...

Intelektinės nuosavybės naudojimo, perdavimo klausimai ir komercinimas

Žinių bazė

2021.03.01

Norime suteikti sukurtos technologijos naudojimosi teises kitiems juridiniams asmenims ir gauti iš to pajamų. Kaip reikėtų tai apsaugoti, kad nenutekėtų informacija ir nebūtų atskleistas technologijos „know how“? Kaip visa tai organizuoti?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Birutė Dauderienė

Patentinė patikėtinė, intelektinės nuosavybės apsaugos ekspertė / METIDA

Publikavimo data: 2021-03-04 14:53

Su asmenimis, kuriems norima suteikti teisę naudotis technologija turėtume pasirašyti konfidencialumo sutartis. Sutartyje turi būti numatyta informacija apie technologiją, kokias...

Publikavimo data: 2021-03-04 14:53

Su asmenimis, kuriems norima suteikti teisę naudotis technologija turėtume pasirašyti konfidencialumo sutartis. Sutartyje turi būti numatyta informacija apie technologiją, kokias tikslais informacija atskleidžiama, kokia informacija susijusi su technologija laikoma konfidencialia bei konfidencialios informacijos naudojimas. Taip pat siekiant apsaugoti konfidencialią informaciją turite imtis atitinkamų priemonių įmonės viduje - parengti įmonės vidaus tvarkas bei stebėti jų vykdymą.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2021-03-10 06:48

Jūsų sukurta technologija yra saugoma autorių teisių, taip pat jai gali būti taikoma komercinių paslapčių, konfidencialios informacijos teisinė apsauga. Norėdami...

Publikavimo data: 2021-03-10 06:48

Jūsų sukurta technologija yra saugoma autorių teisių, taip pat jai gali būti taikoma komercinių paslapčių, konfidencialios informacijos teisinė apsauga. Norėdami suteikti teisę (licenciją) kitiems naudotis, turite sudaryti rašytinę sutartį, kuria aiškiai apibrėšite licencijos sąlygas, suteikiamų teisių apimtį, terminą, teritoriją, atsiskaitymą, visas šalių teises ir pareigas, atsakomybę ir t.t. Tokioje sutartyje be abejonės būtų ir konfidencialumo nuostatos. Taip pat turite imtis ir kitų teisinių, organizacinių bei techninių priemonių savo komercinių paslapčių apsaugai. Jeigu prie sistemos kūrimo prisidėjo ir tretieji asmenys (ne darbuotojai), turite tinkamai aptarti santykiųs, intelektinės nuosavybės teises su jais. Šiame atsakyme pateikta tik bendro pobūdžio informacija. Jeigu norite gauti išsamią konsultaciją dėl konkrečiai Jūsų situacijos, patartina kreiptis į teisininką. Naudingų patarimų intelektinės nuosavybės klausimais rasite skaitydami tinklaraštį Glimstedt jaunam verslui.

Daugiau atsakymų

Ekspertai

Birutė Dauderienė

Birutė Dauderienė

Patentinė patikėtinė, intelektinės nuosavybės apsaugos ekspertė / METIDA

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.