Restorane kurti Šv. Kūčių rinkiniai šeimoms dovanoja laiko kartu

Verslas

2022.12.21

Autorius: Vaida Kerienė

Temos: .

Restorane kurti Šv. Kūčių rinkiniai šeimoms dovanoja laiko kartu

Indrė Burkovska Asmeninio albumo nuotrauka

„Cordo.22 restoranas kuria žmonių istorijas ir bendrystę, keičia supratimą apie maistą, mėgstantis kurti, o ne kopijuoti. Jį vadino mažu restoranėliu šalia Panevėžio, o šiandien apie juos kalba Amerikos portalai. Šio verslo įkūrėjos mama Vida Varnaitė ir dukra Indrė Burkovska sukūrė Šv. Kūčių rinkinius, norėdamos dovanoti šeimoms laiko kartu.

Mažmeninių parduotuvių verslą V. Varnaitė įkūrė dar 2002 m. Tuo metu, kai atidarė pirmąją parduotuvę Pasvalyje, ji neturėjo šeimos palaikymo, augino šešiametę dukrą. Šiandien jos dukra I. Burkovska kartu su mama vadovauja verslui. Tai išskirtinai moteriškas verslas, ne tik todėl kad vadovės moterys, bet ir 99 proc. dirbančiųjų yra moterys. Todėl ir komunikacija šiame versle kitokia – dažnesnė, aiški, motyvuojanti, daugiau diskutuojanti.

Tai nuolat augantis, plėtros galimybes svarstantis mažmeninės prekybos verslas. Šį kartą nusprendęs išbandyti savo jėgas restoranų verslo srityje. Pradėjus ieškoti patalpų, pirmiausia, Pasvalyje rado apleistą senovinę žydų pirtį ir pradėjo ją remontuoti.

Tuo pačiu metu gavo pasiūlymą įsigyti kitą veikiančią kavinę „Berželis“ Panevežio raj. Pamarliškiuose. „Atvykome su mama, atsisėdome ir stebėjome klientus. Visada ruošdamos naujus projektus turime viziją, jei jos nėra iškart pamačius vietą – čia mums ne vieta. Bet jei atvykus į vietą, širdis suspurda, tai ženklas, kad rezultatą pasieksime. Būtent šioje vietoje pamatėme galimybę“, – sako Indrė.

Vieta kviečianti gardaus maisto

Moterys pradėjo įrenginėti du restoranus vienu metu. „Cordo.22“ restorano patalpoms reikėjo daug dėmesio. Vadovavosi moteriška nuojauta kurdamos vietą į kurią būtų smagu atvykti ir būti, kviečiančią gardaus maisto, bendrystei. „Mes dirbome, o aplinkiniai galvojo, kad mes išprotėjome, nes patalpos buvo įrenginėjamos be konsultacijų iš šalies. Taip kaip su mama įsivaizdavome, taip ir remontavome. Mes tikėjome sėkme“, – pasakoja idėjos autorė.

Kiekvienas naujas projektas mamos Vidos ir dukros Indrės akyse pažadina stiprų užsidegimą, norą, pasitikėjimą, todėl kitiems klausantis apie jų idėjas nebekyla klausimai, ar jos tikrai tam pasiruošę.

Verslo tikslas – edukacija ir tvarumas

Šio verslo tikslas edukacija ir tvarumas. „Edukacija, nes ieškome įvairių naujovių virtuvėje, nors klientas yra mažai linkęs eksperimentuoti, bet mūsų meniu nuolat siūlo naujoves, keičiančias supratimą apie maistą“, – pasakoja pašnekovė. Savo kieme auginame prieskonines žoles ir moliūgus. Kavos tirščiai kompostuojami, jais tręšiami augalai. Svogūnų luobelės naudojamos kaip padažinės. Iš kaulų ir kiautų gaminami sultiniai. Įsigytos saulės elektrinės, biržoje perkama tik žalioji energija. „Į šį verslą nežiūrime tik kaip į pinigų šaltinį. Maksimaliai tvarus resursų išnaudojimas mums duoda skonius, kurių konkurentai nepakartoja“, – pasakoja verslininkė.

