1,45 mln. eurų pritraukęs startuolis pristato naują technologiją

Verslas

2021.05.12

Autorius: bzn start

Temos: , .

1,45 mln. eurų pritraukęs startuolis pristato naują technologiją

Asmeninio albumo nuotr.

Nekilnojamojo turto technologijų startuolis „Halo.rent“ praneša apie naują investiciją ir Jungtinėje Karalystėje pristato būsto nuomos procesus automatizuojančią platformą. Įmonė iš Europos Komisijos bei verslo angelų pritraukė 1,45 mln. eurų technologijos vystymui ir komandos plėtrai Vilniaus bei Londono biuruose. 

„Būsto nuomos rinka kasmet auga, o procesai nesikeičia: popierinės sutartys, virtinės elektroninių laiškų, skambučių, pasikartojančių užduočių. Problema ypač juntama JK rinkoje, kur procesas dar sudėtingesnis. Agentai turi patikrinti kiekvieno potencialaus nuomininko kreditingumo istoriją, patvirtinti ID, nuomininkai – persirašyti komunalinių paslaugų sutartis ir t. t. „Halo.rent“, pasitelkdami AI technologiją, automatizuoja didelę dalį procesų ir komunikacijos – taip NT agentai sutaupo apie 90 proc. darbo laiko, o nuomininkai gali džiaugtis patogiu nuomos procesu, visą svarbią informaciją rasdami tiesiog savo telefone“, – apie naujos technologijos pranašumus pasakoja vienas iš „Halo.rent“ įkūrėjų, Benas Baltramiejūnas.

Susidūrė su iššūkiais

„Halo.rent“ komanda platformą vysto nuo 2020-ųjų pradžios. Idėja įkūrėjams kilo patiems susidūrus su būsto nuomos Londone iššūkiais. „Turėjome galimybę pavaliduoti konceptą su skirtingomis NT kompanijomis, jų grįžtamasis ryšys prisidėjo prie produkto vystymo ir šiandien tos įmonės – mūsų klientai“, – sako B. Baltramiejūnas. Be to, kūrėjai džiaugiasi, jog įmonės patarėjų ir investuotojų gretose – vieni stipriausių NT technologijų ekspertų pasaulyje. 

„Halo.rent“ prisideda prie pasaulinės nekilnojamojo turto nuomos rinkos pokyčių. Jų sukurta technologija atveria naujas operatyvumo ir sklandžios komunikacijos galimybes, o tai iš esmės keičia NT agentų ir turto valdytojų darbo kasdienybę. Manau, per keletą metų ši technologija taps nauju rinkos standartu“, – prognozuoja vienas iš „Halo.rent“ patarėjų, Oksfordo universiteto profesorius Andrew Baum, daugiau nei 25 metus užsiimantis NT verslo strateginiu vystymu ir konsultavimu.

Žinomi vardai

Šio startuolio investuotojų bei patarėjų gretose – ir Alvaro Bolivar, vadovavęs tokių įmonių kaip „Ebay“, „Facebook“, „Verizon“ ir „Paypal“ produkto inžinerijos komandoms, taip pat – industrijoje žinomi lyderiai Nick Jopling ir Ivan Gowan. Pasak B. Baltramiejūno, „kiekvienas patarėjas turi savo ekspertizės sritį ir yra aktyviai įsitraukęs į įmonės veiklą. Geriausių industrijos ekspertų patirtis bei patarimai padeda išvengti nemažai klaidų ir greičiau augti“. 

Šiuo metu komandoje dirba 14 žmonių, ir per artimiausius metus „Halo.rent“ tikisi pasamdyti mažiausiai 10 IT, produkto vystymo, pardavimų ir rinkodaros specialistų.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.