...

Galimybė kurti inovacijas su Izraelio partneriais ir gauti iki 300 tūkst. Eur investicijas

Verslas

2024.08.05

Autorius:

Temos: , .

Galimybė kurti inovacijas su Izraelio partneriais ir gauti iki 300 tūkst. Eur investicijas

Siekiant stiprinti Lietuvos įmonių tarptautinį bendradarbiavimą su Izraeliu, Inovacijų agentūra paskelbė 600 tūkst. eurų finansavimo kvietimą. Šalies įmonėms atveriamos galimybės jungtis į tarptautines mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) programas bei kartu su Izraelio partneriais kurti arba tobulinti inovatyvius produktus.

Inovacijų agentūros Inovacijų skatinimo skyriaus vadovas Mantas Biekša sako, kad dabar investicijos į inovacijas tampa gyvybiškai svarbios, todėl nuosekliai ieškoma galimybių, kaip sustiprinti įmonių gebėjimus kurti ne tik į Lietuvos, tačiau ir į tarptautinę rinką orientuotus aukščiausio lygio produktus, paslaugas ar technologijas.

Lietuvos pusė skiria iki 300 tūkst. Eur. projekto įgyvendinimui

„Šis finansavimas – tai tik viena iš daugelio priemonių, kuriomis sprendžiame tarptautiniu mastu aktualias problemas, investuojame į inovatyvius sprendimus ir tuo pačiu užtikriname ne tik įmonių, bet ir šalies ekonominį augimą“, – teigia M. Biekša.

Anot eksperto, dvišalio bendradarbiavimo programos reikalauja daug pastangų, kad kita valstybė priimtų Lietuvą kaip lygiavertę partnerę. Pirmiausia, intensyviai dirbama diplomatiniu lygmeniu, didinamas mūsų žinomumas valstybėje partnerėje. Tik įgavus pasitikėjimą pasirašomas susitarimas dėl bendradarbiavimo programos kūrimo ir abiejų valstybių finansinio įsipareigojimo.

Tada ieškoma abejoms šalims bendrų prioritetinių inovacijų vystymo sričių ir skelbiamas finansavimo kvietimas įmonėms. Vienam projektui įgyvendinti Lietuvos pusė skiria iki 300 tūkst. Eur. Atrenkant projektus bus remiamasi tarptautinio aktualumo, technologinio naujumo, įgyvendinamumo, komercinio potencialo kriterijais.

Tarptautinė partnerystės padeda kurti didžiausią pridetinę vertę

Partnerystė su inovacijų srityje pirmaujančios valstybės institucijomis ir įmonėmis padeda Lietuvos verslams užmegzti naujus ryšius, išnaudoti inovatyvių įmonių potencialą ir perimti jų gerąją patirtį bei kurti produktus, atitinkančius šalies partnerės rinkos poreikius. Būtent tarptautinio lygmens inovacijos kuria didžiausią pridėtinę vertę ir labiausiai skatina įmones augti.

Inovacijų agentūros Inovacijų skatinimo skyriaus vadovas neabejoja, kad įmonių bendradarbiavimas tarptautiniu mastu ir bendrų iššūkių sprendimas taps proveržiu Lietuvos inovacijų srityje. „Lietuvos įmonės pasižymi savo kompetencijomis, kurias gali pasiūlyti pasauliui, todėl kartu galime pasiekti reikšmingų rezultatų. Taip pat dar šiais metais pasirašėme bendradarbiavimo susitarimą su Pietų Korėja, kuris padės įmonėms užmegzti verslo partnerystes, todėl tikimės dar daugiau panašių projektų“, – pažymi M. Biekša.

Įmonių atstovus, norinčius pretenduoti į Inovacijų agentūros paskelbtą finansavimo kvietimą, kviečiame teikti paraiškas iki šių metų spalio 30 d. Visą informaciją galite rasti čia.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.