„BZN start” privatumo politika

ĮVADAS IR SANTRAUKA

Ši privatumo politika taikoma BZN Start tinklapiui www.bznstart.lt . Šį tinklapį valdo UAB „Glaveckaitė Media”, kuri savo veikloje laikosi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo bei kitų galiojančių Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktų. Privatumo politika galioja ne tik tinklapiui www.bznstart.lt, bet ir kitoms veikloms, kuriose gali būti renkami asmens duomenys, pvz.mūsų organizuojamiems renginiams. Privatumo politika tinklapiui taikoma vienodai, nepriklausomai nuo to, ar tinklapis pasiekiamas iš kompiuterio, išmaniojo telefono ar per specialią programėlę.

Asmens duomenimis laikomi bet kokie duomenys, pagal kuriuos galima tiesiogiai identifikuoti asmenį (jus arba bet kurį kitą asmens duomenų subjektą). Asmens duomenų apsauga ir atsakingas rinkimas, apdorojimas, saugojimas bei sunaikinimas yra aptariamas šioje politikoje.

Mes renkame ir naudojame asmens duomenis įvairiems tikslams: analizuojame kaip mūsų skaitytojai domisi informacija, pateikiama tinklapyje, taip pat pateikdami rinkodaros medžiagą bei reklamas. Tai leidžia mums pagerinti Jums pateikiamą turinį bei personalizuoti Jūsų patirtį mūsų portale, o būtent:

  • Rodyti turinį kuris Jums yra aktualiausias bei pritaikyti Jums mūsų tinklapį;
  • Teikti paslaugas kaip paskyros palaikymas bei informacijos prenumerata;
  • Atlikti rinkodaros analizes ir siųsti Jums informaciją kai turime Jūsų leidimą arba kai tai leidžiama teisės aktų;
  • Rodyti reklamą mūsų tinklapiuose.

 

KOKIE ASMENS DUOMENYS GALI BŪTI RENKAMI

Šiame skyriuje pateikiamas pilnas asmens duomenų sąrašas, kuris gali būti renkamas atskirose tinklapio – portalo dalyse. Tai nereiškia, jog iš visų vartotojų bus renkami šie duomenys, kai kurioms paslaugoms gauti gali būti renkama mažiau asmens duomenų, nei šis pilnas sąrašas.

  • Jūsų vardas, pavardė, gimimo data, e-pašto adresas, pašto adresas, telefono nr. (tik jei registruojate mūsų tinklapyje paskyrą);
  • Socialinių tinklų ar pasirinkta Jūsų paskyros nuotrauka ar kita vaizdinė informacija. Primename, jog vaizdinėje informacijoje taip pat gali būti saugomi vietos nustatymo duomenys (EXIF GPS tag), todėl publikuodami nuotrauką su nepanaikintais EXIF duomenimis kartu galite atskleisti ir tikslią vietą, kurioje ta vaizdinė medžiaga buvo sukurta. „BZN start” neprisiima atsakomybės už galimą asmens duomenų atskleidimą šiais atvejais ir neredaguoja lankytojų pateiktų nuotraukų. 
  • Socialinių tinklų perduodami vartotojo profilio duomenys, jungiantis į mūsų tinklapio paskyrą. Galima prisijungti per šiuos socialinius tinklus (t.y. šie tinklai jums jungiantis perduoda bazinę profilio informaciją):
    • Faceboook
    • LinkedIn
  • Video medžiaga (jei pateikiama reportaže ar kitoje tinklapio medžiagoje);
  • Kreditinės kortelės duomenys (jei perkamos paslaugos);
  • Identifikacinė techninė informacija apie įrenginį bei jo naršyklę, kuriuo naudodamiesi peržiūrite tinklapio turinį (pvz. įrenginio IP adresas leidžiantis tą įrenginį identifikuoti internete);
  • Kai lankytojai rašo komentarus tinklalapyje, mes renkame duomenis, matomus komentaro paskelbimo formoje, o taip pat lankytojo IP adresą bei naršyklės vartotojo įrašą, kad apsisaugotume nuo brukalų (spam).
  • Iš Jūsų el.pašto adreso gali būti sugeneruotas anonimizuotas duomenų įrašas (angl. hash) ir pateiktas Gravatar paslaugos teikėjui, norint patikrinti, ar Jūs naudojatės šia paslauga. Gravatar privatumo politika pateikiama čia: https://automattic.com/privacy/. Patvirtinus Jūsų komentarą, Jūsų profilio nuotrauka yra matoma viešai šalia Jūsų komentaro.
  • Slapukai (cookies) bei sekėjai (trackers) – trumpi tekstiniai failai, įrašomi į jūsų įrenginį ir leidžiantys užtikrinti reikiamą portalo funkcionalumą. Konkrečiai naudojami šie slapukai (apie juos galite daugiau informacijos rasti atitinkamuose šios paslaugos teikėjų tinklapiuose:
  • Kita Jūsų pateikiama informacija, kuri gali būti laikoma asmens duomenimis (komentarai, nuomonės, korespondencija).
  • Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapio įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas.

