...

Apklausa parodė, kas pirkėjams svarbu apsiperkant parduotuvėje

Verslas

2024.07.30

Autorius: bzn start

Temos: , .

Apklausa parodė, kas pirkėjams svarbu apsiperkant parduotuvėje

„Rimi“ generalinis direktorius Vaidas Lukoševičius // Įmonės archyvo nuotr.

Nuolat savo pirkėjų nuomonės klausiantis prekybos tinklas „Rimi“ liepos mėnesį apklausė beveik 500 respondentų, kad sužinotų, kas pirkėjams išties yra svarbu ir kokie yra jų apsipirkimo įpročiai. O įdomiausia – apklausa parodė, kas lietuviams svarbiau atvykstant į parduotuvę nei akcijos ar nuolaidos. 

Didžioji dalis apklaustųjų labiausiai įvertino patogią vietą, antroje vietoje – jiems tinkantį asortimentą, o trečioje – daug naudų suteikiančią lojalumo programą.  Be to, respondentai atsakė, kad parduotuvėje vidutiniškai jie lankosi 2–3 kartus per savaitę. „Rimi“ generalinis direktorius Vaidas Lukoševičius pažymi, kad apklausas jie vykdo nuolat, o tai itin svarbu norint pažinti savo pirkėjus ir atliepti jų poreikius, formuoti asortimentą ir pasiūlyti kuo daugiau ir įvairių pasiūlymų, kurie jiems padėtų apsipirki pigiau.

Vertina prekių pasirinkimą

Apklausos metu paprašyti įvardinti priežastis, kodėl renkasi vieną ar kitą parduotuvę, net 3 iš 5 pirkėjų nurodė patogią vietą, daugiau kaip pusė – jiems tinkamą prekių asortimentą, o virš 40 proc. akcentavo gerus pasiūlymus su lojalumo kortele, kurie padeda įsigyti pirkinius pigiau.

Pasak V. Lukoševičiaus, pernai pirkdami su lojalumo kortele „Rimi“ pirkėjai sutaupė per 90 mln. eurų. Šis skaičius įspūdingas, bet „Rimi“ ir toliau nesustoja bei savo lojaliems pirkėjams siūlo daugiau galimybių apsipirkti pigiau. Pavyzdžiui, visą liepos mėnesįvyksta nauja lojalumo kampanija „Nuolaidų sprintas“, kurios metu „Rimi“ pirkėjai gauna skirtingo lygio nuolaidas: 7 proc. nuolaidą apsipirkus nuo 50 iki 99 Eur, 10 proc. nuolaidą – apsipirkus nuo 100 iki 149 Eur, o perkopus 150  Eur sumą – net 15 proc. nuolaidą kitam apsipirkimui. Pirkinių sumos kaupiasi, tad nuolaidą gauna ir pirkėjai, kurie apsiperka mažesnėmis sumomis, bet dažniau.

Apsiperka 2–3 kartus per savaitę

Apklausa rodo, kad didžioji dauguma yra linkusi apsipirkti dažniau. Net 3 iš 5 prekybos tinklo „Rimi“ pirkėjų parduotuvėje lankosi 2–3 kartus per savaitę, o labiausiai vertina prekes iš kasdienio vartojimo kategorijų – vaisius ir daržoves, duonos gaminius, pieno produktus, mėsą.

„Didžiausia pirkėjų dalis mūsų parduotuvėse lankosi kas porą dienų, kad namie visada turėtų šviežių kasdieniams poreikiams skirtų produktų. Vaisiai, daržovės, duonos gaminiai, pieno produktai ar mėsa yra labiausiai vertinami „Rimi“ pirkėjų mūsų parduotuvėse, todėl darome viską, kad užtikrintume platų asortimentą visiems poreikiams už mažą kainą, nedarydami išlygų kokybei. Mūsų pastangas patvirtina ir naujausi nepriklausomi „Pricer“ ir „Seenext“ tyrimai, kuriais remiantis birželio mėnesį „Rimi“ fizinėse parduotuvėse ar apsiperkant internetu internetinėje parduotuvėje žinomų prekių ženklų krepšelį ir mėsą siūlome už mažiausią kainą Lietuvoje“, – pažymi „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė.

Ne paslaptis, kad pirkėjai visuomet naudojamasi tiek įvairiomis akcijomis, tiek kuponais lojaliems pirkėjams ar įvairiais pasiūlymais,  kurių bendrai „Rimi“ parduotuvėse kiekvieną savaitę gali būti daugiau nei 3000.

„Mūsų pirkėjų apklausa patvirtino, kad taikomos didelės nuolaidos 7 iš 10 pirkėjų paskatina įsigyti prekę. Tačiau net penktadalis pirktų prekę, kuri būtų parduodama už žemiausią reguliarią kainą rinkoje.“, – pasakoja E. Krasauskienė.

Su savo maišeliu 

Apklausos duomenimis, 8 iš 10 „Rimi“ pirkėjų į parduotuvę nešasi savo daugkartinį pirkinių maišelį, kas dešimtas prekėms susidėti įsigyja popierinį maišelį, panašiai tiek – plastikinį.

„Džiaugiamės tokiu mūsų pirkėjų sąmoningumu rinktis aplinkai draugiškesnius sprendimus ir mažinti plastiko vartojimą, patys irgi nuolat ieškome būdų, kaip dar labiau kartu su pirkėjais prisidėti prie žalesnės mūsų visų ateities. Jau kurį laiką savo pirkėjams pasiūlėme ir naują alternatyvą – išmaniuosius maišelius „Good bag“, kurių dėka apsipirkus „Rimi“ ir panaudojus specialią aplikaciją – kaupsite virtualias sėklas, kurias po to mes pasodinsime rudenį Lietuvoje ir galėsime džiaugtis žaliuojančiu „Rimi“ pirkėjų mišku“, – sako E. Krasauskienė.

 

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.