Ką geriausios įmonės siūlo savo darbuotojams?

Verslas

2013.08.01

Autorius: Justina Ūsaitė

Temos: .

Ką geriausios įmonės siūlo savo darbuotojams?

Laimingi darbuotojai = sėkminga personalo vadyba flickr.com nuotr.

Kuria skatinimo sistemas

Didelėse įmonėse darbuotojams paskatinti yra skiriama daug dėmesio.

Ir nebūtinai didelėse užsienio kapitalo – jau ir lietuviškos įmonės skatina savo darbuotojus, kad šie neprarastų motyvacijos. Pavyzdžiui, už gerus rezultatus metų pabaigoje apdovanojami geriausi darbuotojai. Taip daroma kai kuriose reklamos agentūrose, kitose įmonėse.

Suteikia tobulėjimo galimybių

Tokiose bendrovėse kaip „Mars“ darbuotojai gali ne tik tapti savo darbą išmanančiais specialistais. Juk ne paslaptis, kad po kiek laiko darbas ima pabosti, ta pati darbotvarkė, darbai nebeteikia malonumo, tampa varginančia rutina. Tai neskatina tobulėti. „Mars“ darbuotojai turi galimybę pretenduoti į visiškai kitas pareigas įmonėje. Yra ir daugiau didelių kompanijų, kurios atsiradus naujai darbo vietai pirmiausia tai paskelbia savo darbuotojams ir, jei jie atitinka reikalavimus, prioritetą teikia jiems.

Didina savininkiškumo jausmą

Organizaciniai psichologai pataria skatinti darbuotojų savininkiškumo jausmą. Kai jie jaučiasi kompanijos dalimi, tai didina jų motyvaciją dirbti. Tai įmanoma skatinant jų įsitraukimą į sprendimų procesus, diskusijas svarbiais įmonei klausimais ir, žinoma, didinant jų atsakomybę. Jei darbuotojas turės tik paklusti kitiems, nebus priimama jokia jo iniciatyva, savarankiškas, jis nebenorės dirbti, taps apatiškas įmonės reikalams.

Vienas iš darbuotojų lojalumo skatinimo būdų, kurį taiko geriausios įmonės, – galimybė tapti akcininkais.

Organizuoja vidinius mokymus

Organizuojami vidiniai ar išoriniai mokymai, kuriuose darbuotojai gali pagerinti savo įgūdžius, kelti kvalifikaciją. Taip pat žmogiškųjų išteklių skyrius organizuoja komandos formavimo mokymus. Tokius mokymus, pavyzdžiui, organizuoja kompanija „Hp“.

Organizuoja šventes darbuotojams

Švenčiamos įmonei reikšmingos datos, darbuotojų gimtadieniai. Tai taip pat padeda pabėgti nuo rutinos, pažinti kolegas, pasijusti pastebimam ne vien dėl darbo.

Darbuotojams organizuojamos komandos išvykos, kur darbuotojai, net nedirbantys greta, gali susipažinti, pabendrauti neformalioje aplinkoje.

Darbuotojų vaikams yra rengiamos šventės, per didžiąsias metų šventes užsakomi koncertai, vaikai vaišinami saldumynais. Didžiosios kompanijos, tokios kaip „Kraft Foods“, savo darbuotojų vaikams rengia ekskursijas į fabriką.

Atsižvelgia į darbuotojų asmeninius poreikius

Geriausiose kompanijose tampa populiaru atsižvelgti ir į darbuotojų asmeninio gyvenimo kokybę. Pavyzdžiui, darbuotojai, kurie studijuoja ar turi šeimą, gali dirbti lanksčiu darbo grafiku, savo atostogas derinti su artimaisiais.

Į šeimos, studijų derinimo interesus orientuojasi tokios įmonės kaip „Omnitel“, „Lintel“.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.