Lietuvis sukūrė baterijos įkrovimą sprendimą skrydyje ir pritraukė 1,1 mln.investiciją

Verslas

2023.09.08

Autorius: bzn start

Temos: , .

Lietuvis sukūrė baterijos įkrovimą sprendimą skrydyje ir pritraukė 1,1 mln.investiciją

Vytis Petrusevičius, „WeSky“ įkūrėjas // Įmonės archyvo nuotr.

Startuolis „WeSky“, kuriantis oro linijų bendrovėms pritaikytas inovatyvias „In-Seat power“ sistemas ir sprendžiantis keleivių elektronikos įrenginių baterijos įkrovimo problemas, pritraukė 1,1 mln. eurų rizikos kapitalo fondo „Coinvest Capital“ vadovaujamo investuotojų konsorciumo investiciją. Konsorciume – „Baltic Sandbox Ventures“ fondas „Pre-seed Fund I“, kartu su su „Coinvest Capital“ veikianti akredituotų verslo angelų grupė ir privatus verslo angelų sindikatas 1NGLS, kurį sudaro „LitBAN“ nariai.

Sprendimas padės sudeginti daug mažiau degalų

„WeSky“ plėtoja į lėktuvo keleivių krėslus integruojamą nešiojamų elektronikos įrenginių įkrovimo sprendimą, kuris leidžia pagerinti skrydžio patirtį keleiviams ir veiklos efektyvumą oro linijoms, mažinant orlaivio kuro sąnaudas. „WeSky“ siūloma sistema su 60W USB-C tipo išvestimi yra lengviausia rinkoje ir sveria tiek pat, kiek konkurentų siūlomos 15W sistemos.

„Ši investicija yra svarbi mūsų kelyje, siekiant esminių permainų aviacijoje. Investuotojų entuziazmas dar labiau mus įkvepia toliau plėtoti inovatyvų recharge™️ sprendimą, kuris prisidės prie tvarios ir efektyvesnės aviacijos ateities, – sako Vytis Petrusevičius, „WeSky“ įkūrėjas. – „Skaičiuojame, kad įdiegus mūsų sprendimą į tipinį lėktuvų laivyną, jis sudegintų 250 tonų mažiau kuro ir sugeneruotų 800 tonų mažiau CO2 emisijų, palyginti su tokiu pat lėktuvų laivynu, kuriame įdiegtos mūsų konkurentų gaminamos sistemos.“

Jis priduria, kad prie startuolio valdybos taip pat prisijungs Paulas Johnsonas, buvęs JK įmonės „Tenencia Aerospace Design“ savininkas, sukaupęs 34 metų patirtį aviacijos pramonėje ir daugelio sėkmingų avionikos sistemų kūrimo, sertifikavimo ir gamybos organizacijų įkūrėjas.

Efektyvus baterijos įkrovimas skrydyje

„Skrisdami trumpųjų maršrutų skrydžiais  oro linijų klientai pasigenda patogaus ir greito sprendimo įkrauti  išmaniųjų prietaisų bateriją. „WeSky“ sprendimas šią problemą efektyviai sprendžia. Tikiuosi, kad jau greitai „WeSky“ sprendimus sutiksime bandomosiose pažangių avialinijų, kurios rūpinasi skrydžio keleivių komfortu, lėktuvų kėdžių instaliacijose“, – sako „Coinvest Capital“ direktorė Viktorija Trimbel.

Tai yra pirmoji „Coinvest Capital“ investicija į naują tikslinį investicijų segmentą – oro erdvės ir gynybos sektorių.

„Tarptautinė „WeSky“ specialistų ir investuotojų komandos sudėtis puikiai atitinka naują „Coinvest Capital“ strateginę ambiciją pritraukti kuo daugiau tarptautinės patirties bei patyrusių verslo angelų iš užsienio į Lietuvos startuolių ekosistemą. Partnerystė derybose buvo labai  sklandi, tikimės tokios pat sklandžios bendros veiklos su „Baltic Sandbox Ventures“ bei privačiu sindikatu, suburtu iš LitBAN verslo angelų“, – pažymi V. Trimbel.

