...

Įsitikino, kad versle turi atiduoti visą save

Verslas

2020.01.29

Autorius: Reda Aleliūnaitė

Temos: .

Įsitikino, kad versle turi atiduoti visą save

Kauno senamiestyje įsikūrusi kavinė „Cremiu Cake Studio“ duris atvėrė dar tik prieš penkis mėnesius, tačiau lankytojų joje netrūksta. Desertinės savininkė kaunietė Agnė Alminaitė (33) nėra vien tik verslininkė, ji visus gardėsius ruošia pati. Paskatinta šeimos savo hobį ji sugebėjo paversti nuosavu verslu.

Netikėtas susidomėjimas konditerija

Kaip teigia pati verslininkė, konditerija jos gyvenime atsirado netikėtai. „Už akių užkliuvo įdomių desertų mokymai, ėmiau ir užsirašiau. Ir tada jau prasidėjo… net sustoti nebegalėjau! – teigia pašnekovė. – Visas telefonas buvo pilnas konditerijos nuotraukų: tortų, pyragaičių, o gaminti tas grožybes man labai patiko.“

Lankydama dar daugiau įvairiausių kursų, savo gaminiais lepindama šeimą, vieną dieną A. Alminaitė būtent iš šeimos ir sulaukė paskatinimo kurti nuosavą verslą. „Visai gal ir nieko mintis, pagalvojau, bet trūko drąsos“, – prisipažįsta ji. Drąsų žingsnį žengti paskatino ne kas kita, o Lietuvos įstatymai! Tuo metu buvo leidžiama gaminti ir pardavinėti maistą tik negyvenamosios paskirties patalpose.

Verslui paaukotos bemiegės naktys

Karjeros srities keitimas ir perėjimas prie nuosavo verslo atėmė itin daug pastangų. Pašnekovė teigia, kad iš pradžių ir abejonės kankino: „Kam viso to reikia? Juk yra nuolatinis darbas ir pajamos.“ Tačiau šeimos nariai drąsino ir neleido verslininkei pasilikti komforto zonoje. Suradus patalpas netoli gyvenamosios vietos, prasidėjo darbai.

Apie tą laikotarpį A. Alminaitė pasakoja: „Kiek savo jėgomis padarydavau, tiek padarydavau. Dar nepamirškim, kad dirbau ir nuolatinį darbą, kuris davė stabilias pajamas, o versle turėjau žinoti ir kaip kepti, ir rašyti, o šalia to dar auginu du mažamečius vaikus.“ 

Nerimą sukeldavo net mažos užduotys. Verslininkė prisimena, kaip jaudinosi dėl kiekvieno torto, kurį paimdavo kurjeris: „Atvažiuodavo tortų, juos paimdavo lyg kokią įrankių dėžę, o man net širdį persmelkdavo, juk tai labai lengvai pažeidžiami gaminiai!“

Mintys apie nuosavą krautuvėlę

Verslui vystantis teko suderinti visas su tuo susijusias veiklas. A. Alminaitė teigia, kad iš dalies verslas įstato į rėmus: klientų užsakymai diktuoja rytdienos kepinius, be to, turi dar buhalterinius ir administracinius darbus atlikti. Kaip juokiasi pati verslininkė: „Turi išmanyti ne tik tai, kaip skaniai paruošti konditerijos gaminius, bet ir daugybę kitų visai nesusijusių dalykų. Mano atveju reikia išmanyti net paveldosaugą!“

Neriant į naujas veiklas, pašnekovei pavyko išgryninti konditerinę kryptį: „Iš pradžių, kai dar nebuvau nusprendusi, ką gaminti man maloniausia, gaminau visokių rūšių tortus. Širdis visgi linko prie prancūziškos konditerijos, todėl dabar dauguma gaminių tokie ir yra.“ 

„Regis, svečiai praneša apie kavinę tuo senu, gerai patvirtintu metodu – iš lūpų į lūpas.“ A. Alminaitė

Nuo dar didesnių svajonių neatbaidė net ir patirtas stresas kuriant verslą nuo A iki Ž. Verslininkė atskleidžia, kaip gimė ši mintis: „Gal reikia atidaryti parduotuvėlę? Su keliais staliukais, kad desertu pasimėgauti būtų galima vietoje.“ Ir taip prieš penkis mėnesius Kauno senamiestyje duris atvėrė „Cremiu Cake Studio“. 

Geriausia komunikacijos strategija – klientų rekomendacijos

„Cremiu Cake Studio“ žinią apie save dar tik skleidžia. Komunikacijos strategija yra kūrybiniame etape. Pagalbos A. Alminaitė sulaukia tik su socialinių tinklų rinkodara, tačiau savininkė pastebi, kad kavinę svečiai atranda ir patys. „Regis, svečiai praneša apie kavinę tuo senu, gerai patvirtintu metodu – iš lūpų į lūpas“, – šypsosi verslininkė.

Jaukiai atrodanti ir miesto centre įsikūrusi kavinukė patraukia ir atsitiktinių praeivių dėmesį. Pašnekovė pastebi, kad vienas gražiausių momentų desertų versle – tai galimybė nustebinti ir pradžiuginti žmones: „Tais momentais atsigamina ir nuo begalinio streso žuvusios nervų ląstelės.“

Pradedantiesiems verslininkams linki kantrybės

Paklausta, ko išmoko verslo kūrimo procese, A. Alminaitė pabrėžia, kad kantrybės reikia be galo daug. Jos palinkėtų kiekvienam pradedančiajam verslininkui. Žvelgti į nesėkmes su krisleliu humoro taip pat padeda, tuomet gali lengviau atsitiesti ir judėti toliau. Linkėdama išminties verslininkė pamini, kad tai ne tas pats kaip būti protingam, išmintis ateina su praktika, o viską vainikuoja meilė savam darbui. Tada ir bemiegės naktys neatrodo tokia didelė auka, o ir klientai pajus, kad į verslą įdėta daug širdies. Tai ypač nesunku pastebėti konditerijoje! „Cremiu Cake Studio“ šūkis yra: „Nusišypsok – juk tai nieko nekainuoja, o atgal duoda be galo daug.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.