Brangiausi pasaulio automobiliai

Verslas

2012.02.22

Autorius: Mantė Sabaliauskaitė

Temos: .

Brangiausi pasaulio automobiliai

„Bugatti“ yra ne tik pats brangiausias pasaulyje gaminamas mašinos modelis, bet ir greičiausias! thesupercars.org

Ar žinote, kokia mašina yra brangiausia pasaulyje? Tai „Bugatti Royale Kellner Coupe“, 1987 metais parduota už beveik 22 mln. litų (8,7 mln. JAV dolerių). Tiesą sakant, sunku įsivaizduoti, kad kas nors tokią milžinišką sumą pinigų gali išleisti automobiliui… Na, žinoma, jeigu esate kolekcininkas, jūs būsite linkęs atverti savo piniginę dėl dar vieno išskirtinio modelio.

Palikę antikvarus bei kolekcines retenybes pašonėje apžvelkime dešimt brangiausių praktiškai naudoti (važinėti) skirtų mašinų dabartinėje rinkoje…

1. „Bugatti Veyron Super Sports“ – 5,9 mln. litų

Šis „Bugatti“ yra ne tik pats brangiausias pasaulyje gaminamas mašinos modelis, bet ir greičiausias, kuriuo legaliai galima važinėti miesto gatvėmis! 2010 liepos 10 dieną „Super Sport Version“ bandymų metu su šia gražuole buvo pasiektas beveik 430 km/h greitis (267 mph). Galima dar pridurti, kad per 2,5 sekundės „Bugatti Veyron Super Sports“ įsibėgėja iki 100 km/h (0–60 mph).

2. „Pagani Zonda Clinque Roadster“ – 4,3 mln. litų

„Pagani“ yra ne tik prabangi, bet ir labai egzotiška. Su šia neįprasto dizaino mašina iki 100 km/h galima įsibėgėti per 3,4 sekundės. Na, o maksimaliai išspaudžiamas greitis – apie 350 km/h.

3. „Lamborghini Reventon“ – 3,9 mln. litų

„Lamborghini Reventon“ – visų laikų galingiausias ir brangiausias šios firmos mašinos modelis. Ypač daug dėmesio skirta aptakiam kėbulo dizainui, o į rinką išleista tik 20 visiškai sukomplektuotų mašinų. Iki 100 km/h „Reventon“ įsibėgėja per 3,3 sekundės ir pasiekia iki 340 km/h.

4. „McLaren F1“ – 2,4 mln. litų

1994 metais „McLaren“ buvo ir greičiausia, ir brangiausia mašina pasaulyje. Ir nors tai buvo prieš daugiau nei aštuoniolika metu, šis F–1 modelis vis dar nenusileidžia nei savo kaina, nei greičiu: iki 100 km/h pagreitėja per 3,2 sek. ir pasiekia 390 km/h.

5. „Ferrari Enzo“ – 1,65 mln. litų

„Ferrari Enzo“ – populiariausia visų laikų supermašina! Šio modelio „Ferrari“ į rinką išleista apie 400 vienetų, tačiau, pasirodo, to negana – aukcionuose pradinė kaina prasideda nuo 2,5 mln. litų! Paklausa didelė, pasiūla – ne, taigi kaina auga kaip ant mielių… Taigi iki 100 km/h „Enzo“ įsibėgėja per 3,4 sek., o išvysto maždaug 350 km/h greitį.

6. „Pagani Zonda C12 F“ – 1,63 mln. litų

Na, o šis „Pagani Zonda“ modelis yra ypatingas tuo, kad kurtas ir gamintas mažoje nepriklausomoje Italijos automobilių gamykloje. Kūrėjai sugebėjo pagaminti ne tik išskirtinės išvaizdos, bet ir puikios specifikos automobilį: iki 100 km/h įsibėgėja per 3,5 sek. ir pasiekia apie 345 km/h.

7. „SSC Ultimate Aero“ – 1,6 mln. litų

Nors šis modelis tris kartus pigesnis nei „Bugatti Veyron“, yra trečias greičiausias planetos automobilis, kuriam leidžiama legaliai riedėti gatvėmis… Maksimalus pasiekiamas greitis yra apie 415 km/h, o nuo nulio iki 100 km/h įsibegėjama per 2,7 sek. Beje, „SSC Ultimate Aero“ šiuo metu pagaminti tik 25 vienetai.

8. „Ascari A10“ – 1,59 mln. litų

Ši mašina kol kas dar nepaleista į rinką, tačiau 2012 metais žadama tai padaryti. Per bandymus šis britų kūrinys iki 100 km/h įsibėgėja per 2,8 sek. ir gali pasiekti apie 345 km/h greitį. Britai planuoja į rinką paleisti penkiasdešimt supermašinų „Ascari“.

9. „Saleen S7 Twin Turbo“ – 1,36 mln. litų

Tai pirmoji sertifikuota amerikiečių gamybos supermašina. Šis automobilis taip pat yra vienas greičiausių pasaulyje, kadangi gali pasiekti net 400 km/h greitį, o iki 100 km/h įsibėgėti per 3,2 sekundės.

10. „Koenigsegg CCX“ – 1,34 mln. litų

Ambicingas švedų šedevras „Koenigsegg CCX“ gali pasiekti 400 km/h. Tiesa, visai neseniai atskriejo žinia, kad 2011 metais gamintas „Koenigsegg Agera R“ bus daug galingesnis ir greitai pasirodys rinkoje. Gamintojai teigia, kad jų tikslas – aplenkti „Bugatti Veyron“! Na, ir taip tapti galingiausios mašinos pasaulyje kūrėjais…

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.