...

Profesionalus sportininkas nori parduoti marškinėlius su savo atvaizdu

Žinių bazė

2021.01.18

Užsiimo kovos menų sportu, esu profesionalus sportininkas. Noriu su savo atvaizdu gaminti marškinėlius ir kitus suvenyrus bei parduoti. Tam, manau, steigsiu įmonę.
a) Ar man reikia apsaugoti savo gaminius, kokia forma ir kaip tai padaryti?
b) Ar gali kiti kas norėję su mano vaizdu (veidu, kūnu) parduoti maikutes ar kitą atributiką?
c) Kaip perduoti pardavimo teises, jei kas norės užsiimti platinimu ar gaminimu su mano atvaizdu? Nes noriu tai pasaugoti, bet suteikti išskirtines teises.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Andrius Pranckevičius

Advokatas, vadovaujantis partneris / BALTICLAW

Publikavimo data: 2021-02-03 16:45

Atsakant į pateiktą klausimą, apsauga galėtų būti taikoma dvejopa. Pirma, būtų galima registruoti marškinėlių su atvaizdu dizainą – tokiu atveju...

Publikavimo data: 2021-02-03 16:45

Atsakant į pateiktą klausimą, apsauga galėtų būti taikoma dvejopa. Pirma, būtų galima registruoti marškinėlių su atvaizdu dizainą – tokiu atveju būtų saugoma visa prekė. Kita vertus, būtų galima kaip prekės ženklą registruoti ir tik atvaizdą. Tokiu atveju, konkrečiose įregistruotose klasėse, atitinkamam prekės ženklui būtų taikoma apsauga, o kiti asmenys naudoti šio ženklo negalėtų. Platinti atributiką kiti asmenys gali, jei jiems tokia teisė yra suteikiama. Platinimo ar kitos teisės yra suteikiamos sutartimi, kurioje turėtų būti aptarta kokios konkrečiai teisės suteikiamos bei koks atlygis už tai mokamas. Atkreipiame dėmesį, jog tai yra bendro pobūdžio konsultacija. Dėl konkrečių klausimų rekomenduotume susisiekti su teisininku.

Ekspertai

Andrius Pranckevičius

Andrius Pranckevičius

Advokatas, vadovaujantis partneris / BALTICLAW

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.