Įkūrė modernų sporto klubą, pritaikytą kiekvienam

Verslas

2018.11.14

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: , .

Įkūrė modernų sporto klubą, pritaikytą kiekvienam

Greta Skrebelytė, Aušrinė Kalinauskaitė, Sonata Marozaitė, Greta Ruzgaitė ir Audrius Danys. Asmeninio albumo nuotr.

Shape Gym“ – tai jaukus ir modernus Kauno sporto klubas, kuriame sportuoti gali kiekvienas“, – pristato sporto klubo įkūrėjas kaunietis Audrius Danys (34).

Sporto klubų rinkos sprogimas

„Šiuo metu projektui rinkoje sekasi puikiai. Nors esame jauni, jau turime nuolatinių klientų, kurie yra patenkinti mūsų teikiamomis paslaugomis. Ne paslaptis, kad sporto klubų rinka išgyvena didžiulį pakilimą. Šis bumas vis nerimsta, žmonės pradeda rūpintis savo sveikata. Nieko keista, kad konkurentų yra, bet stengiamės per daug nesižvalgyti ir žinodami, kad esame stiprūs, judėti toliau. Šiuo metu projektą sudaro penki profesionalūs treneriai“, – pasakoja „Shape Gym“ įkūrėjas.

Stiprus planas ir aiški vizija

Pastaruoju metu sveika gyvensena tapo ypač populiari. Kyla klausimas, kaip išlikti šioje konkurencingoje kovoje, kai pasiūla eina lygiagrečiai su paklausa. „Kai turi stiprų planą ir aiškią viziją, kaip turėtų atrodyti tavo projektas ir kokios paslaugos bus siūlomos, konkurencija tampa nebaisi. Svarbus tikslingas judėjimas į priekį, sunkus darbas ir tikėjimas tuo, ką darai“, – teigia A. Danys.

Treniruoklių nebepakanka

„Šiais laikais apsistatyti prabangiais treniruokliais jau nepakanka – klientai nori vis įdomesnių, egzotiškų užsiėmimų, paslaugų, tad reikia stengtis atitikti jų poreikius ir neatsilikti nuo dabartinių madų. Šiuo metu siūlome aerobikos, jėgos, ypač intensyvias treniruotes ir daug kitų dalykų“, – pasakoja pašnekovas.

Sporto salė – ne tik apolonams

Visuomenė ir internetas neretai linkę šaržuoti sporto salės lankytojus. Įsivyravusiu supratimu, dažniausiai į sporto salę renkasi tie, kurie nori parodyti savo naujausius „Nike“ sportbačius ar pramankštinti savo ir taip tobulus raumenis prieš veidrodį. Dėl šio prasto šaržavimo nemaža dalis žmonių taip ir neišdrįsta ateiti sportuoti, nes bijo būti teisiami. Tad pasiteiravome A. Danio, kaip reikėtų laužyti šiuos stereotipus.

„Manau, kad jeigu žmogus turi tikslą ir nori ateiti sportuoti dėl savęs, jo neturėtų trikdyti jokie stereotipai. Įvairių nuomonių visada buvo ir bus, bet jeigu turi tikslą, jos tampa nebaisios“, – tikina „Shape Gym“ įkūrėjas.

Treneriai – svarbi sporto klubo dalis

Nors pasiūla didelė, kiekvienas žmogus yra individualus – visai kaip ir jo poreikiai. Juk ne visi nori įgauti apolono formas, kitiems pakanka tiesiog sustiprėti. „Renkantis sporto klubą, reikėtų atkreipti dėmesį į trenerius, jų geranoriškumą ir profesionalumą. Taip pat į treniruoklius bei užsiėmimų programas, kurios atitinka jūsų poreikius“, – pasakoja A. Danys.

Pirmas kartas sporto klube ir traumos

Paklaustas apie sporto salės naujokų klaidas, pašnekovas tikina, kad viena jų – per didelis krūvis pirmos treniruotės metu. „Kartais žmonės neapskaičiuoja savo jėgų ir galimybių, nesiklauso savo kūno ir susižaloja. Todėl pradėti sportuoti reikėtų pamažu, atsižvelgiant į savo kūno pajėgumus, kad išvengtume nepageidaujamų traumų“, – pataria „Shape Gym“ įkūrėjas.

Didingi ateities planai

„Ateities planuose – sporto klubo plėtra, nauji įdomūs užsiėmimai bei siekis tapti stipriausiais rinkoje“, – ateities vizija dalijasi pašnekovas.

Lietuviai nelinkę tapti sporto klubo nariais

 

„Anksčiau lietuviai nebuvo linkę įsigyti sporto salės abonementų, juos labiau domindavo vienkartiniai apsilankymai, tačiau su laiku situacija keičiasi.“

A. Danys.

 

IHRSA skaičiavimų duomenimis, visos Europos sporto klubų rinkos dydis yra 25 mlrd. eurų per metus. 48 tūkst. sporto klubų nariai yra net 44 mln. žmonių. Mūsų šalyje šis skaičius yra gerokai mažesnis: tik 1,29 proc. gyventojų yra sporto klubų nariai ir tai sudaro apie 45 tūkst. žmonių. Kyla klausimas, ar šis skaičius Lietuvoje didės.

„Tiesa ta, kad anksčiau lietuviai nebuvo linkę įsigyti sporto salės abonementų, juos labiau domindavo vienkartiniai apsilankymai, tačiau su laiku situacija keičiasi. Tad, manau, šį rodiklį taip pat sugebėsime palenkti į didesnę pusę“, – sako pašnekovas.

Iššūkis – tinkamos patalpos

„Vienas didžiausių iššūkių kuriant projektą – tinkamų patalpų, atitinkančių sporto salės poreikius, suradimas. Taip pat profesionalių trenerių paieška“, – tikina A. Danys.

Patirties linki įgyti užsienyje

„Linkiu bent trumpam išvykti į užsienį, pasisemti daug įdomios patirties, kuri įkvėptų ir motyvuotų kurti savo verslą“, – jauniesiems kūrėjams ir verslininkams, turintiems daug idėjų, bet nedrįstantiems jų įgyvendinti, linki sporto klubo „Shape Gym“ įkūrėjas.

„Shape Gym“

452-1542179129-301908.jpg 452-1542179129-993678.jpg 452-1542179129-322695.jpg 452-1542179129-943370.jpg 452-1542179129-127271.jpg 452-1542179129-408687.jpg 452-1542179129-296363.jpg 452-1542179129-688699.jpg 452-1542179129-386187.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.