Mes nerenkame jokių specialiųjų kategorijų (jautrių) asmens duomenų kaip kad: duomenų subjekto rasė, politinės pažiūros, religija, sveikatos duomenys, seksualinė orientacija, taip pat nerenkame duomenų susijusių su teisėsauga, nebent Jūs patys nusprendėte teikti šiuos duomenis mums. Taip pat pranešame, jog turime teisę savo nuožiūra ištrinti bet kuriuos asmens duomenis jei juos pateikėte kaip perteklinius, pvz. straipsnių komentaruose, jūsų pateikiamame turinyje ar pranešime mums.

Vaikų asmens duomenys mūsų tinklapyje nerenkami. „BZN start” yra skirtas naudotojams nuo 18 m. amžiaus, todėl mums žinomais atvejais nerenkame duomenų apie nepilnamečius (bet negalime būti laikomais atsakingais už atvejus, kai nepilnamečiai tyčia pateiktų neteisingą informaciją apie save). Netiesioginiais asmens duomenų panaudojimo atvejais (pvz. vaikų nuotraukos ar paminėjimai straipnsiuose) mūsų veiklą reglamentuoja LR Visuomenės informavimo įstatymas bei kitos žiniasklaidos veiklą reguliuojančios bei reglamentuojančios teisės normos bei institucijos.

 

KAIP GALI BŪTI RENKAMI ASMENS DUOMENYS

Jūsų asmens duomenys gali būti renkami šiais būdais:

  • Užregistruojant Jūsų asmeninę paskyra www.bznstart.lt tinklapyje;
  • Remiant „BZN start”;
  • Mokant už „BZN start” paslaugas ar produktus;
  • Dalyvaujant apklausose, konkursuose, žaidimuose ar analogiškose vartotojų įtraukimo veiklose;
  • Sutinkant gauti „BZN start” naujienlaiškius ar kitą rinkodaros medžiagą;
  • Pateikiant nuomones ar komentarus mūsų tinklapyje;
  • Paminint „BZN start” kitose socialinėse platformose, pvz. uždedant žymą “Like” ar pasirenkant “Follow” socialiniuose tinkluose (Facebook, Instagram, LinkedIn ir kt.) arba susisiekiant su mumis ne tik tiesiogiai per „BZN start”, bet ir per kitas socialinių tinklų platformas;
  • Naršant mūsų tinklapį bet kokiu įrenginiu (naudojami slapukai ir per tai galima identifikuoti konkretų įrenginį, kuriuo naudotojas prisijungė prie tinklapio).

