Sukūrė debesų technologijomis paremtą verslo sprendimą

Verslas

2017.06.07

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: , , .

Sukūrė debesų technologijomis paremtą verslo sprendimą

„Profittools“ įkūrėjas - Andrius Rinkevičius. Asmeninio albumo nuotr.

„Profittools“ koncepcija – kurti instrumentus, kurie padėtų verslui optimizuoti procesus, padidinti veiklos efektyvumą ir parduoti daugiau. “Mano idėja yra sukurti verslo instrumentų rinkinį, orientuotą į efektyvumą, našumą, lankstumą, saugumą bei integralumą“ – apie verslo atsargų valdymo startuolį pasakoja jo įkūrėjas kaunietis Andrius Rinkevičius (43). Neseniai rinkai buvo pristatytas pirmasis instrumentas – „Profittools“ atsargų valdymo sprendimas.

Trys pagrindiniai uždaviniai

Paklaustas, kokius uždavinius nagrinėja sistema „Profittools“, pašnekovas tikina, kad kokybiški atsargų valdymo sprendimai prekybinėje organizacijoje sprendžia tris pagrindinius uždavinius: riboja galimybes neapdariai užsakyti ir palaikyti perteklines atsargas, kas ilgainiui padėtų sumažinti perteklinių atsargų kiekį ir neefektyviai įšaldytus pinigus, taip pat riboja prekių trūkumą lemiant pardavimų augimą, sumažina darbo krūvį automatizuojant didžiąją dalį analitikos, būtinos kokybiškam atsargų valdymui.

Sukaupta patirtis padėjo kuriant verslą

„Atsargų valdymo sistemą pradėjau kurti prieš dvejus metus, o šių metų sausį pradėjome pardavimus. Pirmasis vaikas gimė, dabar po truputį auginame“, – apie sukurtą startuolį gražiai atsiliepia A. Rinkevičius.

Pašnekovui tai nėra pirmasis mėginimas kurti savo verslą – šioje aplinkoje jis sukasi jau 24 metus. Per šį laiką A. Rinkevičiui teko vadovauti įvairioms didelėms komandoms, konsultuoti, tad patirties, padėjusios sukurti „Profittools“, sukaupta nemažai.

Didžiausias iššūkis – greitis

„Nepasakyčiau, kad teko susidurti su kokiais nors ypatingais iššūkiais. Nuo pat pradžių su kolegomis žinojome, ką darome, koks mūsų tikslas. Nesame jaunuoliai, manantys, kad staiga iš niekur nieko įmanoma gauti viską: pasisekimą versle, pelną ir didžiules investicijas. Mes gana realiai vertiname situaciją, suprantame plėtros galimybes, rizikas. Pagrindinė projekto problema ir didžiausias iššūkis – greitis. Pinigai ir greitis yra vienas su kitu glaudžiai susiję dalykai, tad mūsų galimybės plėsti programuotojų komandą ir sparčiau vystyti sprendimus šiuo metu yra ribotos. Dėl šios priežasties sprendimų vystymo darbai vyksta lėčiau“, – apie iššūkius, su kuriais tenka susidurti plėtojant atsargų valdymo programą, pasakoja įkūrėjas.

Unikalumas – didžiausia stiprybė

 

„Esame debesų technologijos pagrindu sukurtas produktas, o Lietuvoje profesionalių debesinių atsargų valdymo sprendimų nėra, tad ši rinka laisva.“

A. Rinkevičius.

 

Paklaustas apie startuolio „Profittools“ stiprybes, A. Rinkevičius pabrėžia projekto sprendimų unikalumą. „Mes turime nemažai pranašumų – unikalius atsargų valdymo programos sprendimus. Siūlome daugiametodį sprendimą, kuris turi tris skirtingas metodikas, nors konkurentai turi tik vieną. Be to, patys sukūrėme unikalų algoritmą, kuris daugeliu atvejų yra efektyvesnis. Svarbu pabrėžti, kad esame debesų technologijos pagrindu sukurtas produktas, o Lietuvoje profesionalių debesinių atsargų valdymo sprendimų nėra, tad ši rinka laisva. Kadangi man pačiam teko diegti ir dirbti su šiomis metodikomis, aš puikiai žinau, kaip būtų galima viską patobulinti, išplėtoti, todėl ir idėja kurti savo programą vėliau virto realiais veiksmais“, – pasakoja pašnekovas.

Projekto segmentas – verslo įmonės

A. Rinkevičius tikina, kad šiuo metu „Profittools“ orientuojasi į profesionalių verslų rinką užsienyje. „Projekte daug matematikos, kompleksinių sprendimų, tad mūsų segmentas – žmonės, norintys sutaupyti. Nors projektą vystyti pradėjome nuo Lietuvos rinkos, kurioje sekėsi puikiai, norėtųsi įsisavinti visus startuolio augimo iššūkius ir paleisti į užsienio rinką jau tvirtesnį bei tobulesnį mechanizmą“, – tikina projekto įkūrėjas.

Startuoliai optimistai ir asmeninė patirtis

„Tikiu, kad visi startuoliai iš prigimties yra optimistai. Tik patys kūrėjai žino tą paslaptį, dėl kurios jų projektai tampa pasisekę. Netikiu sėkmės receptais, gražiais linkėjimais. Jeigu žmonės neįsivaizduoja, kaip galėtų sulaukti sėkmės, tai vargu ar jiems pasiseks versle. Geriausios verslo pamokos visada gimsta iš asmeninės patirties“, – startuolių verslo subtilybes atskleidžia atsargų valdymo programos „Profittools“ įkūrėjas A. Rinkevičius.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.