...

„Meat Lovers Pub“ – dviejų bankininkų avantiūra

Verslas

2013.10.28

Autorius: Justina Ūsaitė

Temos: .

„Meat Lovers Pub“ – dviejų bankininkų avantiūra

Paulius Bartkevičius ir Ignas Mekrošius Asmeninio albumo nuotr.

„Meat Lovers Pub“ įkūrėjai klaipedietis Paulius Bartkevičius (32 m.) ir vilnietis Ignas Nekrošius (30 m.) metė socialines garantijas užtikrinantį darbą banke, kad galėtų pasinerti į visiškai nenuspėjamą restoranų verslą. Linksmiausia tai, kad vaikinai pirmiausia norėjo… pasipriešinti Lietuvą ir pasaulį tuo metu užvaldžiusiai vegetarizmo madai. Taip kilo idėja įkurti maitinimo įstaigą mėsos mėgėjams.

Dabar jie jau nėra tokie aršūs. Sako, kad turi ką pasiūlyti ir vegetarams, be to, nėra prieš juos nusiteikę. Tad kaip viskas vyko ir išsirutuliojo iki 2 barų-restoranų (jau du mėnesius veikia antras baras Klaipėdoje) verslo?

Draugai nesuprato

Paulius ir Ignas patys labai mėgsta ruošti įvairius patiekalus, eksperimentuoti virtuvėje, save net vadina maisto fanatikais. Žinoma, prieš įkuriant verslą tai buvo mėgėjiška virtuvė, tad teko įdėti nemažai pastangų, perskaityti knygų, pasamdyti profesionalų, kad ta virtuvė taptų profesionali.

„Verslą kurti pradėjome krizės pradžioje. Todėl draugai, pažįstami mūsų nesuprato, stebėjosi, kad metėme saugų ir gerai mokamą darbą“, – pasakojo verslininkai.

Per krizę ryžosi pradėti verslą

Pašnekovai sakė, kad tuo metu susidėjo keletas veiksnių, kurie ir lėmė tokius pokyčius. Vienas jų buvo beprasidedanti krizė, dėl kurios banke prasidėjo masiniai darbuotojų atleidimai, visus apėmė nerimas.

Be to, vaikinams atsibodo klausyti kitų. „Jau geriau dirbti 24 valandas sau nei 5–8 kitam“, – sako jie.

Geriausia reklama – turistiniuose leidiniuose

Vasarą po įvairius muzikos festivalius važinėjantys ir jų svečius maitinantys vaikinai pirmiausia įsteigė barą Žvėryne, tačiau netrukus pamatė, kad šis rajonas nėra tinkamas, nes trūksta lankytojų. Tik per pusantrų metų jiems pavyko rasti patalpas Šv. Ignoto gatvėje, pačiame Vilniaus senamiestyje.

Ne tik praeiviai ir nuolatiniai klientai mėgsta barą-restoraną „Meat Lovers Pub“. Jo savininkai sako, kad reklama turistiniuose leidiniuose, žemėlapiuose duoda puikų rezultatą – vasarą bare lankosi ir užsienio turistai.

Išmoko vertinti riziką ir valdyti pinigus

Verslo partneriai susipažino Vilniaus universitete, kuriame abu studijavo tarptautinį verslą. Įvyko taip, kad abu įsidarbino ir tame pačiame banke. Ten jie išsiugdė jei ne meilę, tai bent pakantumą skaičiams, o tai yra dažna pradedančių verslą žmonių baimės priežastis.

Vis dėlto Paulius ir Ignas pripažįsta, kad versle lengva nesuvaldyti pinigų srauto ir pridaryti klaidų. Jei netinkamai susidėliosi prioritetus, pavyzdžiui, kam pirmiau sumokėti, rizikuosi prarasti klientus. Taip pat, anot jų, gausu pavyzdžių, kai verslininkai užmiega ant laurų – gavę pajamų skuba jas leisti vien asmeniniams poreikiams, didina išlaidas neaugant pajamoms.

Vadovai tironai demotyvuoja

Anot verslininkų, itin svarbu kolektyve palaikyti gerą atmosferą, negalima rėkti ant darbuotojų, būtina juos skatinti išsakyti savo nuomonę. Būtent tai jie stengiasi užtikrinti „Meat Lovers Pub“, todėl turi ne pirmus metus dirbančių žmonių. O minusų, blogo vadovavimo pavyzdžių Paulius ir Ignas prisižiūrėjo banke.

„Mums darbuotojai – tarsi antra šeima. Net laiko kartu praleidžiame daugiau nei su artimaisiais. Juk jei nemokėsi bendrauti su kolektyvu, tai atsilieps rezultatams. Banke įsisąmoninome, kad tuomet, kai ant tavęs rėkia, krinta motyvacija dirbti“, – sakė pašnekovai.

Savo verslą pradedantiems žmonėms draugai palinkėjo… avantiūrų. „Kai nieko nežinai, jautiesi drąsiau. Darai ir padarai, o visos bėdos tampa juokingos. Todėl rizikuoti visada verta!“ – choru „BZN start“ skaitytojams patarė Ignas ir Paulius.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.