Buhalterės darbą pakeitė į širdžiai mielą – konditerės
2022.01.20
Temos: Pardavimai, Verslo pradžia.
Prieš porą metų šiaulietė Inga Nuobarienė (38) pamažu apsisprendė, kad dešimtmetį trukusį buhalterės darbą norėtų išmainyti į širdžiai malonesnę ir vis labiau įtraukiančią konditerės veiklą, tad ėmėsi savo įmonės perleidimo reikalų. Ir dabar štai jau pusantrų metų veikia jos atidaryta internetinė saldumynų parduotuvė Cukraus Meilė.
Domėjosi menais
Jau antrus metus savo mėgstamą saldumynų pasaulį kurianti I. Nuobarienė dar besimokydama Šiauliuose, kur per visus dvylika mokslo metų dėl tam tikrų aplinkybių pakeitė net keturias mokyklas ir įgijo daug gerų draugų, ne tik gerai mokėsi, bet ir stipriai linko į menus: ilgus metus vaidino miesto dramos būrelyje, net svajojo apie aktorinio meistriškumo arba režisūros studijas. Juolab kad humanitariniai dalykai sekėsi geriau nei tikslieji. „Tačiau dėl finansinės situacijos šeimoje negalėjau vykti iš savo miesto studijuoti kitur, todėl įstojau į Šiaulių universitetą, į dvigubą specialybę – pradinio ugdymo pedagogikos su papildomu meniniu ugdymu. Tuo metu tai buvo arčiausiai mano norimos specialybės mano mieste. Studijuodama išmokau groti fortepijonu ir kitais instrumentais, dainavimo, solfedžio, šokio pagrindų. Deja, vaidybos, kurios man tada norėjosi, nebuvo daug. Baigiau penkerius metus trukusias studijas, tačiau niekada nedirbau pagal specialybę“, – apie savo kelionę meno kryptimi pasakoja moteris.
Ilgas buhalterės kelias
Studijų laikotarpiu, norėdama būti nepriklausoma nuo tėvų, Inga tris vasaras iš eilės vyko dirbti į užsienį. Vėliau, sutikusi savo gyvenimo vyrą ir palikusi tėvų namus, dirbo „Omnitel“ konsultante, kol tapo ir vadove. Dirbo ir kitus darbus, o nuo pažinties su viena vyr. buhaltere prasidėjo gana ilgas jos, kaip buhalterės, kelias. I. Nuobarienė įkūrė savo įmonę, joje pati ir dirbo vyr. buhaltere daugiau nei dešimt metų. Tačiau, šypsodamasi prisipažįsta pašnekovė, atsiradus naujam pomėgiui ir veiklai – konditerijai, meilė buhalterijai pamažu pradėjo blėsti.
Daug gamino ir bandė namuose
„Visada mėgau saldumynus, dažnai namie kepdavau pyragus ar bandydavau kokį desertą pasigaminti, – pasakoja pašnekovė. – Prieš dvejus metus Kalėdoms kepiau pirmą savo rimtesnį tortą, visi ragavusieji sakė, kad labai skanu. Taip pamažu pradėjau nerti į platesnius konditerijos vandenis. Lankiau kursus, išmokau sudėti ir aptepti tortą. Labai susidomėjau prancūziška konditerija. Daug bandžiau namie ir gaminau, gaminau, gaminau. Išdrįsau į savo asmeninę paskyrą internete įsikelti pranešimą, kad priimu užsakymus tortams ir keksiukams, mat ten jau dalindavausi saldėsių nuotraukomis. Kadangi esu veikli moteris, mano „Facebook“ paskyroje išties daug draugų, pažįstamų. Taip atsirado užsakymų ir toliau eksperimentavau. Informacijos, jei prireikdavo, ieškodavau „Youtube“. Po keturių mėnesių sukūriau atskirą verslo paskyrą lengvai įsimenamu pavadinimu „Cukraus Meilė“.
Buhalteriją keičia į kūrybą
Nuo šių metų pradžios I. Nuobarienė nebeturi darbuotojų ir baigia perleisti 80 proc. savo buhalterinės įmonės tvarkomų įmonių.
„Noriu daugiau atsiduoti gamybai ir kūrybai. Užsakymų turiu ir labai džiaugiuosi. Sunkiausia buvo man pačiai sau pripažinti ir patikėti, kad tai aš galiu, kad mano gaminiai yra skanūs, gražūs ir turintys šarmo“, – nauja pradžia pakiliai nuteikia į konditeriją pasukusią „Cukraus Meilės“ sumanytoją, kuriai teko patirti visokių vertinimų. „Tai jau praeitis, stengiuosi nekreipti dėmesio į negatyvias nuomones“, – sako I. Nuobarienė.
Pašnekovė pripažįsta, kad tikrai buvo nelengva, bet kartu džiugu įsitikinti, kad konditerės veikla jai tinka idealiai. Konditerės, pasak Ingos, labai įdomus: tenka derinti labai daug skirtingų veiksmų, būti kūrybiškai ir tiksliai planuoti laiką.
Užsakymų padvigubėjo po straipsnio
Nauja veikla plėtojasi savaime. Vykdydama gautus užsakymus, saldumynų gamintoja vis tobulėja, o prieš metus sako patyrusi, jog „įvyko sprogimas“. „Po vieno straipsnio apie mane ir apie „Cukraus Meilę“ užsakymų padvigubėjo. Gaminau ir dekoravau po darbo namie ir savaitgaliais, prisimena Inga. – Kai teko išsikelti su buhalterine įmone į kitas patalpas, ten įkūriau ir desertų gamybos studiją. Tiesiai iš buhalterės kabineto pravėrusi duris patenku į savo kūrybos oazę. Taip persikėliau su konditerija iš namų į studiją. Toliau gilinuosi į prancūzišką konditeriją, išklausiau kursą apie veganiškus prancūziškus desertus. Man viskas įdomu, noriu daug ko išmokti, juk nuobodu nuolat daryti tą patį ir tą patį, todėl daug ir pati kuriu bei improvizuoju. Kuo toliau, tuo mažiau laiko ėmiau skirti buhalterijos darbams, daug jų perdaviau atlikti kitoms darbuotojoms. O prieš pat praėjusias Kalėdas tiesiog per naktį nusprendžiau – viskas, nebenoriu daugiau buhalterijos, nebenoriu turėti šio verslo ir patirti atsakomybės už savo darbuotojus. Apsisprendžiau gilintis į saldumynų gamybos paslaptis.“
Kai gali save visą atiduoti
Konditerijos verslu viena pati užsiimanti I. Nuobarienė sako didelių naujo darbo sunkumų nepatyrusi, nes viskas vyksta nuosekliai ir pamažu. Privalumas, kuris ją džiugina, yra tai, kad šitame darbe gali atiduoti visą savo širdį. „Tiesiog darau tai, kas man patinka, o jei turiu klientų ir jie grįžta, tikiu, jog man pavyko“, – šypsena patvirtina savo pasirinkimą konditerijos specialistė ir neskuba skaičiuoti, kada nauja veikla atsipirks. Investuoti tikrai teko ir vis dar tenka. Saldumynus pašnekovė pradėjo gaminti prieš pandemiją, tačiau didelių jos padarinių nepajuto. Žmonės vis tiek švenčia, nors ir mažesniais būreliais, su artimaisiais.
Tiems, kad turi savarankiškos veiklos idėjų, „Cukraus Meilės“ kūrėja I. Nuobarienė linki laikytis savo ir siekti tikslų: „Mažiau klausykite, kas ką kiti, daugiau klausykite savo širdies.“
Organizuojate renginį?
Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.