...

Veganiška filosofija įkvėpė imtis verslo

Verslas

2016.03.15

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: .

Veganiška filosofija įkvėpė imtis verslo

,,Ach! Skanu“ veganiškų šokoladų sumanytoja - vilniete Milda Daubarė. Asmeninio archyvo nuotr.

Retai tenka išgirsti, kad verslo idėja gimsta iš noro, jog kuo mažiau žmonių ir gyvūnų patirtų skausmą, ypač tokį, kurio galima išvengti. Apie tai, kaip verslas gali sujungti meilę gyvūnams ir rūpinimąsi savo bei artimųjų sveikata, kalbėjomės su ,,Ach! Skanu“ veganiškų šokoladų sumanytoja vilniete Milda Daubare (28).

Sveika ir skanu

„Veganiškos filosofijos idėjos man labai artimos dėl teigiamo poveikio žmonių sveikatai ir dėl to, kad netoleruojamas žiaurus elgesys su gyvūnais“, – pasakoja pašnekovė. ,,Ach! Skanu“ įkūrėja prisipažino, kad veganiškas maistas jai labai skanus. Tačiau vienintelis dalykas, kurio jai labiausiai trūko iki šiol, – veganiški šokoladai. „Šokoladas yra puikus produktas, nes jame gausu mineralų, o sudėtyje esantis L-triptofanas skatina smegenis išskirti laimės hormoną seratoniną, tad viskas tik į gera“, – sako M. Daubarė. Verslininkė atskleidė, kad šokoladą galima maišyti su pačiais įvairiausiais priedais – pipirais ar rožėmis, druska ar citrinomis – ir vis tiek galutinis rezultatas bus labai skanus. Pašnekovė įsitikinusi, kad šokoladas yra puikus vitaminų šaltinis – ne tik sveikas, bet ir skanus.

 

„Kai kurie šokolado receptai siekia dar Smetonos laikus, kvepia senu džiazu ir pašėlusiomis močiutėmis, kai jos dar buvo jaunos ir su dailiomis suknelėmis“

M. Daubarė

 

Didelis palaikymas

,,Ach! Skanu“ veganiškų šokoladų sumanytoja džiaugiasi, kad jos verslo idėją palaikė seserys, broliai, draugai, tetos ir kiti geranoriški žmonės. „Palaikymo tikrai buvo daug – ne tik žodžiais, bet ir darbais, ypač kai reikėdavo degustuoti naujus skonius ir suvalgyti ne itin dailios formos šokoladus“, – pasakoja M. Daubarė. ,,Ach! Skanu“ kūrėja įsitikinusi, kad labai gera turėti stiprų užnugarį, kai verslą kuria vienas žmogus.

Nežinojimas gąsdina

Milda prisipažino, kad kurdama verslą antrąkart nerašytų ant pirminės etiketės, jog šokoladas yra veganiškas. „Veganai ir taip skaito sudėtį, tačiau dauguma žmonių dar nežino, ką reiškia veganiškas šokoladas ir kokie jo pranašumai“, – pabrėžia M. Daubarė. Pašnekovė nuogąstavo, kad šis nežinojimas klientus gali išgąsdinti. Be to, pasak ,,Ach! Skanu“ veganiškų šokoladų sumanytojos, verslą geriau pradėti su didesniu biudžetu. ,,Ach! Skanu“ veganiškų šokoladų verslui sukurti užteko 2–3 tūkst. eurų investicijų, jos verslininkei jau atsipirko. Vis dėlto pašnekovė įsitikinusi, kad fantazija vis tiek gali sproginėti net ir pradedant verslą kone su nuliu.

Unikali pakuotė

Pašnekovė įsitikinusi, kad ,,Ach! Skanu“ veganiški šokoladai yra įdomūs dėl etikečių, nes dauguma jų yra Lietuvos dailininkų darbų reprodukcijos. „Kai kurie šokolado receptai siekia dar Smetonos laikus, kvepia senu džiazu ir pašėlusiomis močiutėmis, kai jos dar buvo jaunos ir su dailiomis suknelėmis“, – tęsia M. Daubarė. Verslininkė pasakoja, kad, gaminant veganiškus šokoladus, vietoje cukraus naudojama fruktozė. „Fruktozės glikemijos indeksas yra 23, o cukraus lygus 100, tad žmogaus organizmą jis veikia daug geriau ir jo nerūgština“, – tvirtina ,,Ach! Skanu“ sumanytoja.

Konkurencijos nėra

Verslininkė atskleidė, kad konkurencijos gamindama veganiškus šokoladus kol kas nejaučia. „Norėtųsi, kad spaudos kioskelyje prie laikraščių ar minant dviračiu per Pakruojį būtų galimybė nusipirkti veganišką šokoladą“, – svajoja moteris. M. Daubarė linki, kad atsirastų kuo didesnė veganiško maisto pasiūla ir žmonės gyventų skaniai, sveikai ir laimingai.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.