...

Restorano „Gaspar’s“ įkūrėjas siekia būti tarp geriausiųjų

Verslas

2016.08.01

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: .

Restorano „Gaspar’s“ įkūrėjas siekia būti tarp geriausiųjų

Restorano „Gaspar’s“ įkūrėjas - Gasparas Fernandesas. Asmeninio albumo nuotr.

Dar tik septintą mėnesį gyvuojantis šeiminio stiliaus, vos trisdešimties vietų restoranas „Gaspar’s“, įkvėptas indiškų prieskonių ir paprasto, bet ne prasto maisto filosofijos, vertinant geriausius Lietuvos restoranus, užėmė garbingą vienuoliktą vietą.

Maišyta kilmė atvėrė verslo nišą

Restorano įkūrėjas Gasparas Fernandesas (26), kurio seneliai kilę iš Portugalijos, daugiau nei keturiolika metų augo Didžiojoje Britanijoje, kur prestižinėje „Le Cordon Bleu“ mokykloje Londone įgijo profesionalaus konditerio diplomą. Portugališkos šaknys, indiškos spalvos ir modernus europietiškas gyvenimas įkvėpė G. Fernandesą šį unikalų derinį panaudoti kuriant savo verslą. „Kai žmonės manęs klausia, iš kur esu kilęs, dažniausiai nežinau, ką atsakyti, tad, kai kitą kartą manęs to teirausis, pasakysiu, kad esu iš restorano „Gaspar’s“, – kalbėdamas apie savo kilmę juokauja pašnekovas.

Restoranas – lyg antrieji namai

Maisto ruošimas yra neabejotinai persismelkęs restorano „Gaspar’s“ įkūrėjo kraujyje, mat kulinarinės žinios buvo perduodamos iš kartos į kartą. Pašnekovas prisipažįsta, kad maistą gaminti įvairiose mažose ir solidžiose penkiomis žvaigždutėmis įvertintose maitinimo įstaigose pradėjo nuo penkiolikos metų. „Padirbęs virtuvės šefu daugiau nei dešimtmetį, supratau, kad dabar noriu dirbti sau“, – sako restorano „Gaspar’s“ įkūrėjas. Be to, pašnekovas teigia įžvelgęs nišą restoranų rinkoje Vilniuje.

 

„Visada norėjau turėti savo restoranėlį, kuris būtų tarsi mano namų tąsa.“

G. Fernandesas.

 

G. Fernandesas pasakoja, kad jo sumanymą įkurti restoraną palaikė sužadėtinė, šeima ir artimi draugai. „Tačiau taip pat buvo manančiųjų, kad tai bus tik dar vienas tipiško indiško interjero restoranas mieste. Dabar šie žmonės yra gerokai apstulbę, – sako restorano įkūrėjas ir priduria: – Visada norėjau turėti savo restoranėlį, kuris būtų tarsi mano namų tąsa.“ Verslininko tikslas – kad užsukę į restoraną „Gaspar’s“ žmonės jaustųsi jo svečiais, nes čia jo namai.

Vargai dėl kalbos

Nors steigiant restoraną pasitaikė mažų klaidų, G. Fernandeso nuomone, labai svarbu, kad net smulkiausi darbai būtų atlikti nepriekaištingai. Antrą kartą kurdamas restoraną Lietuvoje, jis pirmiau mokytųsi lietuvių kalbos, nes verslo steigimo procesą kalbos žinios gerokai palengvintų. Vis dėlto restorano „Gaspar’s“ įkūrėjas prisipažįsta šiuo metu jaučiantis konkurenciją restoranų rinkoje: „Mums neužtenka būti tik restoranu mieste, norime būti tarp žinomiausiųjų ir užtikrinti gerą maistą, kokybišką aptarnavimą, taip pat turėti patenkintus klientus, patiriančius daugybę malonių emocijų.“

Verslininkas atskleidžia, kad prireikė daugiau nei 50–60 tūkst. eurų investicijų restorano kokybei gerinti, bet jos ilgainiui tikrai atsipirks. Kitiems startuoliams G. Fernandesas pataria savo verslui skirti 110 proc. energijos ir atsidavimo, apgalvoti visus savo verslo aspektus, numatyti galimas kliūtis bei nesklandumus ir drąsiai siekti savo svajonių bei vizijos, nes atpildas neabejotinai ateis.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.