...

Grožio salono pavadinimo registravimas

Žinių bazė

2013.02.20

Aš kaip fizinis asmuo iš kito fizinio asmens nuomuosiuosi komercines patalpas. Noriu ten daryti savo grožio saloną. Ar galiu nekurti įmonės, o dirbti: aš kaip savininkė, o kitos darbuotojos su verslo liudijimais? jei taip ar galiu salonui sugalvoti pavadinimą ir užsidėti reklaminį stendą? Kur reikia registruoti salono pavadinimą?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Dr. Tomas Bagdanskis

Advokatas, vadovaujantis partneris / Advokatų profesinė bendrija „Bagdanskis iLAW“

Publikavimo data: 2013-02-20 00:21

Lietuvos Respublikos Konstitucija (48 ir kiti straipsniai) laiduoja kiekvienam asmeniui teisę pasirinkti darbą arba verslą ir šios teisės išraiškos būdus....

Publikavimo data: 2013-02-20 00:21

Lietuvos Respublikos Konstitucija (48 ir kiti straipsniai) laiduoja kiekvienam asmeniui teisę pasirinkti darbą arba verslą ir šios teisės išraiškos būdus. Norint verstis grožio salono veikla steigti juridinio asmens nėra būtina. Pagal ekonominės veiklos rūšių klasifikatorių (EVRK) grožio salono veikla priskirtina „kirpyklų ir kitų grožio salonų veiklai“ (kodas 96.02). Pagal verslo liudijimų išdavimo taisykles, verslo liudijimas gali būti išduotas kirpyklų, kosmetikos kabinetų veiklai (patenka ir grožio salono veikla).

Grožio salono iškaba priskirtina išorinei vaizdinei reklamai (LR reklamos įstatymo Žin., 2000, Nr. 64-1937, 2 straipsnio 3 dalis). Kiekviena savivaldybė yra nustačiusi išorinės reklamos naudojimo taisykles. Pavyzdžiui, pagal Vilniaus miesto Išorinės reklamos įrengimo taisykles, patvirtintas Savivaldybės Tarybos 2011-03-16 dienos sprendimu Nr. 1-2068, iškabų tekstai turi būti aiškiai matomi ir atitikti bendrinės lietuvių kalbos normas, Lietuvos Respublikos valstybinės kalbos įstatymo, Lietuvos Respublikos vartotojų teisių apsaugos įstatymo, Valstybinės lietuvių komisijos nutarimų ir kitų norminių teisės aktų reikalavimus. Iškabos projektą reikia suderinti su savivaldybės reklamos skyriumi. Paraišką galima pateikti elektroninėje formoje. Be grafinio sprendimo kartu būtina pateikti metmenis, reklamos įrengimo adresą, nurodyti vaizdavimo laikotarpį.

Ekspertai

Dr. Tomas Bagdanskis

Dr. Tomas Bagdanskis

Advokatas, vadovaujantis partneris / Advokatų profesinė bendrija „Bagdanskis iLAW“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.