...

Muzikos kūrinių apipavidalinimo paslaugos

Žinių bazė

2014.07.11

Sveiki,

norėčiau užsiimti muzikos kūrinių paruošimu bei apipavidalinimu leidybai paslaugų teikimu (angl. mastering). Darbas būtų vykdomas namuose, tačiau klientų didžiausia dalis būtų iš užsienio (ES). Paslaugos nebūtų teikiamos pastoviai (4-10 kartų), o ir jų atlikimo laikas nėra didelis (1-5 val).

Kokia forma reikėtų registruoti tokią veiklą? Individuali veikla pagal pažymą?

Šiuo metu vykdau individualią veiklą (scenų pastatymo veikla) pagal pažymą ir moku reikalaujamus mokesčius. Ar išsiėmus skirtingos individualios veiklos pažymą man mokesčius tektų mokėti nuo kiekvienos veiklos (draudimas pvz, bei kiti) ar tiesiog nuo bendros sumos? Ar veiklą, kuria noriu užsiimti, galiu vykdyti su ta pačia veiklos pažyma, kurią dabar vykdau?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Publikavimo data: 2014-07-11 19:41

Atsakydami į Jūsų klausimą pažymime, kad gyventojas individualią veiklą gali vykdyti arba nustatyta tvarka įregistravęs individualią veiklą (individuali veikla pagal...

Publikavimo data: 2014-07-11 19:41

Atsakydami į Jūsų klausimą pažymime, kad gyventojas individualią veiklą gali vykdyti arba nustatyta tvarka įregistravęs individualią veiklą (individuali veikla pagal pažymą), arba įsigijęs verslo liudijimą, kai iš anksto yra sumokamas fiksuoto dydžio pajamų mokestis nuo pajamų, gautų iš tokios individualios veiklos.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. lapkričio 19 d. nutarimu Nr. 1797 yra patvirtintas Veiklų, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, rūšių sąrašas. Atsižvelgiant į Jūsų nurodytas faktines aplinkybes, manytina, kad Jūsų planuojama vykdyti veikla nepatektų į sąrašą veiklų, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą. Taigi, norint užsiimti muzikos kūrinių paruošimo bei apipavidalinimo leidybai veikla, būtų reikalinga įregistruoti individualią veiklą (individuali veikla pagal pažymą).

Pažymime, kad gyventojas, vykdantis kelių rūšių individualią veiklą, privalo pildyti atskirus Gyventojo individualios veiklos pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalus visoms individualios veiklos rūšims. Taip pat, gyventojui vykdant kelių skirtingų rūšių individualią veiklą, su tokios veiklos pajamų gavimu arba uždirbimu susijusius leidžiamus atskaitymus jis turi atimti atskirai pagal kiekvienos individualios veiklos rūšies pajamas. Taigi, Metinėje pajamų deklaracijoje apmokestinamosios pajamos iš kiekvienos vykdomos veiklos rūšies nurodomos skirtingose eilutėse, todėl mokėtinas gyventojų pajamų mokestis paskaičiuojamas nuo kiekvienos vykdomos veiklos rūšies pajamų ir išlaidų skirtumo. Vykdant kelių skirtingų rūšių individualią veiklą įmokos taip pat skaičiuojamos atskirai.

Kai pasikeičia ir/ar papildomi Mokesčių mokėtojų registro gyventojo duomenys (o jie keičiasi, jeigu atsiranda kitų veiklos rūšių), gyventojas turi pateikti Valstybinei mokesčių inspekcijai naują Fizinio asmens prašymo įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą REG812 formą.

Ekspertai

Paulius Putrimas

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.