...

Į desertų gamybą įtraukė ir mamą

Verslas

2023.01.23

Autorius: Loreta Lileikienė

Temos: , , .

Į desertų gamybą įtraukė ir mamą

Gabrielė Dulinskaitė Asmeninio albumo nuotrauka

Marijampolietė Gabrielė Dulinskaitė (23), atlikinėdama praktiką banke, galutinai apsisprendė, kad nemato savęs nei banke, nei visą dieną sėdinčios prie kompiuterio. Tokios nuostatos vedina, prieš pusantrų metų ji ryžosi imtis savo mažo konditerijos gaminių „Gabbi Pop desserts“ verslo, į kurį įtraukė ir mamą.

Iš finansų į maisto sritį

Baigusi Marijampolės Sūduvos gimnaziją, mergina išsikraustė gyventi į Kauną, studijavo finansus Kauno technologijos universitete. 2022-aisiais, atsiėmusi finansų bakalauro diplomą, įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą, čia šiuo metu, iki vasaros, gilina konditerijos žinias.

Darbo programa JAV

Studijų metais, išvykusi į JAV, pagal „Work&Travel“ programą darbavosi viešbutyje, kambarine bei to paties viešbučio restoranėlio virtuvėje – padėjo ruoštis rengiamoms vestuvėms, aptarnauti svečius per šventes.

Daugėjo prašymų „ką nors iškepti“

Dulinskaitė sako visą laiką buvusi versli, nuo vienuoliktos klasės merginoms dailino nagus ir taip užsidirbdavo papildomų pajamų.

Konditerija buvo hobis, kol pradėjo sulaukti vis daugiau šeimos ir pažįstamų prašymų ką nors iškepti. „Užsakymų daugėjo per draugų draugus, vis daugiau žmonių susisiekdavo su manimi būtent dėl macarons’ų. Todėl daug kas skatino, kad nesustočiau,“ – prisimena pašnekovė, tuo metu per savo praktiką banke apsisprendusi, jog toks darbas – ne jai.

Traukia įvairūs ir mažai girdėti desertai

Noras išvengti sėslaus ir nuobodaus samdomo darbo G. Dulinskaitę paskatino pradėti savo verslą. Iš pradžių, dar  derinusi nagų priežiūros paslaugas ir studijas, ji svarstė, kaip teisingai pasirinkti savo kelią. Tuo pačiu vis labiau ir labiau įsitraukė į desertų gamybą. Ypač ją viliojo įvairūs nebandyti saldėsiai. Pabaigusi keletą konditerijos kursų, nusprendė, kad reikia labiau susitelkti ties šia veikla, kadangi konditerija kėlė daugiausia džiaugsmo. Užpildžiusi visus dokumentus individualiai veiklai pradėti, susikūrė „Gabbi Pop desserts“ puslapį instagrame ir feisbuke, sulaukė VMVT patikros ir 2021-ųjų rugpjūtį oficialiai pradėjo savo veiklą.

Artimieji dažnai primena, kad didžiuojasi

Nebuvo nei vieno žmogaus, kuris desertų gamintoją būtų atkalbinėjęs ar ja netikėjęs. „Visa šeima, draugai be galo džiaugiasi ir dažnai primena, kaip didžiuojasi manimi ir tuo, jog nepabūgau ir žengiau šį man labai svarbų žingsnį, nors ir matė mano baimės ir nežinomybės pilnas akis“, – šypsodamasi dėsto saldumynų gamintoja.

Be monotonijos

Verslo pati pradžia, natūralu, pati sunkiausia, nes, pasak pašnekovės, kai dar pats mažai pasitiki savo jėgomis, bijai priimti kokį nors didesnį iššūkį keliantį užsakymą ar pirmą didelį užsakymą, kuris ne tik kad neliks Marijampolėje, bet turi būti pristatytas, pavyzdžiui, į Vilnių.

Tačiau baimę, nepasitikėjimą atperka kita savarankiškos veiklos pusė – joje visiškai nėra monotonijos. Kiekvienas užsakymas skirtingas ir savaip įdomus. Be to, sako Gabrielė, ji galinti pasitelkti visą savo fantaziją, kurti naujus skonius, dekorus ir pan.

Laiko dėlionė pagal save

Nuosavo verslo sunkumu konditerija užsiimanti G. Dulinskaitė vadina labai nepastovias pajamas: „Vieną mėnesį gali turėti tiek užsakymų, kad nepajėgsi jų įvykdyti, o kitą mėnesį – vos vieną kitą“. Pagrindiniu nuosavos veiklos privalumu, kuris labiausiai ją žavi, įvardija tai, kad gali laiką dėliotis pagal save, turi daug laisvės kūrybai.
Šiame versle gauta pamoka: „Supratau, kad skonis draugų neturi ir nereikia visko priimti labai asmeniškai, kadangi kas vienam skanu, kitam gali būti visiškai neskanu“.

Su mažomis investicijomis

Kadangi dirba namų virtuvėje, tai, sako „Gabbi Pop desserts“ sumanytoja, investicijų nereikėjo labai daug. Visas reikalingas priemones ji pirkosi po truputį iš anksto, dar net nepradėjusi verslo, todėl finansiškai labai stipriai nepasijautė, o šiuo metu investicijos jau yra atsipirkusios.
„Labai džiaugiuosi, jog per šiuos pusantrų metų nesutikau piktų klientų. Smagu, kad pirkėjai sugrįžta, negaili pasakyti gražų žodį, o jei kas ir negerai, draugiškai pasakyti, kas netiko ar ką reikėtų patobulinti“, – pasakoja jauna konditerė.

Vietos yra visiems

Dulinskaitės nuomone, nors Marijampolė ir mažas miestas, tačiau vietos yra visiems.

„Stiprios konkurencijos nepajaučiau, nes, aš manau, kad kiekviena konditerė turi kažkokį savo stilių ar savo firminį gaminį, dėl kurio žmonės ir renkasi būtent ją, – sako mergina, turinti daug ateities planų, „daug naujų gaminių sukasi galvoje“. Pagrindiniai jos kasdieniai darbai: pasirūpinti šviežiais produktais, švaria darbo vieta, bendravimu su klientais, visų užsakymų sutikrinimu, kad nei vienas nebūtų užmirštas. – Taip pat šiuo metu į savo veiklą prijungiu ir mamą, kuri taip pat mėgsta gaminti, ir siūlysime žmonėms ne tik desertus, bet ir vieno kąsnio užkandžius, sushi ir pan.“

Žengti pirmą baisųjį žingsnį

Daugiausia dirbanti viena ir dažnai sulaukianti virtuvėje suktis mėgstančios mamos pagalbos, „Gabbi Pop desserts“ įkūrėja pasikliauja iki šiol labiausiai pasiteisinančia reklama – iš lūpų į lūpas, per rekomendacijas. Taip pat veiksmingi ir įvairūs rengiami konkursai.

Norintiems kurti savo verslą palinkėtų „nebijoti išlipti iš savo komforto zonos ir žengti tą baisųjį pirmąjį žingsnį“. „Baisu yra tik iki tol, kol pradedi kažką daryti, o po to jau tiesiog darai tai, ką sugebi geriausiai, ir Jūsų klientai patys ras kelią pas jus“, – įsitikinusi G. Dulinskaitė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.