 

KAM MES NAUDOJAME ASMENS DUOMENIS

Asmens duomenys renkami su konkrečiu panaudojimo tikslu ir negali būti naudojami jokiais kitais tikslais neturint tam teisėto pagrindo ar sutikimo. Jūsų asmeniniai duomenys gali būti renkami ir atitinkamai naudojami šiais tikslais:

  • Užtikrinti turinio pateikimą Jūsų pasirinktomis nuostatomis (kalbos ir kitų nuostatų pasirinkimas ir kitoks tinklapio pritaikymas vartotojui);
  • Teikti paslaugas kurias Jūs užsisakėte, pvz. naujienlaiškių ar kitos informacijos siuntimas bei personalizuotas prisijungimas prie tinklapio;
  • Teikti Jums taikomą reklamą bei analizuoti Jūsų turinio vartojimo pobūdį. Mūsų tinklapis didžiąja dalimi yra išlaikomas būtent iš pajamų, gaunamų iš reklamos teikėjų, todėl sukuriame jiems galimybes teikti šią informaciją Jums, o Jūs savo ruožtu matydami reklamas bei leisdami naudotis analitine informacija kokį turinį mūsų tinklapyje naudojote – palaikote mūsų tinklapį ir leidžiate mums kurti daugiau ir įdomesnio turinio;
  • Administraciniams tikslams (apskaita kiek yra užsiregistravusių turinio vartotojų);
  • Produktų ir paslaugų pardavimo tikslais (tais atvejais kai esame pardavę Jums produktų ar paslaugų, turime saugoti informaciją pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus);
  • Statistikos apie tinklapio naudojimą rinkimui;
  • Atsakymui į Jūsų užklausas ar bet kokią kitą korespondenciją (jei neturėsime Jūsų kontaktinių duomenų, negalėsime Jums atsakyti). Tais atvejais kai pateikiama užklausa apie konkretaus asmens duomenis, pateikti duomenis galime tik identifikavę jog interesantas yra tikrai tas asmuo. Tai galima padaryti „BZN start” biure pateikus galiojantį Lietuvos Respublikoje asmens dokumentą.
  • Tais atvejais kai turime pateikti informaciją pagal galiojančius LR įstatymus valstybės institucijoms.

 

KAM GALI BŪTI PERDUODAMI JŪSŲ ASMENS DUOMENYS

Jūsų asmens duomenys gali būti perduoti tik juridiniams asmenims veikiantiems Europos Sąjungoje, kuriems taip pat yra privaloma laikytis BDAR ir kitų teisės aktų susijusių su asmens duomenų apsauga. Mes galime perduoti asmens duomenis šiais atvejais:

  • Reklamos mūsų tinklapyje užsakovai gali gauti ribotą informaciją apie tai jog Jums buvo pateikta jų reklama;
  • Tais atvejais kai per mūsų tinklapį perkamos paslaugos ar produktai – duomenys gali būti perduodami mokėjimo partneriui (pvz. bankui ar online mokėjimų operatoriui);
  • Kadangi naudojame trečiąsias šalis tinklapio turinio saugojimui, šios trečiosios šalys yra duomenų tvarkytojai (negali naudoti asmens duomenų, bet prie kai kurių duomenų gali turėti priėjimą);
  • Tais atvejais kai įstatymiškai pagrįstais atvejais atitinkamos valstybės institucijos teisėtai reikalauja pateikti konkrečius asmens duomenis – vykdome įstatymų nustatytas prievoles ir pareigas;
  • Lankytojų komentarai gali būti tikrinami naudojant automatinę brukalų paieškos paslaugą.

Mes skatiname savo naudotojus atsargiai ir atsakingai elgtis su savo asmens duomenimis. Pateikus asmens duomenis komentaruose ar kitame naudotojų generuojamo turinio puslapiuose Jūsų iniciatyva mes negalime atsakyti už tai, kaip kiti naudotojai gali panaudoti Jūsų asmens duomenis. Taip pat mes negalime atsakyti už visus tinklapius kurių nuorodas rasite mūsų tinklapyje bei jų asmens duomenų naudojimo politikas bei tvarkas. 

