Populiariausios pasaulyje – komunikacijai skirtos mobiliosios programėlės

Verslas

2017.08.03

Autorius: Eglė Jurevičiūtė

Temos: , , .

Populiariausios pasaulyje – komunikacijai skirtos mobiliosios programėlės

Ilja Laurs. Asmeninio albumo nuotr.

Dauguma žmonių sunkiai įsivaizduoja savo gyvenimą be išmaniojo telefono. Per pastarąjį dešimtmetį sparčiai populiarėjo ir išmaniesiems telefonams skirtų mobiliųjų programėlių pasiūla. Dėl jų tarpusavio komunikacija tapo neribojama. Kai kurių operacinės sistemos „Android“ programėlių atsisiuntimų rodikliai pranoko lūkesčius. Daugiausia kartų atsisiųstos programėlės pateko į „The Global Top 10 Android Apps“ dešimtuką.

 

Sąrašo viršuje – bendrauti skirtos mobiliosios programėlės

Remiantis „Priori Data“ pateiktais duomenimis, sudarytas populiariausių pasaulyje operacinės sistemos „Android programėlių“ dešimtukas.

Pirmoje vietoje – per liepą net 96 mln. kartų į mobiliuosius telefonus atsisiųsta programėlė „WhatsApp Messenger“. Ši programėlė skirta nemokamai ir neribotai vaizdo skambučiais ir balso žinutėmis bendrauti su pasirinktais asmenimis.

Antroje populiariausių „Android“ programėlių vietoje atsidūrė „Facebook Messenger“. Ši mobilioji programėlė liepą atsisiųsta daugiau nei 75 mln. kartų. Atsisiuntę programėlę, socialinio tinklo „Facebook“ naudotojai balso ir vaizdo žinutėmis tarpusavyje bendrauja nevaržomai.

Į daugiausia kartų atsisiųstų mobiliųjų programėlių sąrašą taip pat pateko: socialinių tinklų „Instragram“, „Snapchat“ mobiliosios programėlės, lėtesniam interneto ryšiui sukurtos socialinio tinklo „Facebook“ mobiliosios programėlės – „Facebook Lite“, „Messenger Lite“, žaidimų mobiliosios programėlės „Subway Sufers“ ir „Fidget Spinner“ bei nemokama muzikos klausymo programėlė „Spotify Music“.

Mobilioji programėlė „WhatsApp Messenger“ – ateities bendrovių komunikacijos įrankis

Pasak mobiliųjų programėlių bendrovės „GetJar“, rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ įkūrėjo, vieno sėkmingiausių šių dienų verslininko Iljos Laurso, didžiulis mobiliosios programėlės „WhatsApp Messenger“ populiarumas neturėtų stebinti.

„Būtų keista, jeigu ši programėlė nesipuikuotų pirmoje „The Global Top 10 Android Apps“ sąrašo vietoje. Žmogus yra sociali būtybė, todėl nuolat jaučia poreikį bendrauti. Šiais laikais dėl naujausių komunikacijos priemonių bendravimas tapo daug paprastesnis. Programėlė „WhatsApp Messenger“ yra perspektyvi terpė ne tik greitesniam nuotraukų ir failų siuntimui, patogesniam tarpusavio bendravimui, tačiau ir didelių bendrovių bei įmonių komunikacijai. Bendrovių vadovai vertina šios programėlės funkcijas ir ateities perspektyvas, todėl skatina darbuotojus naudotis šia mobiliąja programėle“, – teigia I. Laursas.

Mobilioji programėlė „Facebook“ prieinama visiems

Nuo 2008 m., kai buvo sukurtas socialinis tinklas „Facebook“, jo populiarumas augo rekordiškai sparčiai. Programėlė „Facebook“ mobiliajam telefonui šių metų liepą buvo atsisiųsta 39,9 mln. kartų. Spartų šio socialinio tinklo naudotojų skaičiaus (šiuo metu artėja prie 2 mlrd.) augimą lėmė vis tobulinamos naudojimosi technologijos. Mobilioji programėlė „Facebook“ prieinama ne tik naujausius išmaniuosius telefonus turintiems naudotojams. Mažesnės vidinės atminties talpos telefonams ir lėtesniam internetui specialiai sukurta programėlė „Facebook Lite“.

Pasak garsaus investuotojo ir verslininko I. Laurso, socialinis tinklas „Facebook“ sugebėjo pasiūlyti patogią bendravimo formą, prisitaikyti ir išlikti sparčiai besivystančioje technologijų rinkoje.

Operacinės sistemos „Android“ populiarumą lėmė atvira platforma

Operacinė sistema „Android“ įdiegta daugelyje išmaniųjų telefonų. Dėl šios sistemos galime atsisiųsti ne tik „The Global Android Apps Top 10“ sąraše pateiktas, bet ir dar tūkstančius kitų mobiliųjų programėlių.

Pasak I. Laurso, operacinės sistemos „Android“ populiarumą lėmė atvira jos naudojimo platforma. Ši operacinė sistema tinka įvairių modelių mobiliesiems telefonams, kainuoja pigiau ir yra lengviau prieinama vartotojams.

Verslą įkūrė siekdamas savarankiškumo

Pasaulinės sėkmės sulaukusios mobiliųjų programėlių platformos „GetJar“ įkūrėjas pasakoja, kad verslą įkūrė lydimas entuziastingo noro pakeisti pasaulį. „Imtis verslo mane paskatino noras pakeisti pasaulį, išbandyti naujoves, tapti savarankišku ir lanksčiu žmogumi. Šio verslo ėmiausi, kai mobiliosios programėlės mūsų šalyje dar buvo naujovė. Išdrįsome investuoti į naująsias technologijas ir sulaukėme pasisekimo“, – atskleidžia dabar jau dešimtis verslų sukūręs pašnekovas.

Visiems svajojantiesiems apie savo verslo įkūrimą I. Laursas linki nebijoti iššūkių, aktyviai domėtis bei investuoti į naujoves ir drąsiai siekti užsibrėžto tikslo įgyvendinimo.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.