Esu bedarbė. norėčiau nuomotis patalpas ir atidaryti blyninę. Nuo ko pradėti?
2014.02.02
Aš bedarbė, vyras dirba užsienyje. Norėtume nuomotis patalpas ir atidaryti blyninę. Iškeptus blynus galima būtų valgyti vietoje arba išsinešimui. Nuo ko pradėti? Ar yra galimybė gauti kokią nors lengvatinę paskolą. Norime plėtoti šeimos verslą, dirbti kartu su vaiku (17 m.)
Temos: Mokesčiai, Teisė, Verslo pradžia.
Į klausimą atsakė:
Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.
Ekspertai
Karolina Jaraitė
Teisininkė / UAB „Ius viridis“
Tapk ekspertu
Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!
Teisininkė / UAB „Ius viridis“
Publikavimo data: 2014-02-02 17:39
Siekiant atidaryti kavinę, visų pirma reiktų įsteigti juridinį asmenį (uždarąją akcinę bendrovę, mažąją bendriją ar individualią įmonę). Bet kurį iš...
Publikavimo data: 2014-02-02 17:39
Siekiant atidaryti kavinę, visų pirma reiktų įsteigti juridinį asmenį (uždarąją akcinę bendrovę, mažąją bendriją ar individualią įmonę). Bet kurį iš nurodytų juridinių asmenų galima steigti eleltroniniu būdu per VĮ “Registro centras” interneto svetainę www.kada.lt.
Visi subjektai, kurie ketina vykdyti maisto tvarkymo veiklą (kavinės, restoranai, barai ir kt.) privalo turėti Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą (toliau – pažymėjimas). Dėl pažymėjimo išdavmo reikia kreiptis į teritorinę Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (toliau – Tarnyba). Kartu su nustatytos formos prašymu Tarnybai reikia pateikti maisto patalpų projektą su įrenginių išdėstymu bei maisto tvarkymo proceso aprašymą, įmonės vadovo įsakymą dėl Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų principais pagrįstos savikontrolės sistemos taikymo.
Pažymėtina, kad kavinės patalpoms yra keliami specialūs reikalavimai,. Visų pirma, patalpų paskirtis turi būti kmercinė. Be to, maisto patalpos turi būti suplanuotos ir įrengtos taip, kad jose nesikauptų nešvarumai, neaugtų pelėsiai, neišsiskirtų nuodingų medžiagų ar pašalinių dalelių bei kitų teršalų, kurie galėtų patekti į maistą, patalpos turi būti švarios, tvarkingos; Sienos, lubos, grindys, durys, langai turi būti pagaminti iš netoksiškų, drėgmei nelaidžių medžiagų, lengvai plaunami; Turi būti įrengtas natūralus, dirbtinis arba mišrus apšvietimas; Patalpose turi būti natūrali ar mechaninė ventiliacija, kad nesikauptų drėgmė, nebūtų pašalinių kvapų (pelėsių ir kt.); Turi būti tiekiamas geriamas ir šaltas ir karštas vanduo, patogiose vietose įrengti praustuvai rankoms plauti, aprūpinta rankų plovimo ir higieniško jų nusausinimo priemonėmis; Turi būti įrengta nuotekų surinkimo sistema; Visi paviršiai, kurie tiesiogiai gali liestis su maistu, turi būti iš lygių, plaunamų, korozijai atsparių medžiagų, švarūs, lengvai valomi, ir, jei būtina, dezinfekuojami; Valymo ir dezinfekavimo priemonės negali būti laikomos tose pačiose patalpose, kur tvarkomas maistas.
Kavinės darbuotojai taip pat turi atitikti nustatytus reikalavimus, t.y. būti pasitikrinę sveikatą, išklausę privalomą higienos įgūdžių mokymo kursą ir turėti tai patvirtinančius dokumentus.