...

„Sviesto sviestuoto“ įkūrėjos: „Virtuvėje gimusios svajonės pildosi“

Verslas

2015.09.18

Autorius: Marija Rudzevičiūtė

Temos: , .

„Sviesto sviestuoto“ įkūrėjos: „Virtuvėje gimusios svajonės pildosi“

„Sviesto sviestuoto“ įkūrėjos - Dovilė Stonė bei Milda Beržanskaitė-Kašėtienė. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Nuo veganizmo prie verslo, nuo sukiojimosi virtuvėje iki verslo partnerystės, nuo psichologijos studijų link svajonių žmonėms parodyti tikrąją produkto vertę – tuo ir dar daugiau dalykų džiaugiasi Kaune gyvenančios ir daugiau nei pusmetį čia verslaujančios Dovilė Stonė (23) bei Milda Beržanskaitė-Kašėtienė (23). „Startup Awards 2014“ nominacijos „Išradingiausias pumpurinis startuolis“ laureatės „Sviesto sviestuoto“ įkūrėjos svajoja apie kiekvieno lietuvaičio ryto pradžią su sveiku ir skaniu riešutų sviestu.

„Visada svajojau gyvenime užsiimti tuo, ką moku geriausiai. Norėjau duoti žmonėms tai, kuo pati tikiu. Kai tapau vegane, pradėjau daug labiau rūpintis savo mityba, atradau, kad užsienyje labai populiarus produktas yra riešutų sviestas, ir juo labai susidomėjau. Deja, Lietuvoje esanti šio produkto pasiūla mane nuvylė: sukietintieji riebalai, palmių aliejus, daug druskos, cukraus, kitokių priedų… Kam viso to reikia riešutų svieste?“ – veiklos užuomazgas prisimena D. Stonė.

„Didelis mūsų koziris – kokybiški, rūpestingai gaminti produktai, bet nuoširdumas, kūrybingumas ir artimas ryšys su vartotojais yra ne mažiau svarbūs. Žmonės puikiai jaučia, kai dirbama nenuoširdžiai, o už nuoširdumą jie atsilygina lojalumu“

D. Stonė

„Bet aš nepasidaviau – riešutų sviestą pradėjau gaminti pati. Ir dar draugę Mildą vaišinti. Drįstu sakyti, kad riešutų sviestas mus dar labiau suvienijo. Užteko vieną kartą paragauti tokio savadarbio gaminio, kad negalėtume šios idėjos paleisti, – šypsosi startuolė. – Jis skanus, universalus ir, svarbiausia, maistingas. O mes norime ne tik kurti ir tobulinti vis naują skonį, bet ir tuo dalytis. Pagaliau mūsų svajonės po truputį pildosi.“

M. Beržanskaitė-Kašėtienė pritaria kolegei, primindama savo pradžią šiame versle: „Ilgai kankinausi, nežinodama, ką reikės veikti, kai baigsiu psichologijos studijas. Žinojau, kad psichologe nebūsiu. Kai Dovilė pavaišino savo maltais riešutų, saulėgrąžų sviestais, labai pamėgau juos malti pati. Ilgainiui pradėjome svajoti, kaip malame juos Lietuvos žmonėms, o ir paskatinimo nemažai sulaukėme, todėl ir ėmėmės šios puikios veiklos.“

Rinka – tikras iššūkis

„Lietuvos, taip pat ir Kauno, rinka mums yra nemažas iššūkis. Riešutų sviestas čia yra naujovė, todėl turime daug dirbti, siekdamos supažindinti žmones su puikiomis šio gaminio skoninėmis ir maistinėmis ypatybėmis. Bet mums tai patinka, džiaugiamės, kad esame pirmosios gamintojos Lietuvoje, siūlančios tokį įvairų asortimentą vietoje gaminto natūralaus riešutų ir sėklų sviesto“, – sako D. Stonė.

Paklausta, kokia yra moteris šiame versle, pašnekovė svarsto: „Mūsų versle nėra nei moterų, nei vyrų. Yra tik žmonės, kurie dirba ir stengiasi. Nemanau, kad tai, jog esame moterys, turėjo įtakos mūsų verslo krypčiai ar įvaizdžiui. Apskritai labai nemėgstu stereotipų apie vyriškus ir moteriškus dalykus, nors su jais versle tenka dažnai susidurti – juk verslas apskritai laikomas vyriška niša.“

Didesnė sėkmė – daugiau konkurencijos

„Kad ir kokį verslą plėtotum, jei tau seksis, konkurencija anksčiau ar vėliau atsiras. Ir kuo labiau tau seksis, tuo greičiau tai nutiks. Manau, kad apskritai konkurencija yra geras dalykas, nes ji skatina pasitempti, neužmigti ant laurų ir ieškoti vis naujų būdų, kaip dar labiau patobulinti produktą. Didelis mūsų koziris – kokybiški, rūpestingai gaminti produktai, bet nuoširdumas, kūrybingumas ir artimas ryšys su vartotojais yra ne mažiau svarbūs. Žmonės puikiai jaučia, kai dirbama nenuoširdžiai, o už nuoširdumą jie atsilygina lojalumu“, – svarsto D. Stonė.

Sviesto sviestuoto“ įkūrėjos atsargiai, bet užtikrintai žengia pirmuosius žingsnius ir sako daug svajojančios. M. Beržanskaitė-Kašėtienė šypsosi: „Būtų tiesiog puiku, jei kiekvienas lietuvis savo rytinio sumuštinio neįsivaizduotų be riešutų sviesto.“

„Tiesa. Ir jei žodis „sviestas“ pirmiausia būtų siejamas su riešutų sviestu, o ne su sviestu, gaminamu iš pieno“, – ateities vizijomis ir verslo perspektyvomis dalijasi D. Stonė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.