...

Elektroninė prekyba parduodant savo ir kitų gaminius

Žinių bazė

2020.06.09

Sveiki. Vykdau individualią veiklą pagal pažymą – kuriu tekstilės gaminius (nedideliu masteliu) pagal atitinkamą veiklos kodą. Greitu metu planuoju įkurti e-parduotuvę, kurioje būtų pardavinėjami ir mano gaminti tekstilės gaminiai, ir kiti produktai, kuriuos užsisakyčiau iš kitų gamintojų (tiek Lietuvos, tiek užsienio, tiesiog įv. daiktai). Man kilo klausimas, kaip patogiausiai reiktų tai įforminti – ar išsiimti antrą invidualią veiklą, tinkančią e-prekybai (kaip suprantu, jai konkrečiai yra skirtas veiklos kodas), ar geriau steigti Mažąją bendriją? Norėtųsi neapsisunkinti finansų tvarkymo, tad ieškau efektyviausio kelio, kadangi viską vykdau viena.

Jeigu likčiau prie dviejų individualios veiklos pažymų (tekstilės gaminių gamyba ir e-prekyba), neįsivaizduoju, kaip teisingai reiktų vykdyti finansų apskaitą. Ar turėčiau išrašinėti sąskaitas sau įsigydama tekstilės gaminius, kad galėčiau juos parduoti savo e-parduotuvėje?

Būsiu labai dėkinga, jei padėsite susiorientuoti

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Premium

Publikavimo data: 2020-06-26 10:00

Sprendimą, kokią veiklos formą pasirinkti turi priimti pats gyventojas. Prekiauti elektroninėje parduotuvėje tiek savo paties sukurtais tekstilės gaminiais, tiek ir...

Publikavimo data: 2020-06-26 10:00

Sprendimą, kokią veiklos formą pasirinkti turi priimti pats gyventojas. Prekiauti elektroninėje parduotuvėje tiek savo paties sukurtais tekstilės gaminiais, tiek ir įsigytais iš kitų asmenų (Lietuvos ar užsienio gyventojų/įmonių) galima pagal individualios veiklos pažymą. Tačiau, veiklai vykdyti galima pasirinkti ir kitą veiklos formą – įregistruoti juridinį asmenį (mažąją bendriją, uždarąją akcinę bendrovę ar kt.). Jei veikla būtų vykdoma pagal individualios veiklos vykdymo pažymą, vykdomą individualią veiklą reiktų papildyti nauja veiklos rūšimi (per ManoVMI užpildant prašymo REG812 formą). Neatsižvelgiant į vykdomos veiklos rūšių skaičių, gyventojui yra paruošiama ir išduodama viena Nuolatinio Lietuvos gyventojo individualios veiklos pažyma (kurioje būna nurodytos visos vykdomos veiklos rūšys). Pajamos ir išlaidos iš skirtingų veiklos rūšių gali būti apskaitomos viename bendrame arba skirtinguose (jei gyventojas pageidauja) Gyventojo individualios veiklos pajamų ir išlaidų apskaitos žurnaluose. Individualios veiklos pajamos bei išlaidos (leidžiami atskaitymai) iš visų vykdomos veiklos rūšių Metinėje pajamų mokesčio deklaracijoje deklaruojamos bendromis sumomis, neišskiriant pajamų ir išlaidų pagal veiklos rūšis. Tekstilės gaminius Jūs gaminate pati, todėl sąskaitas faktūras turite išrašyti šių gaminių pirkėjams. Sąskaitą faktūrą sau (kaip prekių pirkėja) turėtumėte išsirašyti tuo atveju, jei pirktumėte perpardavimui skirtą prekę iš kito gyventojo, kuris nevykdo individualios veiklos.

Ekspertai

Regina Utkienė

Regina Utkienė

Mokesčių informacijos departamento direktorė / VMI

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.