„Bar Bazzar“ – greitai paruošiamas, bet kokybiškas maistas
2014.08.11
Temos: Vadyba.
Beveik prieš metus sostinės Vilniaus gatvėje duris atvėrusio sulčių, kokteilių (vasariškų ir ne tik!), itališkos kavos ir sumuštinių baro „Bar Bazzar“ komanda džiaugiasi augančiu ištikimų lankytojų būriu (į kurį po savo pirmojo ir itin sėkmingo apsilankymo „įsirašau“ ir aš). Justės Kaselienės vadovaujamas baras ne tik dvelkia vakarietiška kultūra ir stiliaus jausmu, bet ir moko keisti požiūrį į mitybą. „Žinoma, būna dienų, kai suvalgyti sriubos ar karštą patiekalą nėra laiko, tačiau žiūrėti, ką dedame į skrandį, – būtina“, – įsitikinusi verslininkė.
Sveikas pasirinkimas
„Bar Bazzar“ idėja gimė matant, ko reikia jaunam ir veikliam žmogui“, – pasakoja J. Kaselienė. Tai vieta, kur galima pavalgyti ne tik greitai, bet ir sveikai. „Norėjome sukurti alternatyvą įprastam greitajam maistui, kurį itin mėgsta jaunimas (ir ne tik!), – sako verslininkė. – Dabar jaunimas mėgsta įvairiausius sumuštinius, parduodamus greitojo maisto užkandinėse ar prekybos centruose. Tokius, į kuriuos žiūrint, neaišku nei kaip, nei iš ko jie pagaminti.“
Važinėdama po pasaulį ir stebėdama kitose užsienio šalyse veikiančius barus, kuriuose parduodamas iš kokybiškų produktų pagamintas maistas, verslininkė nutarė, kad ir Vilniuje reikėtų kažko panašaus – stilingos vietos jaunam, galvojančiam, ką valgo, žmogui.
Modernus skandinaviškas, bet kartu labai jaukus baro interjeras pritaikytas keliaujančiam, daug mačiusiam, žinančiam, stilingam žmogui. „Norisi, kad žmonės būtų reiklesni estetikai, kad nevalgytų sėdėdami tarp dulkių, kad jiems rūpėtų, ką ir kokioje aplinkoje valgo“, – paaiškina pašnekovė.
Sultys, kava ir sumuštiniai
„Bar Bazzar“ siūlo šviežių sulčių, pačių įvairiausių natūralių kokteilių: su vaisiais, uogomis, saulėgrąžų daigais ar špinatų lapais. „Šie kokteiliai labai patinka man pačiai. Sveika ir skanu išgerti iš ryto ar dienos metu, o vasarą, kai karšta ir nesinori valgyti, šie kokteiliai taip pat puikus pasirinkimas, – įsitikinusi pašnekovė. – Žinoma, turime ir kokybiškos itališkos kavos.“ J. Kaselienė džiaugiasi, kad bare netrūksta ir tikrą kavą pamėgusių lankytojų.
Viena vertus, smagu būti pirmiems, tačiau mums tenka pareiga mokyti klientą, pratinti jį prie kitokios greitojo maisto koncepcijos. Neišgąsdinti jo, kad kartą atėjęs grįžtų.
J. Kaselienė
„O sumuštiniai – tai mūsų pasididžiavimas, tokių niekur kitur nerasite. Tiesiog turite paragauti, nes mes juos ruošiame kitaip, nei įprasta vietose, kuriose galima įsigyti sumuštinį išsinešti“, – sako J. Kaselienė ir patikina – sumuštiniai „Bar Bazzar“ virtuvėje ruošiami taip, kad duonos būtų mažiau nei įdaro, esančio sumuštinyje. Šie sumuštiniai turi išskirtinę formą, duonelė plona ir traški, kepama specialiai šiai kavinei. Sumuštinis gaminamas tik jį užsakius, jokių iš anksto paruoštų pusgaminių nenaudojama, viskas šviežia ir kokybiška.
„Mėgstama sudedamoji dalis gali būti bet kokia – avokadai su mocarela, tunai, kalakutiena, lašišos, Parmos kumpis, – vardija verslininkė. – Kaip ir kituose savo restoranuose naudojame tik šviežias daržoves, čia pat gaminame ir pesto padažą.“ Baro darbuotojai visą laiką stengiasi pateikti naujienų, pavyzdžiui, šiuo metu gaminami sumuštiniai su itališku Alpių karvių pieno sūriu taledžu.
„Visus sumuštinius kepame tik klientui. Kaip ir namuose, juk nėra taip, kad prisidarote sumuštinių ir laikote juos šaldytuve. Ne, ruošiate jį tada, kai norite“, – sako verslininkė.
Visi bare parduodami gėrimai ir sumuštiniai pritaikyti išsinešti. „Atsižvelgiame į tai, kad mūsų gyvenimo ritmas tik spartėja, o laiko pavalgyti skiriama vis mažiau“, – paaiškina J. Kaselienė.
Siekis – ugdyti jaunus žmones ir mokyti kokybiškos mitybos
Pirmasis „Bar Bazzar“ atidarytas praėjusį rudenį. Analogiškos vietos sostinėje tuo metu nebuvo, nėra ir dabar. „Viena vertus, smagu būti pirmiems, tačiau mums tenka pareiga mokyti klientą, pratinti jį prie kitokios greitojo maisto koncepcijos. Neišgąsdinti jo, kad kartą atėjęs grįžtų, – sako J. Kaselienė. – Pradžiai pasirinkę rudenį surizikavome. Šiai vietai geriausias laikas vasara, kai gali plačiai atverti vitrinas, yra daugybė šviežių vaisių ir uogų.“
Kuriant naujo baro koncepciją, ji taikyta jauniems žmonėms, tačiau verslininkė džiaugiasi, kad turi įvairių klientų. „Čia ateina ir 14-metis mano sūnus su bendraklasiais, skubantys verslininkai ir apie savo figūrą galvojančios moterys“, – džiaugiasi verslininkė.
Tai, kad klientų netrūksta, rodo rugpjūtį duris „Panoramos“ prekybos centre praversiantis antrasis „Bar Bazzar“. „Pas mus užsukę žmonės lieka patenkinti ir grįžta. Jie ieško kokybės ir supranta, kad net greitai paruošiamas užkandis gali turėti vertę. Stebėdama tai, tikiu, kad šis projektas turi ateitį“, – sako J. Kaselienė.
Organizuojate renginį?
Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.