...

Geriausia mokytis iš praktikos

Verslas

2016.06.10

Autorius: Ieva Drungilaitė

Temos: .

Geriausia mokytis iš praktikos

Baro „Seven Pub“ vadovas - Martynas Rupšlaukis. Asmeninio albumo nuotr.

Jau pusantrų metų Klaipėdos senamiestyje užsukti kviečia baras „Seven Pub“. Anot jo vadovo Martyno Rupšlaukio (29), baro sėkmę lemia kuriama atmosfera, nors iki jos reikėjo įveikti nelengvą kelią.

Baras pakeitė gyvenimą ir požiūrį

 

„Prieš dvejus metus buvau grįžęs porai savaičių iš Amerikos. Tuo metu draugai papasakojo apie baro idėją, pasiūlė prisijungti.“

M. Rupšlaukis.

 

Prieš imdamasis nuosavo verslo, pašnekovas daug keliavo, tačiau rimčiau įsitvirtinęs į kokią nors veiklą dar nebuvo. Baro idėja taip pat atsirado visiškai netikėtai ir privertė likti gyventi bei dirbti Lietuvoje. „Prieš dvejus metus buvau grįžęs porai savaičių iš Amerikos. Tuo metu draugai papasakojo apie baro idėją, pasiūlė prisijungti. Buvo netikėta, tačiau sutikau ir likau čia, Lietuvoje“, – prisimena M. Rupšlaukis.

Daug patirties versle neturėjęs pašnekovas pripažįsta, kad pradžioje iš tiesų buvo labai sudėtinga. Barą nuspręsta atidaryti prieš žiemos šventes, gruodį, todėl laiko buvo mažai, o įvairios veiklos itin daug. „Tapau direktoriumi, visos šios idėjos vadovu. Pradžioje buvo daug streso, daug nežinomų dalykų, daug popierizmo, tačiau viskas ėjosi gana sklandžiai ir pavyko atidaryti barą dar iki planuoto termino“, – pasakoja baro vadovas.

M. Rupšlaukis teigia, kad nuosavo baro atsiradimas iš esmės pakeitė gyvenimą ir požiūrį į verslą. Verslo pradžią pašnekovas prisimena kaip baisų ir labai įtemptą laikotarpį, kuriame visiškai nebeliko laiko sau, o visas mintis buvo užvaldęs nuolatinis darbas, idėjos ir planai, ką reikia nuveikti toliau. „Pradėjus verslą iš tiesų nebeliko asmeninio gyvenimo. Pats gyvenimas irgi stipriai pasikeitė. Baras netgi buvo tapęs tarsi mano namais, kuriuose praleisdavau 16–18 valandų per parą. Iš tiesų yra tekę jame ir nakvoti, nes į visą veiklą reikėjo investuoti labai daug laiko“, – asmenine verslo kūrimo patirtimi dalijasi jis.

Vyras tikina, kad investuoti pinigai pradžioje stipriai skatino judėti pirmyn. „Tas faktas, kad įdedi savo pinigus, neleido imti ir pasitraukti, vos pradėjus veikti. Verslui įkurti reikia labai daug darbo ir labai daug laiko, todėl tiesiog nebuvo kur trauktis“, – teigia M. Rupšlaukis. Tiesa, dabar pašnekovas sako, kad trauktis ir nenorėtų. Jį žavi nuosava veikla, su kolegomis, prisidedančiais prie baro veiklos, sutaria puikiai, todėl kur kas lengviau dirbti dėl bendro tikslo, o bendra baro atmosfera sukuria jaukumą ir norą dirbti toliau.

Siekia sukurti namų aplinką

Pradėjus kurti „Seven Pub“, svarbiausias tikslas buvo jauki aplinka, į kurią lankytojas norėtų grįžti. Baro kūrėjai vengė tapti masinio aptarnavimo maitinimo įstaiga, kurioje visiškai nelieka santykio su klientu. Nuo pat pradžių veikloje svarbiausia buvo kokybė, atsispindinti visoje veikloje: nuo pateikiamų gėrimų iki personalo. Komandos pastangos pasiteisino ir šiuo metu baro vadovas gali pasidžiaugti, kad yra nemažai klientų, kurie lojalūs nuo pat baro atidarymo ir vis sugrįžta į „Seven Pub“. Tai, anot pašnekovo, puikiausias įrodymas, kad veikla plėtojama tinkama linkme.

„Mūsų baras – tai vieta, kurioje stengiamasi viską daryti kaip namie. Daug dėmesio skiriame kolektyvui, nes norime, kad klientų aptarnavimas būtų kokybiškas ir jaukus. Labai daug jėgų atėmė komandos surinkimas, tačiau dabar tai pasiteisino. Žmonėms tai patinka, ateina jie ir ne po vieną kartą“, – pabrėžia pašnekovas.

Siūlo imti ir veikti

Paklaustas, ko iš savo patirties galėtų palinkėti visiems svarstantiesiems apie verslą, pašnekovas nė nedvejodamas atsako: „Tiesiog imti ir daryti.“ Jo teigimu, ko gero, nė vieno verslo pradžia nėra lengva. Įsivažiuoti su verslu bus sudėtinga ir tam reikia pasiruošti, nusiteikti ir svarbiausia nepamiršti, kad darbo įdėti reikės iš tiesų labai daug. Be to, svarbu suvokti, kad, norint pradėti sėkmingą verslą, reikės neskaičiuoti savo įdedamo laiko ir dirbti dėl vienintelio tikslo. Pašnekovas griauna mitus, kad nuosavas verslas suteikia daug laisvės ir laiko. Anot jo, laiką ši veikla kaip tik atima, bent jau pradžioje, kai siekiama įsitvirtinti ir pasiekti aukštų rezultatų.

„Daug kas svajoja, kad turint savo verslą nieko nereikia dirbti. Iš tiesų taip atrodo tik žvelgiant iš šalies. Ir mūsų veikloje daug kam atrodo, kad gražu ir pilnas baras žmonių, kad nieko nereikia dirbti, tiesiog pilstai gėrimus ir iš klientų gauni pinigus. Tačiau tai nėra tiesa, iš tiesų už viso to slypi didelis ir nuolatinis darbas, daug investuoto laiko. Reikia tam pasiruošti ir niekada nepamiršti, kad verslas nėra lengvas“, – pataria baro „Seven Pub“ vadovas M. Rupšlaukis.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.