 

ASMENS DUOMENŲ SAUGOJIMO TERMINAS

  • Gavus Jūsų sutikimą rinkodaros informacijo gavimui, asmens duomenys saugomi tris metus arba iki tol kol gauname prašymą atšaukti sutikimą;
  • Jei buvo įvykdytas prekių ar paslaugų pardavimo kontraktas, duomenys apie jį saugomi 10 metų arba kitą LR įstatymų numatytą terminą;
  • Slapukai saugomi terminais, nurodomais slapukus pateikiančių operatorių politikose ir gali būti įvairus – nuo slapukų, kurie saugomi tik iki naršymo sesijos pabaigos iki slapukų su kelių metų galiojimu. Pažymime, jog slapukų galite atsisakyti, bet tuo atveju tinklapio funkcionalumas gali būti tehniškai apribotas. 
  • Konkretūs kai kurių slapukų galiojimo terminai pagal jų paskirtį:
    • Kai Jūs rašote komentarą šiame tinklalapyje, Jūs galite pasirinkti, ar norite, kad Jūsų vardas, el.paštas ir tinklalapis būtų išsaugotas slapukuose. Taip daroma Jūsų patogumui, kad Jums nereikėtų šių duomenų suvedinėti iš naujo, kiekvieną kartą kai komentuojate. Šie slapukai saugomi vienerius metus.
    • Jei Jūs turite paskyrą ir prisijungiate mūsų tinklalapyje, mes sukuriame laikiną slapuką, kuriame įrašoma, ar Jūsų naršyklė priima slapukus. Šis slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos ir yra ištrinamas kai uždarote savo naršyklę.
    • Kai Jūs prisijungiate, mes taip pat sukuriame kelis slapukus, kuriuose saugoma Jūsų prisijungimo informacija ir Jūsų ekrano rodymo pasirinkimai. Prisijungimo slapukai galioja 2 dienas, o ekrano nustatymų – vienerius metus. Jei Jūs pažymite pasirinkimą “Prisiminti mane”, Jūsų prisijungimo slapukas galios 2 savaites. Kai atsijungiate iš savo paskyros, prisijungimo slapukai ištrinami.
    • Jei redaguojate ar paskelbiate įrašą, Jūsų naršyklėje išsaugomas papildomas slapukas. Šis slapukas nesaugo asmeninių duomenų, tačiau išsaugo įrašo, kurį ką tik redagavote ar paskelbėte, ID. Šis slapukas baigia galioti po 1 dienos.
  • Jei parašote komentarą, jo tekstas ir metaduomenys yra saugomi neribotą laiką. Taip daroma todėl, kad galėtume atpažinti ir patvirtinti ateities komentarus automatiškai, vietoje administratoriaus patvirtinimo.
  • Kai užsiregistruojate mūsų tinklalapyje ir tampate vartotoju, mes saugome visus Jūsų asmeninius duomenis, kuriuos Jūs pateikiate registruojant savo paskyrą. Kiekvienas vartotojas gali matyti, redaguoti ir ištrinti savo asmeninius duomenis bet kuriuo metu (išskyrus vartotojo vardą). Tinklalapio administratoriai tai pat gali matyti ir redaguoti šiuos duomenis.

 

TECHNINĖS ASMENS DUOMENŲ APSAUGOS PRIEMONĖS

„BZN start” taiko visą kompleksą tiek asmens duomenų, tiek ir bendrosios informacijos saugos priemonių, kaip kad saugaus tinklapio ir saugių informacijos perdavimo internete protokolų naudojimas (https:), asmens duomenų šifravimas duomenų bazėse, duomenų basių skaidymas bei vartotojų pseudonimizavimas (specialių identifikatorių suteikimas siekiant išvengti plačių asmens duomenų rinkinių tiesioginio naudojimo). Detali informacija apie taikomas saugumo priemones yra konfidenciali ir gali būti teikiama tik specifiniais atvejais bei teisėsaugos institucijoms.

Taip pat informuojame, jog tinklapio prieglobai naudojamasi Amazon Web Services (AWS) paslaugomis, detalią informaciją rasite čia: https://aws.amazon.com/privacy/ , serveriai yra ES duomenų centruose.

