...

Norėdama padaryti miestui ką nors gero įkūrė Holivudą

Verslas

2021.07.09

Autorius: Loreta Lileikienė

Temos: .

Norėdama padaryti miestui ką nors gero įkūrė Holivudą

J. Varškienė Asmeninio albumo nuotr.

Justė Varškienė (30), norėdama nuveikti ką nors gero gimtajam Tauragės miestui, prieš trejus metus kartu su vyru įkūrė restoranėlį „Holivudas“. Apie tokį pagalvodavo dažnai, tačiau vis nerasdavo vietos ir patalpų, kuriose galėtų įsikurti. Viskas prasidėjo, kai vieną kartą tokias patalpas pamatė. Kibo į planavimo ir patalpų įrengimo darbus. Pasiruošimas nuo pirmųjų darbų iki starto truko ilgiau nei metus. 

Mokėsi dėl savęs

126813774_671323670251987_3976438122504290010_nJustė Varškienė dalijasi pačiais geriausiais atsiminimais apie mokslus Tauragės Versmės gimnazijoje bei VU TVM, kur studijavo verslo finansų valdymą: „Mokykloje buvo daug įdomių mokytojų. Man sekėsi gana neblogai, visada buvau motyvuota ir, ypač jei mokomas dalykas man patikdavo ir įtraukdavo, siekdavau aukštų rezultatų. Po mokyklos labai džiaugiausi patekusi į valstybės finansuojamas studijas, buvo tikrai smagu, kad darbas mokykloje pasiteisino ir suteikė laisvę pasirinkti norimas studijas. Universitete taip pat turėjome galimybę klausytis pačių įdomiausių dėstytojų, eiti į jų paskaitas būdavo tikras malonumas. Iš esmės mokslai ir mokykloje, ir universitete man patiko ir gerai sekėsi, manau dėl to, jog gan gerai supratau, kad mokausi sau, o ne dėl tėvų ar dėstytojų.“

Iš karto pradėjo nuo verslo

Kad ir kaip tai būtų nestandartiška, iš karto po studijų mergina pradėjo nuosavą verslą su tuometiniu draugu – dabartiniu savo vyru. „Dar man būnant mokykloje atidarėme internetinę parduotuvę, tuo metu jų buvo tikrai nedaug. Tik atsidarę sulaukėme nemažai užsakymų ir buvome nustebinti tokios greitos sėkmės“, – pasakoja ji.

Po vienos verslo idėjos sekė ir kitos, šiuo metu J. Varškienė, bendrovės „Verslas kitaip“ direktorė, kartu su vyru plėtoja keletą verslo sričių. 

Ji neslepia, kad nuo minties pradėti maitinimo verslą atkalbinėjo tikriausia visi, kas tik galėjo. „Kai pradedi šį verslą, supranti, kodėl“, – sako restoranėlio, kuriam atidaryti reikėjo tikrai nemažai investicijų, šeimininkė, apie atsipirkimą artimiausiu metu dar negalvojanti.

Gastronomijos pasaulis domina jau seniai190351939_771792506871769_5330454014768032463_n

Pasak verslininkės J. Varškienės, idėja atidaryti restoranėlį Tauragėje, gimtajame jos ir vyro mieste, kilo iš natūralaus noro padaryti kažką gero ir gražaus savame mieste ir nuo judviejų gyvenimo neatsiejamos aistros maistui. „Gastronomijos pasaulis mus supa jau gan seniai, visada domėjomės, lankėme kitus restoranus Lietuvoje bei užsienio šalyse. Maisto gaminimas yra mano aistra, daug skaitau, gaminu ir domiuosi įvairių stilių virtuve“, – paaiškina pasirinktą kelią nulėmusias priežastis. 

Sritis, lydima iššūkių

Restorano savininkė įsitikino, kad maitinimo verslo sritis tikrai turi savų iššūkių. Sunkiausia, pasak jos, ko gero, buvo veiklos išgryninimas ir koncepcijos pokytis praėjus metams nuo restorano atidarymo. „Pirmiausia mes startavome kaip „fine dining“ stiliaus restoranas pavadinimu „Prezidento 50“. Siūlėme išskirtinį meniu, degustacines vakarienes, net kai kuriuos jūrų gėrybių produktus dėl šviežumo importuodavome tiesiai iš Ispanijos, tiekėjai vis mūsų klausdavo, ką mes kažkokioje Tauragėje su jomis veikiame. Buvo gražūs metai, turėjome savo lojalių klientų ratą, daugybę nuostabių vakarienių, tačiau per tuos metus supratome, jog šiai restorano veiklos krypčiai reikia nemažai, o tiksliau – viso tavo laiko, be to, yra priimtina tik mažai daliai tauragiškių. Tuo metu buvo lūžio taškas ir visiškai pakeitėme konceptą į laisvo stiliaus „grill“ restoranėlį pavadinimu „Holivudas“, kuris būtų tinkamas ne tik ypatingai progai, tačiau ir kiekvienai dienai, norint tiesiog smagiai praleisti laiką ir pasimėgauti geru maistu su šeima ar draugais“, – apie posūkius versle pasakoja pašnekovė.

Karantinas išmokė prisitaikyti 

Kaip ir visoms maitinimo įstaigoms, karantino laikotarpis, kuris tęsėsi daugiau nei metus, yra didžiulis išbandymas ir restoranėliui „Holivudas“. Įsigaliojus karantino ribojimams iš pradžių ištiko šokas. Vėliau tiesiog teko bandyti prisitaikyti ieškant naujų sprendimų. „Seniau nesiūlėme maisto pristatymo į namus ar darbovietę, tačiau karantino metu pradėjome maisto pristatymo paslaugą ir ji tikrai pasiteisino. Turime gan platų lojalių klientų ratą, kuriems kasdien tiekiame maistą į namus ar darbovietes. Maisto pristatymo paslaugos neplanuojame atsisakyti ir ateityje, kai viskas grįš į savas vėžias ir galėsime visus klientus priimti ir restoranėlio viduje, – patirtimi dalijasi J. Varškienė. – Didžiausias iššūkis ir kartu pagrindinis prioritetas mums karantino laikotarpiu buvo išlaikyti darbo vietas ir užtikrinti stabilumą savo darbuotojams, todėl labai džiaugiamės, kad mums tai pavyko. Turime labai draugišką ir puikų kolektyvą, kuris kasdien dirba ir stengiasi, kad kiekvienas apsilankęs klientas patirtų gerų įspūdžių.“ 

Kitiems, užsiimantiems verslu, ji norėtų palinkėti: „Nusiteikite daug ir sunkiai dirbti bei nenuleiskite rankų.“ 

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.