Biurų darbuotojus sportuoti skatinantis „OnePass“ pritraukė 160.000 Eur investiciją

Verslas

2019.12.09

Autorius: BZN Start

Temos: , .

Biurų darbuotojus sportuoti skatinantis „OnePass“ pritraukė 160.000 Eur investiciją

Laurynas Gružinskas ir Greta Šidlauskienė Asmeninio albumo nuotr.

Viena narystė – visi sporto klubai. Tokią idėją siekiantis įgyvendinti startuolis „OnePass“ (UAB „Sporto planas“) pritraukė akceleravimo fondo „70 Ventures“ 160.000 Eur dydžio investiciją. Lėšas jauna įmonė žada skirti paslaugų tobulinimui ir plėtrai į verslo sektorių.

„OnePass“ platforma šiuo metu jungia apie 40 sporto klubų ir daugiau nei 200 užsiėmimų Vilniuje. Su viena naryste galima rinktis pageidaujamą laiką, vietą ir treniruotės tipą. Pradėję nuo planų vartotojams, platformos kūrėjai pastebėjo didelį potencialą juos pritaikyti įmonėms, kurios rūpinasi savo darbuotojų sveikata ar ieško papildomų motyvacijos priemonių.

Versle — daugiau galimybių

Idėjos sumanytojai Greta Šidlauskienė ir jos brolis Laurynas Gružinskas pastebi, kad įmonių sveikatingumo programos Lietuvoje jau daugelį metų nepasikeitusios.

„Dažniausiai verslas gali pasiūlyti abonementą viename sporto klube ar konkrečias treniruotes, todėl sulaukia nedidelio darbuotojų įsitraukimo. Šiandieniniam žmogui svarbu turėti laisvę ir neribotą pasirinkimą, tačiau įmonės neturi resursų sudaryti sutartis su dešimtimis sporto klubų, o kaina perkant keletą narysčių nėra optimali. Mes siekiame eliminuoti šias problemas“, – aiškia startuolio įkūrėjai.

Verslininkai didelę dalį gautų lėšų ketina skirti tam, kad suteiktų kuo patrauklesnes sąlygas įmonėms. Jie tikisi, kad ateityje „OnePass“ platforma taps viena iš sveikatos draudimo alternatyvų.

„Norime ne tik pasiūlyti lanksčiausias sąlygas sportuoti, bet ir užtikrinti, kad įmonėms finansuoti mūsų narystes būtų daug paprasčiau naudojant papildomo sveikatos draudimo lėšas. Šiuo metu kaip tik ieškome penkių pažangių kompanijų, kurios nori vystyti sveikos gyvensenos kultūrą savo organizacijoje. Su jomis plėsime savo veiklą ir joms pritaikysime geriausias sąlygas. Tikėtina, kad jau po Naujųjų metų turėsime dar labiau išdirbtą paslaugų sistemą, todėl gali keistis ir jų kainodara“, – sako „OnePass“ steigėjai.

„OnePass“ planuose taip pat yra komandos plėtra, paslaugos įvedimas kituose Lietuvos miestuose, populiarių sezoninių sporto veiklų pasiūla.

„Jei viskas klostysis sklandžiai, sieksime pritraukti dar daugiau investicijų, kurios padės plėstis į Skandinavijos rinką“, – atskleidžia G. Šidlauskienė ir L. Gružinskas.

Idėja – iš Londono

Dar šių metų pradžioje, didžiausiam jauno verslo portalui „BZN Start” platformos įkūrėjai pasakojo, kad pirminė projekto idėja gimė iš asmeninio poreikio, kai renkantis sporto klubą paaiškėjo, kad vartotojas turi rinktis tik vieną klubą arba išlaidos gerokai išauga, nusprendus pasirinkti keletą veiklų.

„Viskas prasidėjo nuo kilusio noro užsiimti skirtingomis sporto veiklomis ir naudotis kelių sporto klubų pranašumais, nemokant jokių papildomų įstojimo ir užsiėmimo mokesčių. To neradę rinkoje, pradėjome domėtis, ar tai būtų ir kitų žmonių siekis ir problema“, – teigia pašnekovai.

Poreikis buvo akivaizdus, tad, pradėję gilintis į rinkoje esamus siūlymus, L. Gružinskas ir G. Šidlauskienė suprato, kad problemų sporto pasiūloje yra kur kas daugiau.

„Įžvelgėme kelias Lietuvos sporto entuziastų (pagal 2016 m. „Spinter“ tyrimus – 38 proc.) problemines vietas, t. y. mažas abonementų lankstumas sporto klubuose, nepatogi sporto klubo vieta, ribotas organizuojamų užsiėmimų skaičius. Dažnas klientas permoka už vienintelio sporto klubo teikiamas paslaugas. Ypač pastebėta tendencija, kad iš karto po Naujųjų metų žmonės puola sportuoti, įsigyja metinius ar pusmetinius abonementus, tačiau ta motyvacija greitai baigiasi dėl prasidėjusios rutinos, keičiasi darbo ar gyvenamoji vieta, pagaliau išlaidos sporto abonementams nebeatsiperka“, – keletą problemų išvardija brolis ir sesuo.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.