6 pamokos tiesiai iš verslo lyderių lūpų, arba mokomės iš mokytų

Verslas

2012.08.22

Autorius: Juliana Miliut

Temos: , , .

6 pamokos tiesiai iš verslo lyderių lūpų, arba mokomės iš mokytų

Pamokos tiesiai iš verslo lyderių lūpų bzn start fotomontažas

Technologijos gali atrodyti nesutramdoma jėga, kuri sparčiai žengia priešakyje ir aplenkia laiką. Tačiau dažniausiai tai, kas šiandien atrodo ne naujovė, o kasdienybė, iš tiesų yra ilgų sunkaus darbo, bandymų ir klaidų metų rezultatas. Visi šeši mūsų pristatomi technologijų verslo lyderiai tiesiogiai prisidėjo prie modernaus pasaulio progreso net išradę savus dviračius. Iš arčiau panagrinėkime, kas iškėlė juos į lyderių olimpą, ir pasimokykime iš jų sėkmės.


Ursula Burns, „Xerox“ pirmininkė ir generalinė direktorė

Vienas patikimiausių būdų užmegzti glaudų ryšį su savo kompanija yra pradėti nuo žemiausio laiptelio. Būtent tai padarė U. Burns, kai pradėjo dirbti kopijavimo gigantui „Xerox“ dar 1980 metais.

2009 metais Ursula kaip pirma kompanijos vadovė afroamerikietė pateko į „Fortune 500“ metinį įmonių plėtros sąrašą, sudariusi didžiausią, 6,4 milijardo JAV dolerių, bendrovės istorijoje prekybos sandorį.

PAMOKA: Žengimas į verslo pasaulį nuo žemiausio laiptelio yra geriausias būdas suvokti, kaip veikia kiekvienas skyrius.

Marissa Mayer, buvusi „Google“ vartotojų produktų viceprezidentė

Taip, „Google“ tikriausiai buvo įkurta dviejų vaikinų iš Stanfordo universiteto, bet paieškos gigantė ir išskirtinė lyderė yra M. Mayer, dvidešimta kompanijos darbuotoja ir pirmoji moteris inžinierė. Atsakinga už daugiau nei 100 paieškos sistemos tinklalapio funkcijų, įskaitant baltą pradinį puslapį ir „Gmail“ sąsają, ji tapo neįkainojama įmonės sėkmės grandimi.

PAMOKA: Būtina sukurti verslumo atmosferą savo darbuotojams. Jūs niekada nežinote, kas iš personalo netrukus taps tikrąja žvaigžde.

Steve’as Jobsas, „Apple“ vienas įkūrėjų, žmogus, kurio pristatyti nereikia

Revoliucionierius, kurio naujovės prisidėjo arba pakeitė keturias pramonės šakas (asmeninių kompiuterių, animacinių filmų, muzikos ir skaitmeninės leidybos). S. Jobsas buvo verslininkas širdyje, kurti „Apple“ pradėjęs garaže ir pavertęs ją viena pelningiausių pasaulio įmonių.

Jis tikėjo, kad aistra savo darbui atneša sėkmę. „Turėkite drąsos sekti paskui širdį ir intuiciją“, – sakė Steve’as per abiturientų šventę Stanfordo universitete 2005 metais.

PAMOKA: Jeigu nejaučiate aistros tam, ką darote, verta apsvarstyti galimybę imtis kitos veiklos.

Alanas Turingas, dirbtinio intelekto pradininkas

Nuo modelio formavimo hipotezės iki matematinės biologijos. A. Turingas buvo žmogus, žengiantis pirma laiko. Jis kūrė šachmatų programas dar neegzistuojantiems kompiuteriams ir šifravo slaptus Vokietijos kodus per Antrąjį pasaulinį karą. Nors šis vyras mirė 1954 metais, jo Turingo testas kompiuteriams su dirbtiniu intelektu vis dar plačiai naudojamas siekiant užtikrinti, kad „Siri“ atsakymai būtų gyvi tiek, kiek tai įmanoma, ir kad brukalai nesiautėtų elektroninio pašto dėžutėse.

PAMOKA: Būkite drąsūs ir įžūlūs. Laikas pasivys jūsų naujoves.

Billas Gatesas, „Microsoft“ įkūrėjas ir generalinis direktorius

Nors B. Gatesas nebedirba „Microsoft“ visu etatu nuo 2008-ųjų, jo dvasią vis dar skleidžia kiekvienas produktas, kurį išleidžia įmonė. Nepaisydamas savo technologinių įgūdžių, magnatas teigia, kad asmeniniai santykiai yra svarbiausia pradedantiesiems verslininkams: „Sugebėjimas pritraukti įvairių žmonių, kuriems bus smagu kartu dirbti, ir motyvuoti juos, tokių plačių įgūdžių specialistus, gerai dirbti kartu yra vienas didžiausių iššūkių.“

PAMOKA: Nesvarbu, kokį verslą kuriate, jūsų komanda yra pats svarbiausias sėkmės elementas.

Katie Cotton, „Apple“ komunikacijos viceprezidentė

Gali atrodyti keistai, kad į technologijų verslo gigantų sąrašus įtraukiama komunikacijos vadybininkė, bet Katie nusipelnė šio titulo. „Apple“ visada garsėjo išskirtiniu gebėjimu kelti šurmulį ir ši moteris yra pagrindinė to priežastis. Daug metų ji dirbo Steve’o Jobso vartininke, kontroliuojančia žiniasklaidos prieigą prie itin privataus novatoriaus. K. Cotton reguliavo visų „Apple“ pranešimų turinį. Kai Kinijos gamyklos, gaminančios „Apple“ produktus, ėmė išnaudoti savo darbuotojus, būtent ji pasirūpino, kad kompanijos vardas nebūtų suterštas.

PAMOKA: Būkite informuoti, valdykite informacijos srautą ir jūsų įmonės vardas bei įvaizdis bus saugūs.

Straipsnis parengtas remiantis entrepreneur.com šaltiniu

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.