Kokių leidimų reikia prekiauti rūkyta žuvimi?
2014.02.26
Laba diena. Kartu su broliu norime įkurti šeimos verslą. Rūkyti žuvį ir ją realizuoti. Kaip tai daroma pamaryje (Juodkrantėje, Kintuose). Orientuojamės į sezoninę prekybą Utenos apskrityje švenčių ir festivalių metu. Ketiname įsirengti mobilią prekyvietę.
Kokie tam gali būti reikalingi leidimai? Koks būtų paprasčiausias būdas juos gauti?
Esu MB savininkas (veikla kitos srities), ketinu gauti ūkininko pažymėjimą.
Ačiū.
Temos: Mokesčiai, Pardavimai, Teisė.
Į klausimą atsakė:
Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.
Ekspertai
Paulius Putrimas
Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”
Tapk ekspertu
Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!
Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”
Publikavimo data: 2014-02-26 12:52
Maistas visuose jo ruošimo ir teikimo vartotojams etapuose turi būti tvarkomas laikantis Maisto įstatyme, Europos Parlamento ir Tarybos reglamentuose (EB)...
Publikavimo data: 2014-02-26 12:52
Maistas visuose jo ruošimo ir teikimo vartotojams etapuose turi būti tvarkomas laikantis Maisto įstatyme, Europos Parlamento ir Tarybos reglamentuose (EB) Nr. 178/2002 ir (EB) Nr. 852/2004 nustatytų reikalavimų bei Lietuvos higienos normos HN 15: 2005 „Maisto higiena“ nuostatų. Visi maisto tvarkymo subjektai privalo turėti maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą (toliau – Pažymėjimas). Pažymėjimai išduodami remiantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 2008 m. spalio 15 d. įsakymu Nr. B1-527 patvirtintais Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo reikalavimais. Pažymėjimus maisto tvarkymo subjektams išduoda atitinkama teritorinė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Pažymėjimo išdavimo tvarka detaliai aprašoma Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos interneto svetainėje. Atkreiptinas dėmesys, kad maisto tvarkymo patalpose, įskaitant ir mobiliąsias patalpas, turi būti užtikrinta adekvati tvarka ir švara, reikiamas temperatūros režimas, kašto ir šalto vandens bei kiti reikalavimai. Maisto tvarkymo patalpos įvertinamos Maisto ir veterinarijos tarnybos išduodant maisto tvarkymo subjekto pažymėjimą. Pažymėtina, kad siekiant vykdyti prekybą savivaldybės tarybos nustatytose viešosiose vietose taip pat būtina gauti savivaldybės išduodamą leidimą tokiai veiklai.