Šiandien tai tapo prestižine vieta, norintiems švęsti gimtadienius, vestuves, organizacijų šventes. Klientai verčiau keičia renginių datas nei atsisako idėjos švęsti restorane ar galimybės susižieduoti terasoje ant stogo.

Edukuojanti rinkodara

Šis verslas aktyvus socialiniuose tinkluose, edukuojantis sekėjus maisto, tvarumo, švenčių organizavimo klausimais. Indrė kartu su virtuvės šefe kuria patiekalus – vizijas lėkštėje, jas fotografuoja, kuria video ir panaudoja socialiniams tinklams.

Šis darbas Indrę žavi, ji dalyvauja visuose jo proceso etapuose, jei reikia, plauna ir indus. Vykstant gastronomijos savaitei ant palangės augino rožines austres ir juodojo perlo grybus, kad galėtų degustacijų metu iš jų padaryti tikrų ikrų. „Ši degustacija laimėjo pirmą vietą ir gavome žvaigždę“, – džiaugiasi pašnekovė.

Ji sukūrė rūkytus briedžio ragų ledus su alaus ikrais bei šokoladiniu tamsaus alaus biskvitu. Apie šiuos ledus rašė įvairiausi portalai Lietuvoje, Europoje ir Amerikoje. „Čia mes galvojame, svajojame, kasdien dirbame savo svajonių restorano link. Esu dėkinga „Cordo.22“ kolektyvui, nes jie sutinka ir net patys kuria įvairius iššūkius“, – sako moteris.

Daug dėmesio skiriama Instagram: dalinamasi receptais, maisto derinimo ypatumais, praktiniais patarimais, padeda žmonėms kurti restorano atmosferą namuose. Sekėjai įtraukiami balsavimo apklausomis. Žmonės kviečiami užduoti klausimus apie šventinius rinkinius. Sekėjai aktyviai įsitraukia. Klientai Instagram ir Facebook atlieka net iki 80 proc. užsakymų: rezervuoja staliukus valgymui, konsultuojasi dėl švenčių ir laisvų datų.

Ši šilta komunikacija, kurioje dalyvauja visa „Cordo.22“ komanda, kuriamas artimas ryšis su klientu, grįstas pasitikėjimu. „Taip klientai mato ne pliką komunikaciją, o ir žmones sieja su verslu“, – sako Indrė.

Restorane sukurtas Šv. Kūčių rinkinys dovanos laiko šeimai

Ne vienai šeimininkei pasiruošimas šventei, ilgas apsipirkinėjimas galiausiai sukelia stresą. Idėjos sukurti Šv. Kūčių rinkinį tikslas – dovanoti daugiau prasmingo laiko kartu.

Šiame rinkinyje paruošta dvylika patiekalų: šių laikų Šv. Kūčių tradicija, šiek tiek kito. Žmonės pradėjo valgyti majonezą ir kiaušinius, ko anksčiau nebuvo. Todėl šie rinkiniai modernesni. Tačiau mėsos nevalgymo tradicijos griežtai laikomasi. „Šis projektas buvo tyras noras padėti, bet išaugo į sėkmingus užsakymus“, – pasakoja Indrė.

Siūlomi patiekalai ir Kalėdoms. Meniu parenkamas pagal kiekvieno poreikius, atsižvelgiama į žmones netoleruojančius gliuteno. Vieni skoniai nukelia į vaikystę, o nauji tokie, kuriuos norisi išbandyti ir savo namų virtuvėje.

Indrė sako, kad nereikėtų tikėti idėja apie rinkos perpildymą. Kiekvienas į tam tikrus dalykus mes žiūrime unikaliai, o savo vertybių sekimas padaro mus išskirtiniais. „Startuoliams palinkėčiau atrasti tai, kas sukelia šypseną, norą dirbti paromis. Klientai jaučia jei tai jus „veža“ ir nori rinktis jus“, – sako pašnekovė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.