...

Konsultacijų verslas

Žinių bazė

2021.11.22

Sveiki, planuoju su partneriu atidaryti konsultacinį verslą – išsinuomoti nedideles patalpas, reikiamą įrangą, pasidaryti intenetinę svetainę, skirti biudžetą marketingui – įvesti paslaugą į rinką. Tam reikėtų apie 15 000 eur. Konsultacijos jau vykdomos kaip freelancerių, tačiau norime steigti juridinį asmenį. Ar galima gauti paramą?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Diana Grapskytė

Verslo planavimo, finansinio verslo planavimo konsultantė, mentorė / MB "Pradėk verslą paprastai"

Publikavimo data: 2021-12-01 13:45

Pagal jūsų pasirinktą veiklą būtų galima kreiptis paramos iš „Užimtumo tarnybos“ pagal priemonę „Savarankiško užimtumo rėmimas“ https://uzt.lt/darbo-ieskantiems3/versl-kurimas/. Taip pat galite...

Publikavimo data: 2021-12-01 13:45

Pagal jūsų pasirinktą veiklą būtų galima kreiptis paramos iš „Užimtumo tarnybos“ pagal priemonę „Savarankiško užimtumo rėmimas“ https://uzt.lt/darbo-ieskantiems3/versl-kurimas/. Taip pat galite kreiptis paramos į „INVEGA“. Jums tinkamos priemonės būtų „Verslumo skatinimas 2014-2020“, finansuojamas iš Europos socialinio fondo. Lengvatinė paskola iki 25000 Eur. Lengvatinių paskolų gavėjai – įmonės arba verslininkai, veiklą vykdantys iki vienerių metų – papildomai gali gauti darbo užmokesčio išlaidų kompensaciją už kiekvieną pagal darbo sutartį įdarbintą darbuotoją, kuriam yra mokamas ne mažesnis nei minimalioji mėnesinė alga (MMA) darbo užmokestis. Prioritetinė grupė – su sunkumais darbo rinkoje ar organizuojant savo verslą susidurianti asmenų grupė, t.y. ne mažiau kaip 6 mėn. teritorinėje darbo biržoje registruoti bedarbiai, neįgalieji, asmenys iki 29 metų, vyresni negu 54 metų asmenys, moterys, tie, kurie kuria ir (ar) kurs „žaliąsias“ darbo vietas. Prioritetinės grupės kompensuojama fiksuoto įkainio dalis – 75%, kiti – 50%. Daugiau info: https://invega.lt/verslui/visos-priemones/25/verslumo-skatinimas-2014-2020-9. Taip pat galite pretenduoti į priemonę „Startuok“: SVV subjektai, kurie atitinka SVV subjekto statusą pagal SVV įstatymą, ir: kurie veikia ne ilgiau kaip trejus metus, skaičiuojant nuo įmonės ar individualios veiklos įregistravimo datos arba kurie vykdo socialinio poveikio projektus ir veikia ne ilgiau kaip penkerius metus, skaičiuojant nuo įmonės ar individualios veiklos įregistravimo datos. Daugiau info: https://invega.lt/verslui/visos-priemones/25/startuok-90.

Asta Slapšienė

Marketingo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“)

Premium

Publikavimo data: 2021-12-01 14:52

Jūsų atveju galėtumėte pasinaudoti Verslumo skatinimo fondo 2014-2020, finansuojamo iš Europos socialinio fondo, paskola ir INVEGOS garantijomis verslo pradžiai, kurios...

Publikavimo data: 2021-12-01 14:52

Jūsų atveju galėtumėte pasinaudoti Verslumo skatinimo fondo 2014-2020, finansuojamo iš Europos socialinio fondo, paskola ir INVEGOS garantijomis verslo pradžiai, kurios atstoja dalį prašomo užstato. Dėl šios iki 25 tūkst. Eur dydžio paskolos reiktų kreiptis į artimiausią kredito uniją, kuri pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su INVEGA. Taip pat, panaudoję verslumo skatinimo paskolos lėšas, galėsite pasinaudoti ir subsidijomis verslo pradžiai - daline darbo užmokesčio kompensacija. Daugiau informacijos galima rasti www.invega.lt.

Daugiau atsakymų

Ekspertai

Asta Slapšienė

Asta Slapšienė

Marketingo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“)

Diana Grapskytė

Diana Grapskytė

Verslo planavimo, finansinio verslo planavimo konsultantė, mentorė / MB "Pradėk verslą paprastai"

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.