Sumažins elektros vartojimą

„WeSky“ sprendimas atspindi giliųjų technologijų (deep tech) galią daryti teigiamą pokytį tradicinėse industrijose. Šiame sandoryje matome stiprų intelektinės nuosavybės portfelį ir strategiškus  inovacijų sprendimus, kurie gerokai sumažins elektros vartojimą ir paskirstymą skrydžio metu. Tikimės, kad brandi Vyčio, kaip entreprenerio, patirtis industrijoje bei strateginė investuotojų konsorciumo pagalba padės „WeSky“ tapti pasauliniu aviacijos žaidėju“, – komentuoja Andrius Milinavičius, „Baltic Sandbox Ventures“ generalinis partneris.

Kartu su konsorciumu  0,2 mln. eurų taip pat investuoja daugiau nei 20 metų patirtį JAV aviacijos versle sukaupęs įgaliotas verslo angelų grupės atstovas Šarūnas Račkauskas.

„Džiaugiuosi galėdamas savo daugiametę tarptautinę patirtį aviacijos versle pritaikyti įgyvendinant „WeSky“ projektą. Per daugiau nei du dešimtmečius šiame segmente mačiau daugybę įvairių produktų, o „WeSky“ recharge™️ produktas  dėmesį patraukė kaip inovatyvus, estetiško dizaino derinys, pristatantis konservatyviai aviacijos pramonei „win-win“ sprendimą: produktas patrauklus ir patogus vartotojui bei efektyvus orlaivių eksploatuotojui. Tikiu, kad „WeSky“ atėjimas į rinką bus teigiamas šokas apsnūdusiems pasaulio aviacijos milžinams “, – pažymi JAV įmonės „Atlantic Jet Support“ vadovas Š. Račkauskas.

„Coinvest Capital“ dalis „WeSky“ investicijoje siekia 0,5 mln. eurų.

„Coinvest Capital“ valdo 25,5 mln. eurų dydžio kapitalą, suformuotą viešosiomis Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos lėšomis, skirtą investicijoms į perspektyvias Lietuvos įmones kartu su verslo angelais. Nuo šių metų kovo mėnesio Fondas yra visiškai autorizuotas investicijoms į gynybos bei dvigubos paskirties įmones ir ruošia bei artimiausiu metu ketina paskelbti apie dar kelias investicijas šiame segmente – nuo kosmoso, informacinės analizės įrankių iki gynybos.

Sėkmės atveju Fondas uždirbtą investicijų pelną skiria akredituotiems verslo angelams, siekiant sustiprinti bei įgalinti ankstyvosios stadijos investuotojų ekosistemą investuoti į aukštos pridėtinės vertės technologijų startuolius. Šiuo metu laisvas Fondo kapitalas būsimoms investicijoms viršija 14 mln. eurų.

Apie „WeSky“

„WeSky“ vysto į lėktuvo keleivių sėdynes integruojamą išmanųjį USB įkrovimo sprendimą, vadinamą „recharge™️“, kuris leidžia komercinėms oro linijoms teikti pagerintą skrydžio patirtį ir operatyvinį efektyvumą mažinant orlaivio svorį ir kuro sąnaudas.

Mūsų startuolio misija: skatinti aviacijos technologijų ir avionikos sistemų naujoves, kurios skatina teigiamus pokyčius šioje pramonėje. Mes tikime, kad padėdami tradiciniams pramonės sektoriams siekti tvarumo tikslų, mes atliekame svarbų vaidmenį saugant mūsų planetos ateitį ir užtikrindami mūsų išlikimą.

„WeSky“ įsipareigoję kurti tvarią ir efektyvią aviacijos ateitį.

Apie „CoInvest Capital“

„Coinvest Capital“ yra ankstyvos stadijos rizikos kapitalo fondas, įkurtas INVEGOS, panaudojant viešąsias EU ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšas, investuojantis kartu su verslo angelais ir kitais rizikos kapitalo fondais į jaunas perspektyvias Lietuvos įmones. Šiuo metu Fondo portfelyje jau yra 25 startuolių įmonės. Fondas suteikia unikalią galimybę privatiems investuotojams gauti papildomą naudą, apribodamas savo investicijų grąžą 6% sėkmingo pasitraukimo iš investicijų atveju. Iš 25 mln. eurų fondo kapitalo, laisvas kapitalas naujoms investicijoms siekia 14 mln. eurų. https://www.coinvest.lt/

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.