Nuo kopijų Kinijoje negali apsisaugoti net garsiausi prekių ženklai

Verslas

2021.09.07

Autorius:

Temos: .

Lietuvos Respublikos valstybinio patentų biuro parengtame video apie dizaino patentavimą patirtimi dalinasi „jot.jot“ vadovas Jurgis Germus bei vienas iš architektūros ir dizaino „HEIMA“ partnerių, architektas Kristijonas Skirmantas.

Sukūrus dizainą ir sulaukus apdovanojimų nereikėtų užmigti ant laurų – kartu su pripažinimu kyla rizika, kad jis gali būti nukopijuotas. Pasak jaunų kūrėjų, nuo to nėra apsaugoti net garsiausi pasaulyje prekių ženklai.

Vienas iš bandymų pasinaudoti kūrėjų dizainu komandą pasiekė praėjus metams po laimėto konkurso, kuomet studentas iš Taivano, pasinaudojęs „jot.jot“ dizainu, bandė apginti savo baigiamąjį darbą.

Pasak architekto Kristijono, bandymų plagijuoti architektūroje sutinkama rečiau, tačiau kalbant apie produkto dizainą, tai – dažnas atvejis. Šiais laikais kopijų kūrimas yra paprastesnis ir dažnesnis, nei gali pasirodyti, todėl apsaugoti save ir savo dizainą –  būtina. Europos Sąjunga skelbia, kad užtikrinus kūrinių apsaugą, bent ginčo metu kūrėjas turi pranašumą.

Plačiau apie patentavimo svarbą – video.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.