Į Laisvės alėją atnešė tradicinio Libano skonio
2018.01.19
Temos: Vadyba, Verslo pradžia.
Iš Libano kilęs ir šiuo metu Lietuvos laikinojoje sostinėje Kaune gyvenantis Moustafa El Ali (23) nusprendė, kad atėjo metas supažindinti kauniečius ir miesto svečius su libanietiška virtuve bei kultūra, todėl įkūrė restoraną „Yalla“.
Įsisuko į skonio sūkurį
Naujasis M. El Ali restoranas įkurtas pačioje miesto širdyje – Laisvės alėjoje. Čia jau kurį laiką kuriasi skirtingų šalių virtuves pristatantys restoranai bei kavinės, tad mažiau nei prieš pusmetį duris atvėręs restoranas „Yalla“ čia puikiai pritapo ir papildė Laisvės alėjos skonio įvairovę dar vienu, šį kartą libanietišku, prieskoniu.
Išgirdęs klausimą, kodėl naujam verslui kurti pasirinkta Kauno širdis, pašnekovas nesutrinka. Anot jo, tai vieta, kur verda gyvenimas, o žmonės noriai išbando naujoves. „Aš studijuoju Kaune, šiuo metu čia gyvenu. Po kurio laiko sugalvojau imtis verslo. Pamačiau, kad Kaunui galima pasiūlyti šį tą nauja, čia nėra libanietiškos virtuvės restoranų. Supratau, kad tai būtų kažkas neįprasta. Laisvės alėja praeina didelis srautas žmonių, todėl man tai pasirodė labai gera vieta kurti naujam restoranui“, – pasakoja M. El Ali.
Žavi prieskoniais
Libanietiška virtuvė išsiskiria sodriu skoniu, rytietiškai virtuvei būdinga prieskonių gausa. Restorane „Yalla“ pateikiami tik tradiciniai libanietiški patiekalai, kurie lietuviams yra nepažįstami, įdomūs ir itin patrauklūs.
Pristatydamas libanietiškos virtuvės pranašumus, M. El Ali pabrėžia skonio sodrumą ir gebėjimą įtikti net išrankiausiam lankytojui. „Libano virtuvė ir mūsų restoranas unikaliausias dėl naudojamų įvairių prieskonių, kuriais išgaunamas labai neįprastas, bet visiems patinkantis skonis. Tarp pačių populiariausių restoranų siūlomų patiekalų galiu išskirti lietuvių pamėgtą humusą bei jautienos kukulius su granatų padažu, mūsų restorane vadinamus kafta“, – atskleidžia pašnekovas.
Startuoti buvo nedrąsu
„Žinoma, buvo šiek tiek baisu ir dėl vyraujančios konkurencijos, tačiau žinojau, kad vieta yra labai gera, maistas yra kitoks, kokio žmonės čia, Kaune, dar neragavo ir dėl to tikrai verta rizikuoti.“
M. El Ali.
M. El Ali pasakoja, kad, sugalvojus imtis naujo restorano kūrimo darbų, drąsu nebuvo. Jam labiausiai rūpėjo, kad lankytojams patiktų maistas, kurį siūlys „Yalla“, kad kiekvienas čia apsilankęs kokybiškai praleistų savo laisvalaikį ir mėgautųsi kiekviena jo akimirka. Ne mažiau, anot pašnekovo, rūpėjo, kad lankytojams būtų maloni ir jauki restorano aplinka. Regis, planas pavyko ir dabar „Yalla“ išsiskiria modernumo ir tradicijų sąveika. Moderniai įrengtame, jaukiame ir šiuolaikiško požiūrio oaze kartais vadinamame restorane galima paragauti patiekalų, išlaikiusių ilgametes paruošimo tradicijas ir tikrąjį Libano virtuvės skonį.
Vis dėlto, nors restoraną nuo pirmosios atidarymo dienos lydėjo sėkmė, M. El Ali prisimena, kad nerti į gana konkurencingą restoranų ir kavinių rinką nebuvo labai drąsu, koją kišo ir biurokratiniai klausimai. „Sunkiausias verslo įkūrimo etapas – jo pradžia. Tada buvo sudėtinga tvarkyti visus reikiamus dokumentus, gauti licencijas. Žinoma, buvo šiek tiek baisu ir dėl vyraujančios konkurencijos, tačiau žinojau, kad vieta yra labai gera, maistas yra kitoks, kokio žmonės čia, Kaune, dar neragavo ir dėl to tikrai verta rizikuoti“, – verslo pradžios sunkumus prisimena pašnekovas.
Viskas yra įmanoma
Libanietiško restorano įkūrėjas prisimena, kad sunkiomis akimirkomis, kai motyvacijos atrodydavo mažai, jam labiausiai padėjo šeima ir draugai. Visi, kurie žinojo jauno verslininko idėją, labai ją palaikė, todėl pasitikėjimo savimi ir būsimu verslu atsirasdavo tik dar daugiau. Įveikęs sunkumus ir įgyvendinęs užsibrėžtus tikslus, iš savo patirties pašnekovas linki pradedantiesiems pasitikėjimo savimi. „Linkiu tikėti savimi ir žinoti, kad kiekvienas gali padaryti viską, ko tik nori. Be to, niekada nebijokite būti išskirtiniai“, – linkėjimus siunčia restorano „Yalla“ įkūrėjas M. El Ali.
Organizuojate renginį?
Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.