...

Neapsakomas malonumas dirbti mėgstamą darbą!

Verslas

2012.05.01

Autorius: Ieva Jonilienė

Temos: , .

Neapsakomas malonumas dirbti mėgstamą darbą!

Ruslanas Bolgovas BFL/Andriaus Ufarto nuotr.

„Mes – ne virėjai, o jūsų skonio detektyvai“, – šiandien skelbia Auksinio peilio savininko ir bene garsiausio šalies kulinaro komanda. Gerai žinomas virtuvės meistras Ruslanas Bolgovas kulinarija susidomėjo dar vaikystėje. Būdams vos trylikos jis pradėjo suktis gimtojo Visagino kavinukėje ir tvirtai žinojo, kad savo ateitį sies su maisto ruošimu.Trisdešimt penkerių metų R. Bolgovas prisipažįsta, kad jo namuose retai galėdavai mėgautis naminiu šviežiu maisto. Tėvai daug dirbo, o ir mama nebuvo iš tų, kurios itin mėgtų suktis virtuvėje. Taigi šeimai dažniausiai tekdavo pasitenkinti valgyklos ar užkandinių maistu.„Mūsų namuose visiškai nebuvo maisto kulto“, – prisipažįsta Visagine užaugęs vyras.Galbūt todėl, kai šalia namų atsirado kavinukė, smalsumo vedamas Ruslanas susipažino su jos savininkais ir džiaugėsi turėdamas galimybę iš arčiau pasižiūrėti į maisto gamybą. „Man būdavo įdomu stebėti, kaip ruošiamas maistas. Aš nešdavau šiukšles, lakstydavau į parduotuvę ir atlikdavau kitus buitinius darbus. Pamenu, įleisdavo mane, trylikametį, į virtuvę ir man viskas atrodydavo ten kaip koks stebuklas, kaip pasaka“, – šypsosi prisiminęs kulinaras. Po tokios patirties ir tokių įspūdžių Ruslanas nusprendė savo ateitį sieti tik su maisto ruošimu. Baigęs devynias klases, visų nuostabai, jis metė mokyklą ir su didžiausiu užsidegimu ėmė mokytis šio amato. „Mokykloje kilo skandalas, kad viską metu ir einu mokytis virėjo profesijos. Tai buvo neprestižinė profesija. Nekreipdamas dėmesio Visagine įgijau šią specialybę ir iš karto pradėjau dirbti toje pačioje šalia namų esančioje kavinėje“, – teigia vyras.Karjeros pradžioje Ruslanas taip pat buvo pakviestas tapti ir praktikos mokytoju būsimiems kulinarams Visagino profesinėje mokykloje. Vyras prisipažįsta vyras gyvenime išbandęs ir kitokius darbus, tačiau netrukus įsitikinęs, kad kulinarija – tikrasis pašaukimas.„Esu keletą metų prekiavęs turguje. Buvo laikas, kai sėkmingai prekiavau maisto produktais ir drabužiais Latvijoje. Tačiau gyvenime vis tiek ateina metas, kai suvoki, kad turi daryti tai, ką labiausiai sugebi. Ir jeigu tau gyvenimas leidžia dirbti tokį darbą, kurį iš tiesų mėgsti, tai neapsakomas malonumas“, – sako Ruslanas.Būdamas dvidešimt penkerių vyras atvyko gyventi į Vilnių. Pirma darbovietė sostinėje buvo naktinis klubas „Brodvėjus“. „Padirbęs ten septynis mėnesius ėmiau ieškoti naujų tobulėjimo būdų. Pradėjau aktyviai domėtis, kaip tapti Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos nariu“, – prisipažįsta vyras. O juo tapti, žinoma, nebuvo lengva. Ruslanui reikėjo įgyti profesinės patirties garsiuose šalies restoranuose, taip pat parodyti savo meistriškumą įvairiuose Lietuvos bei užsienio virėjų čempionatuose. „Mūsų specialybė tokia, kad turi nuolat mokytis – mirsi, bet vis tiek nebūsi visko išmokęs“, – šypsosi jis.Dabar Ruslanas gali pasigirti dirbęs virtuvės šefu prestižiniuose restoranuose ir laimėjęs daugybę įvairių apdovanojimų.„Didžiausias yra Auksinio peilio apdovanojimas. Pirmame etape iškritau, nes į tai žiūrėjau ne kaip į rimtą konkursą, o kaip į šou, tačiau dalyvaudamas antrą kartą sau pasakiau: dabar tas peilis tikrai bus mano“, – šypsosi pašnekovas. Pastaraisiais metais profesionalus kulinaras dirbdamas restoranuose nuolat sulaukdavo ir privačių įvairaus dydžio užsakymų, o tai vertė vis dažniau susimąstyti apie nuosavą verslą. Apsisprendimą lėmė šį rudenį gautas pasiūlymas ruošti maistą pačiam serui Eltonui Johnui. Netrukus vyras išėjo iš darbo, įsteigė nuosavą įmonę ir subūrė puikią komandą pavadinimu „Maisto agentūra“. „Nebebuvo šalia tokių stiprių žmonių, kurie galėtų man ką nors duoti. Pamačiau, kad pats jau galiu duoti, taigi ir atidariau savo įmonę. Mes užsiimame išvežiojamąja maisto prekyba – organizuojame įvairius pobūvius, banketus. Maistą ruošiame tik iš šviežių produktų. Bendradarbiaujame su vietos ūkininkais, patys auginame daigus, kuriuos naudojame salotoms ir papuošimams“, – sako neseniai rimtu verslininku tapęs kulinaras.Ruslanas viską pradėjo vienas, o šiuo metu jau turi 18 nuolatinių darbuotojų, o ateityje, įgyvendinus visus numatytus projektus, planuoja, kad jų bus net apie 150. Taip pat vyras prisipažįsta vis dažniau pamąstantis apie savo mėnesinį kulinarijos žurnalą ar televizijos laidą.„Vienas versle tu esi niekas – viskas priklauso tik nuo tavo komandos. Pradėjus verslą svarbu turėti gerą verslo planą, išsamiai viską suskaičiuoti, pasitikėti savo jėgomis ir daug daug dirbti“, – patirtimi dalijasi R. Bolgovas.PATIKO STRAIPSNIS? Balsuok čia

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.