 

JŪSŲ TEISĖS BEI BDAR ĮGYVENDINIMO PRINCIPŲ LAIKYMASIS

Oficialų ES leidinį, kuriame pateikiamas BDAR lietuvių kalba, galite rasti čia: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LT/TXT/PDF/?uri=OJ:L:2016:119:FULL&from=EN , jame galite rasti detalią informaciją apie duomenų subjektų teises bei BDAR principus. Taikant BDAR mūsų įmonė privalomai laikosi šių BDAR principų:

  1. Asmens duomenys turi būti duomenų subjekto atžvilgiu tvarkomi teisėtu, sąžiningu ir skaidriu būdu (teisėtumo, sąžiningumo ir skaidrumo principas); 
  2. Renkami nustatytais, aiškiai apibrėžtais bei teisėtais tikslais ir toliau netvarkomi su tais tikslais nesuderinamu būdu; 
  3. Turimi asmens duomenys turi būti adekvatūs, tinkami ir tik tokie, kurių reikia siekiant tikslų, dėl kurių jie tvarkomi (duomenų kiekio mažinimo principas); 
  4. Asmens duomenys turi būti tikslūs ir prireikus atnaujinami (tikslumo principas); 
  5. Laikomi tokia forma, kad duomenų subjektų tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, nei tai yra būtina tais tikslais, kuriais asmens duomenys yra tvarkomi (saugojimo trukmės apribojimo principas); 
  6. Tvarkomi tokiu būdu, kad taikant atitinkamas technines ar organizacines priemones būtų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo (vientisumo ir konfidencialumo principas).

Duomenų valdytojas yra atsakingas ir turi sugebėti įrodyti, kad jos laikomasi (atskaitomybės principas). Duomenų subjektas pagal BDAR turi šias teises:

  1. Teisė būti informuotam apie asmens duomenų tvarkymą;
  2. Teisė susipažinti su tvarkomais asmens duomenimis;
  3. Teisė ir galimybės reikalauti ištaisyti valdytojo ar tvarkytojo turimus asmens duomenis;
  4. Teisė “būti užmirštam” (sunaikinti asmens duomenis);
  5. Teisė apriboti ar atšaukti duotą sutikimą tvarkyti asmens duomenis;
  6. Teisė į duomenų perkėlimą (galimybė gauti renkamus asmens duomenis komiuteriniuose formatuose);
  7. Teisė nesutikti su asmens duomenų tvarkymu (pvz. profiliavimu rinkodariniais tikslais);

Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, arba kada nors rašėte čia komentarą, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą (HTML / XML ar analogišku kompiuterių naudojamu formatu) su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos Jūs mums pateikėte. Taip pat galite reikalauti, kad mes ištrintume visus mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis. Šie abu reikalavimai negalioja duomenims, kuriuos mes privalome išsaugoti pagal įstatymą administraciniams, teisiniams ar saugumo tikslams. „BZN start” atsisakyti vykdyti duomenų subjektų reikalavimus gali tik LR ar ES teisės aktuose apibrėžtais atvejais bei kai tai yra tecniškai įmanoma. Į kiekvieną užklausą įsipareigojame atsakyti BDAR bei vėlesnių teisės aktų numatomais laikotarpiais.

Tais atvejais, jei nepavyksta išspręsti klausimo tiesiogiai su „BZN start” – Valstybinės Duomenų Apsaugos inspekcijos kontaktus galima rasti tinklapyje https://ada.lt/ .

 

KONTAKTAI BEI ŠIOS POLITIKOS PAKEITIMAI

Asmens duomenų valdytojas: UAB „Glaveckaitė Media”. Visais duomenų apsaugos klausimais prašome kreiptis el. paštu info@bznstart.lt, tel. 8 (5) 2745840, biuro adresas J. Galvydžio 3-304, Vilnius

Ši politika gali būti keičiama. Privatumo politika taikoma tik „BZN start” bei saugoma kaip ir visa kita įmonės intelektinė nuosavybė. Naujausia privatumo politikos versiją rasite tinklapyje: www.bznstart.lt

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.