Sukūrė alergiškiems mažyliams pritaikytą darželį

Verslas

2017.09.21

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: .

Sukūrė alergiškiems mažyliams pritaikytą darželį

Justina Marcinkevičienė. Asmeninio albumo nuotr.

„Ąžuolyno“ darželis – alergiškiems vaikams tinkantis darželis, kuriame stengiamės formuoti sveikos gyvensenos įpročius, gamtinį vaikų ugdymą ir praleisti daug įdomaus laiko gryname ore. Taip pat daug dėmesio skiriame kineziterapeuto sudarytoms mankštelėms“, – taip savo projektą pristato darželio direktorė kaunietė Justina Marcinkevičienė (31).

Alergiškiems vaikams paranki vieta

Paprašyta plačiau papasakoti apie įkurtą darželį, pašnekovė tikina, kad tai alergiškiems vaikams pritaikyta vieta, taip pat laukianti mažylių, neturinčių alergijų. „Pirmiausia tai alergiškų vaikų poreikiams pritaikytas darželis. Jiems maistą taikome individualiai – mažyliai maitinami pagal hipoalerginį valgiaraštį, žaidžia pritaikytoje aplinkoje. Dulkių erkutėms alergiškiems vaikams rinkomės antialerginius čiužinius, atsisakėme kilimų, minkštų žaislų bei užuolaidų. Jautriai vaikų odelei prižiūrėti naudojame tik ekologiškas higienos bei valymo priemones, taip užtikrindami visapusišką priežiūrą. Tačiau tai nereiškia, kad laukiame tik alergiškų mažylių! Visi vaikai yra laukiami ir pageidaujami, o ugdymui papildyti idėjų semiamės iš Montessori ir Emilijos Redžo ugdymo sistemų bei jų elementų. Mes siekiame, kad kiekvienas vaikas čia jaustųsi svarbus, suprastas ir mylimas“, – apie „Ąžuolyno“ darželį pasakoja įkūrėja.

Specializuotų darželių trūkumas

„Įkurti tokio pobūdžio darželį svajojau jau kurį laiką, o pati idėja gimė susidūrus su savo bei draugų vaikų alergijomis. Pradėjusi domėtis ir atlikusi rinkos tyrimą supratau, kad rasti darželį, kuris atitiktų alergiško vaiko poreikius, yra be galo sunku. O tokių vaikučių pastaruoju metu vis daugėja“, – problemą pastebi pašnekovė.

Konkurencija dėl darbuotojų

„Šiuo metu Lietuvoje privačių darželių yra nemažai. Tai, žinoma, skatina stengtis, tobulėti, tapti įdomiu bei patraukliu rinkai projektu. Susikūrus naujam darželiui ir atėjus į rinką, reikia nemažai laiko bei įdirbio tam, kad įgytume žmonių pasitikėjimą. Konkurencija juntama ne tik tarp darželių, bet ir tarp darboviečių – kvalifikuotų darželio auklėtojų labai trūksta, ypač Kaune“, – rinkos subtilybes atskleidžia J. Marcinkevičienė.

Privačiuose darželiuose – daugiau dėmesio vaiko individualumui

 

„Be to, kalbant apie alergiškus vaikus, priderinti maitinimą nedidelėje privačioje ugdymo įstaigoje paprasčiau nei daugybę grupių turinčiame valstybiniame darželyje“

J. Marcinkevičienė.

 

Pasakodama apie esminius privačių ir valstybinių darželių skirtumus, pašnekovė teigia, kad didžiausias skirtumas – dėmesys vaikui. „Mano manymu, esminis privačių darželių skirtumas – didesnis dėmesys vaikui ir jo poreikiams. Tokiuose darželiuose yra mažiau vaikų grupėse, su jais dirba daugiau pedagogų. Auklėtojos gali skirti laiko vaikų ugdymui, o ne įvairiems biurokratiniams reikalams. Taip pat santykiai tarp auklėtojų ir administracijos būna šiltesni, stengiamasi padėti vieni kitiems, suprasti. Be to, kalbant apie alergiškus vaikus, priderinti maitinimą nedidelėje privačioje ugdymo įstaigoje paprasčiau nei daugybę grupių turinčiame valstybiniame darželyje“, – valstybinio ir privataus darželių skirtumus atskleidžia moteris.

Pasimokius iš nesėkmių, gimsta sėkmingi projektai

„Neretai pastebiu, kad žmonės turi daugybę puikių idėjų, tačiau vis nedrįsta jų įgyvendinti. Palinkėčiau nebijoti ir išdrįsti pasiekti tų idėjų įgyvendinimo fazę, paversti ją realiai egzistuojančiu produktu. Nebijokite klysti, nes iš to gimsta pamokos, stimulas eiti toliau. Net ir iš pačių didžiausių nesėkmių pasimokius gali gimti gražūs bei sėkmingi projektai“, – jauniesiems verslininkams pataria „Ąžuolyno“ darželio įkūrėja J. Marcinkevičienė.

„Ąžuolyno“ darželis

333-1505973330-408530.jpg 333-1505973330-799213.jpg 333-1505973330-280600.jpg 333-1505973330-405702.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.