Į V.Burbulio vyninę – su augintiniu!
2012.12.17
Temos: Verslo pradžia.
„Gyvūnai čia laukiami, tačiau jiems valgiaraščio nėra“, – sako prieš dvejus metus Vilniaus senamiesčio pakraštyje vyninę atidaręs 47-erių Vaidotas Burbulis.
Dar vienas burbulas
V. Burbulio kelias į vyno verslą vingiuotas ir ne tik vynu laistytas. Baigęs medicinos mokslus ir turėdamas gydytojo diplomą jis nuklydo į logistikos pasaulį ir ten 15 metų dirbo samdomu darbuotoju.
„Vėliau kilo idėja su draugais įkurti įmonę ir pradėti didmeninę vyno prekybą. Po pusės metų nebenorėjau būti vien didmenininkas, norėjau turėti savo vyninę ir būti matomas“, – pasakoja verslininkas.
„Burbulis pučia vyninių burbulą!“ – tokiu šūkiu verslo pradžioje plačiajai auditorijai save ir savo veiklą pristatė vyras. Pasak jo, tuomet, kai veikė daug vyninių ir sproginėjo nekilnojamojo turto bei paskolų burbulai, naujos vyninės steigimas buvo dar vienas burbulas.
Versle būtinas kryptingumas
Įmonės vadovas pasakoja, kad prieš kuriant įmonę teko kreiptis į turinčius daugiau patirties atitinkamose srityse: „Ėjau pas teisininkus, kreipiausi į Mokesčių inspekciją, įvairias įstaigas, išduodančias licencijas, ten gavau atsakymus į rūpimus klausimus. Paskui atlikau formalumus ir ėmiau veikti. Verslo plano neturėjau, bet tai visai nereiškia, kad jo nereikia. Aš juk apskritai mažai ką užsirašau, – nusijuokia pašnekovas. – Manau, protingose knygose teisingai rašoma, kad kai dirbama kryptingai, tai ir rezultatai geresni. Tiesa, ir chaosas turi žavesio, bet verslas turi nešti pelną, t. y. leisti pragyventi jį plėtojantiems žmonėms, tad kryptingumas, aiškumas, kas ką daro, tikrai reikalingas“, – sako V. Burbulis, savo vyninės klientams siūlantis ir individualių, ir grupinių vyno degustacijų.
Paklaustas, kiek investicijų reikėjo verslo pradžioje, V. Burbulis sako: „Tegul tai lieka paslaptis. Mes už savus pinigus pirkome visiškai naują įrangą: ledo generatorių, indaplovę, pjaustyklę ir kt. Baras pagamintas pagal inidividualų projektą, kavos aparatą nuomojame. Reikalai gerėja, bet kada jie bus tokie geri, kad galėsime laisvai kvėpuoti, dar per anksti prognozuoti“, – sako V. Burbulis ir atskleidžia, kad vyninei logotipą sukūrė draugas dizaineris. Vyninėje ant sienų taip pat kabo V. Burbulio žmonos darytos nuotraukos.
Konkurencinga ne vieta, o vynas
Pasak jo, Vilniaus mieste yra panašių vyninių, bet čia, priešingai nei kitur, vienoje vietoje galima rasti ir didmenos ekspoziciją, ir parduotuvę, ir barą, ir degustacijų salę. „Ypatingos konkurencijos nejaučiu. Vilniuje veikia nemažai vyninių, bet jos pilsto beveik tą patį. Aš pilstau tik savo įvežamą vyną, kurio kitose vyninėse dažnai nėra“, – sako V. Burbulis.
Pasak verslininko, pasižiūrėjus į daugumą Vilniuje veikiančių vyninių, matyti, kad konkuruojama kainomis. „Mano vyninės vieta nėra konkurencinga – esu įsikūręs senamiesčio pakraštyje, bet klientams siūlau kokybišką vyną“, – sako V. Burbulis, vyną importuojantis iš Italijos, kur vyndarystė klesti jau apie 3 000 metų, o vynuogių rūšių suskaičiuojama daugiau nei 5 000.
Vyninės lentynose vynas surikiuotas pagal regionus, stilių, svarumą. „Jei žmogus nėra vynų žinovas, be pagalbos išsirinkti vyną iš tokios gausybės (Burbulio vyninėje yra 100 vyno rūšių) labai sunku“, – sako V. Burbulis ir priduria, kad jo klientai dažniausiai yra arba turistai, arba žmonės, gaunantys vidutines ar didesnes pajamas, mėgstantys tik gerą vyną ir gerą užkandą prie jo.
Vyninė atvira gyvūnams
Ant Burbulio vyninės durų užklijuotas lipdukas kviečia užeiti su gyvūnais. Jei vyno mėgėjas nori gerai praleisti laiką su vyno taure ir augintiniu – gauruoti, plunksnuoti ir žvynuoti gyvūnai čia taip pat laukiami.
„Kitoje gatvės pusėje esančiame skvere pilna žmonių su šunimis, kodėl turėčiau neleisti jiems čia užeiti kartu? Mes stengiamės sukurti atmosferą kaip namie – kiekvienas turi jaustis gerai“, – sako V. Burbulis ir ima vardyti kartu su šeimininkais vyninėje apsilankiusius gyvūnus: įvairių veislių šunys, katės, papūgos. Tiesa ta, kad prieš keletą metų į kavinę atsivesti gyvūną buvo dar tikra egzotika, o dabar kultūra keičiasi. Pasirodo, gyvūnai vyninėje nėra nei didelio triukšmo sukėlę, nei lakstę tarp stalų. Vyninės savininkas mano, kad neišauklėto gyvūno ir pats šeimininkas nerizikuotų vestis. O meniu gyvūnams jau yra? „Ne, valgiaraščio neturime, bet pasiūlyti dubenėlį su vandeniu galime“, – šypsodamasis sako vyninės savininkas.
Nereikia bijoti klaidų
„Jei turite idėją – bandykite, darykite!“ – savarankišką veiklą ketinantiems pradėti linki V. Burbulis. Anot jo, nė vienam viskas nėra pasisekę iš karto ir be klaidų. „Nereikia tikėtis, kad bus lengva. Kuo anksčiau pradėsite, tuo daugiau sužinosite ir patirsite. Ir tikrai ateis laikas, kai galėsite sakyti, kad gyvenate iš to, ką uždirbate savo protu ir savo darbu“, – sako jis.
„O svarbiausia nebijoti klysti – be klaidų dar niekas nesukūrė jokio verslo“, – teigia “Burbulio vyninės” savininkas.
"Burbulio vyninė"
Organizuojate renginį?
Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.