Verslo istorija. J. Kaselienė: „Svarbiausia būti sąžiningam sau“
2014.04.05
Temos: Vadyba.
Pirmųjų sostinėje įkurtų itališkos virtuvės restoranų savininkė vilnietė Justė Kaselienė įsitikinusi: „Nėra nieko neįmanomo – tik ribotas suvokimas, kas įmanoma, ir neišnaudotos galimybės.“ Beveik dvidešimt metų sėkmingai veikiantis verslininkės vadovaujamų itališkų restoranų „St.Valentino“, „Pomodoro“ ir ledainių „Valentino“ tinklas atlaikė net dvi didžiausias pastarųjų metų ekonomikos krizes. „Per metus sukaupta patirtis suformavo tvirtą stuburą, todėl dabar, kaip ir pačioje veiklos pradžioje, tikime savimi ir judame į priekį“, – iššūkių nesibaimina pašnekovė.
Niekada nesvajojau būti verslininke. Tačiau gyvenimas – nenuspėjamas. Kartais aplinkybės ima ir pasisuka visai netikėta linkme.
J. Kaselienė
Išnaudotas šansas
Prisimindama savo kelią į restoranų verslą J. Kaselienė nusikelia į 1995-1996 metus: „Tuo laikotarpiu ir aplinkybės, ir galimybės buvo visiškai kitokios nei šiandieną. Nebuvo praktiškai nieko: nei galimybių išvykti ir mokytis užsienyje nei padirbėti ten, siekiant įgauti patirties. Šiandien jaunimas turi gerokai platesnes galimybes savęs tobulinimui. Kita vertus, minėtas „nieko nebuvimas“ ir tapo mūsų pranašumu. Daugybė neišnaudotų nišų, kvieste kvietė – tik imkis veiklos“, – tuometinę atmosferą perteikia verslininkė.
„Niekada nesvajojau būti verslininke“, – užtikrina režisūros studijas baigusi J. Kaselienė. „Tačiau gyvenimas – nenuspėjamas. Kartais aplinkybės ima ir pasisuka visai netikėta linkme“, – aiškina pašnekovė.
„Žinote, būna situacijų, kada žmonės atsiduria tinkamoje vietoje, tinkamu laiku. Taip atsitiko ir mudviem su vyru. Mes šios galimybės nepaleidome ir kartu su partneriu italu atidarėme pirmąjį restoraną“, – prisimena J. Kaselienė.
Itališkos virtuvės restoranai
Organizuojate renginį?
Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.