...

Restoranų tinklą regionuose papildė desertų studija Širvintose

Verslas

2020.11.23

Autorius: Reda Aleliūnaitė

Temos: , .

Restoranų tinklą regionuose papildė desertų studija Širvintose

R. Galvonas Asmeninio albumo nuotr.

Jau turbūt nemažai kam yra tekę girdėti apie jaunąjį verslininką Roką Galvoną (21), kuris vadovauja trims restoranams: „Puntukas“ Anykščiuose, „Roko virtuvė“ Krikštėnų dvare, Ukmergės rajone, ir „Domi“, laukiančiame lankytojų 55-ajame automagistralės Vilnius–Panevėžys kilometre. Visgi trys maitinimo vietos dar tikrai ne pabaiga. Pavasarį, realizuodamas savo meilę konditerijai, verslininkas atidarė desertų studiją „Sugar & Grill Anykščiai“, o visai neseniai – „Sugar & Grill Širvintos“. R. Galvonas atskleidžia, kodėl vysto verslą būtent regionuose ir kaip jam sekasi tai daryti.

Verslo mažesniuose miestuose pranašumai

Pašnekovas ne tik iš vietinių, bet ir iš atvykstančiųjų teigia pastebėjęs restoranų poreikį regionuose. „Aš pats gyvenu nedideliame miestelyje ir noriu sukurti tai, ko, mano akimis, regionuose dar trūksta. Juolab kad žmonės labai mėgsta pabėgti iš miesto šurmulio ir ištrūkti į gamtą, jie mėgsta keliauti ieškodami jaukių ir gražių vietų, kuriose siūlomas skanus ir kokybiškas maistas“, – teigia R. Galvonas, dalindamasis savo motyvacija užtikrinti kokybiškas maisto paslaugas regionuose.

Žinoma, vystyti verslą regionuose skatina ir asmeniniai sentimentai. „Visos mano veiklos ir restoranai yra regionuose. Man patinka mažesni miestai. Nors išlaikyti verslą regionuose yra gerokai sudėtingiau, ypač pandemijos metu, nes nėra susiformavusio tvirto įpročio užsisakyti maisto išsinešti, nėra stiprios perkamosios galios, bet yra kiti svarbūs aspektai: darbuotojai yra nuoširdesni, žmonės tikresni“, – tikina restoranų savininkas ir pabrėžia, kad stipri komanda padeda judėti į priekį ir toliau įgyvendinti idėjas bei vystyti verslus.

Kaip desertinė įsikūrė Širvintose?

Jaunasis verslininkas teigia atradęs savo nišą, o sėkmingi pirmieji restoranai leidžia įgyvendinti daugiau svajonių, pavyzdžiui, įkurti desertų studijas „Sugar & Grill Anykščiai“ ir „Sugar & Grill Širvintos“. R. Galvonas džiaugiasi: „Kadangi pats esu didelis desertų mėgėjas, labai mėgstu konditeriją – ši sritis man labai artima ir mėgstama. Visada svajojau turėti mažą, jaukią desertinę, o dabar turiu jau dvi! Aš išties labai mėgstu desertus!“ 

Paklaustas, kodėl naujausia desertų studija įsikūrė būtent Širvintų mieste, verslininkas pamini: „Nors ir netoli Širvintų turiu kitą restoraną, tačiau kai daugiau pabendravau su vietos gyventojais ir susipažinau su miestu, nusprendžiau, kad reikia jaukios kavinukės ir čia.“

R. Galvonas patikina, kad labai atidžiai renkasi vietas savo naujiems restoranams ar desertinėms. Verslininkas pasidalina ir praktine įžvalga, kad regionuose mažesnė konkurencija. „Mažesniuose miestuose yra tikrai gražių ir jaukių vietų. Kadangi mėgstu dvarus, o dvarų miesto centre rasti nėra taip lengva, renkuosi jaukias, autentiškas vietas regionuose“, – sako restoranų savininkas.

Patarimai mąstantiesiems apie verslą regionuose

Suprantama, kad daugiausia streso ir iššūkių atneša pirmieji verslai. Ar keičiasi ši patirtis atidarant jau antrą desertinę? Pašnekovas teigia su kiekviena nauja vieta asmeniškai dar labiau paaugantis kaip verslininkas: „Kaskart atidarydamas restoraną prisiimu vis daugiau atsakomybės, mokausi dar greičiau reaguoti į situacijas ir spręsti problemas. Žinoma, tobulėju ir pats kaip asmenybė, kokybiškiau ir tiksliau planuoju darbus.“ Juk vystant verslus tenka ne tik vykdyti mėgstamą maisto gaminimo veiklą, bet ir priimti verslo sprendimus.

Įsitvirtinęs ir ne vieną restoraną regionuose išauginęs R. Galvonas dalinasi patarimais tiems, kurie galvoja apie verslą mažesniuose miestuose, bet nedrįsta: „Pirmiausia reikėtų nusiteikti, kad darbo bus labai daug ir reikės įdėti daug pastangų – rezultatai ir pelnas neateina paprastai, tačiau mažais žingsniais reikia atkakliai eiti pirmyn. Svarbiausia didelis noras, užsidegimas ir suvokimas, kad net ir sunkiausiose situacijose išeitis yra, tik niekada nereikia nuleisti rankų.“ Jaunasis verslininkas priduria, kad jeigu aiškios vizijos dar neturite, išbandykite kuo daugiau sričių ir ieškokite savo kelio.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.