...

Kokių reikia leidimų ir dokumentų prekybai pilstomais kvepalais iš ES šalių?

Žinių bazė

2021.01.29

Turiu įmonę (Mažoji bendrija – PVM mokėtoja), noriu pradėti prekiauti pilstomais kvepalais iš ES per internetą ir su laiku atsidaryti mažą parduotuvėlę.
Kokių reikia leidimų ir dokumentų pardavinėjant tokius kvepalus?
Ar galiu naudoti savo įmonės pavadinimą ar logotipą, pvz., užklijuojant lipduką ant pudeliuko su savo logo? Ar reikia pranešti kokiai instancijai apie planuojamą prekybą pilstomais kvepalais?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Edita Naidaitė

Regionų koordinatorė / Versli Lietuva

Publikavimo data: 2021-04-06 13:28

Norint užsiimti kosmetikos produktų prekyba, reikėtų pranešti (notifikuoti) apie tokį ketinimą per Europos Sąjungos centrinę kosmetikos gaminių notifikavimo sistemą. Daugiau...

Publikavimo data: 2021-04-06 13:28

Norint užsiimti kosmetikos produktų prekyba, reikėtų pranešti (notifikuoti) apie tokį ketinimą per Europos Sąjungos centrinę kosmetikos gaminių notifikavimo sistemą. Daugiau informacijos apie patį notifikavimą galite rasti Nacionalinio visuomenės centro prie SM portale: https://nvsc.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/kosmetikos-gaminiu-notifikavimas. Prisijungti prie kosmetikos gaminių portalo galite čia: http://bit.do/fPFhm Parduodant kosmetikos priemones, būtina tinkamai jas paženklinti. Ženklinimo rekvizitai turi būti gerai matomi, patikimai pritvirtinti, neištrinami ir aiškūs, kad neklaidintų vartotojo. Rekvizitų matmenys pakankamo dydžio, kad būtų galima lengvai perskaityti ir suprasti informaciją. Lietuvoje parduodami produktai turi būti ženklinami lietuvių kalba. Ženklinant produktus būtina nurodyti šią informaciją: • prekių pavadinimas; • gamintojo pavadinimas ar prekės ženklas; • kilmės šalis; • prekių paskirtis; • naudojimo (laikymo) ypatumai, naudojimo taisyklės (tam tikrais atvejais); • tekstiniai įspėjimai dėl su preke susijusios rizikos ir atsargumo priemonių jas naudojant (laikant); • tinkamumo naudoti terminas; • kiti ženklinimo rekvizitai, nustatyti gamintojo deklaruojamame norminiame dokumente. Daugiau informacijos Jums gali suteikti Nacionalinės visuomenės sveikatos biuras. Konsultacijos telefonu: (8 5) 264 9676

Ekspertai

Edita Naidaitė

Edita Naidaitė

Regionų koordinatorė / Versli Lietuva

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.