...

Individuali veikla pagal darbo sutartį

Žinių bazė

2022.09.26

Yra pasirašoma darbo sutartis su darbdaviu, tačiau reikia išsiimti individualią veiklą. Kokius mokesčius moka darbdavys ir kokius moka asmuo, kuris išsiėmė individualią veiklą? Pvz. yra tariamasi dėl 1500 eur neto atlyginimo. Kaip tokiu atveju apsiskaičiuoti, kokia turėtų būti mėnesinė gross suma?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Gražvydas Jukna

Vadovas, įkūrėjas / GJ Mentoring

Publikavimo data: 2022-09-27 13:54

Jei sudarote sutartį, pagal kurią jūs įsipareigojate vykdyti individualią veiklą, tai jūs nuo gautų pinigų mokėsite PSD, VSD ir GPM....

Publikavimo data: 2022-09-27 13:54

Jei sudarote sutartį, pagal kurią jūs įsipareigojate vykdyti individualią veiklą, tai jūs nuo gautų pinigų mokėsite PSD, VSD ir GPM. 1. minimalus PSD 2022 m. 50,95 EUR. (6,98% nuo MMA, kuris yra 730 EUR). Mokama kas mėnesį. Jie mėnesio pajamos didesnės už MMA, pvz 1500 EUR, PSD yra 104,7 EUR. Užpildžius metinę pajamų deklaraciją reikės sumokėti skirtumą, susidariusį per metus. 2. Minimalus VSD yra 15,22% nuo MMA - 111,11 EUR. Mokamas kartą per metus, po metinės deklaraciją užpildymo. Jei pajamos didesnės už MMA - pvz. 1500 EUR, VSD suma bus 228,3 EUR/mėn. 3. GPM - 15% nuo pajamų. Skaičiavimus dar įtakoja jūsų įmokos į pensijų fondą. Tačiau vykdant individualią veiklą turite pasirinkti, kokiu būdu apskaitysite sąnaudas, nuo to priklauso apmokestinamas pajamų dydis, nes mokesčiai, pritaikius formules skaičiuojami ne nuo visų pajamų. Tiksliai būtų galima apskaičiuoti, žinant daugiau informacijos, kaip planuojate vykdyti veiklą. O apytiksliai, jei norite per mėnesį uždirbti 1500 EUR/NET tai vykdant individualią veiklą jums reikėtų gauti apie 1815 EUR. Tačiau turėkite galvoje, kad šie skaičiavimai yra šiems metams, nuo kitų metų MMA didės, o tuo pačiu keisis minimalūs mokesčiai.

Ekspertai

Gražvydas Jukna

Gražvydas Jukna

Vadovas, įkūrėjas / GJ Mentoring

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.