Paneigė maisto furgonų mitą ir įkūrė privatų restoraną
2021.09.23
Temos: Verslo pradžia.
Maistas ant ratų, arba kitaip tariant, maisto furgonai daugeliui asocijuojasi su greituoju maistu, tinkamu gatvės prekybai. Ištikimas gimtajam miestui kaunietis Tadas Jungaitis paneigė šį mitą. Startavęs su maisto furgonėliu, kuriame siūlė aukštos kokybės patiekalų, ilgainiui Tadas praplėtė veiklą ir įkūrė studiją „Penki skoniai“.
„Viską pradėjome nuo virtuvės „ant ratų“. Ją įkūrėme 2017 metais ir vadinomės taip pat – „Penki skoniai“. Iki šiol važinėjame po privačias šventes – vestuves, gimtadienius, krikštynas, įmonės vakarienes. Savo maisto furgone ruošiame restorano lygio maistą. Galime sakyti, kad paneigėme mitą apie maistą „ant ratų“, įrodėme, kad čia gali būti gaminamas ne tik gatvės maistas“, – šypsosi pašnekovas.
Įkurti studiją paskatino klientai
Paklaustas, kaip Kauno senamiestyje gimė studija „Penki skoniai“, T. Jungaitis patikina, kad inspiraciją pametėjo patys vartotojai.
„Dažnai sulaukdavome klausimo, ar turime vietą, kur galime pakviesti pavakarieniauti. Taip ir kilo idėja įkurti privatų restoraną – „Penki skoniai“ studiją. Dabar galime pakviesti pavakarieniauti, švęsti asmenines šventes, mokytis gaminti“, – privalumus vardija Tadas.
Verslo plėtrai, kaip sako pašnekovas, buvo pasirinktas ne itin tinkamas metas. Studija duris atvėrė prieš pat didįjį karantiną, tad netrukus veiklą teko pristabdyti. Vis dėlto, tikėjimas idėja, klientų palaikymas ir vidinis užsispyrimas paskatino laukti geresnių laikų, nepametant savo tikslo.
„Nusprendėme, kad neatsisakysime savo pradinės minties ir kaip nors išgyvensime tą periodą. Turėjome daugiau laiko pasiruošti, susidėlioti smulkmenas ir atsidaryti jau tik vasarą“, – prisimena T. Jungaitis.
Privataus restorano principas
Pagrindinis studijos „Penki skoniai“ išskirtinumas – kiekvienam klientui tenkantis privatumas ir jaukumas: „Mes siūlome privačias vakarienes erdvėje, kurioje būsite vieni, tik su savo artimaisiais ir svečiais. Mūsų privalumas tas, kad esame, kaip patys įvardijame, privatus restoranas. Turime galimybę pakviesti švęsti privačioje aplinkoje ir mėgautis įsimintinu maistu. Nereikia atskirti erdvių, nuomotis atskiros restorano patalpos. Jausitės jaukiai tik savoje kompanijoje“, – pasakoja verslininkas.
Tokia verslo strategija pasiteisino, klientai grįžta ir noriai studiją rekomenduoja kitiems. „Tai labiausiai ir motyvuoja. Džiaugiamės grįžtančiais klientais, jų rekomendacijomis, šypsenomis, pasitenkinimu po šventinės vakarienės“, – sako pašnekovas.
Anot jo, sukantis tokiame versle sunkumai yra neišvengiami. Veikla labai dinamiška, tačiau T. Jungaitis įsitikinęs, kad viskas yra įveikiama ir svarbiausia nepasiduoti iškilus sunkumams.
„Tikriausiai prieš porą metų niekas negalvojo ir apie tai, kad galėtų būti karantinas. Tačiau įveikėme ir jį. Visi sunkumai buvo gana lengvai išsprendžiami. Laikome kumščius, kad ir toliau mums sektųsi“, – viliasi verslininkas.
Džiaugiasi pozityviais klientais
„Didžiausias pagyrimas yra tuomet, kai klientas sugrįžta“, – įsitikinęs T. Jungaitis. Verslininkas džiaugiasi, kad per visą savo veiklos istoriją teko susidurti su daugybe pozityvių, optimistiškai nusiteikusių klientų.
„Džiaugiamės, kad klientai giria mūsų gaminamus patiekalus, dauguma jų yra labai draugiški, komunikabilūs, supratingi ir randantys bendrą kalbą. Mūsų tikslas, kad klientas pirmiausia būtų patenkintas maistu, aptarnavimu, taip pat kad būtų patenkinti ne tik fiziologiniai, bet ir dvasiniai kliento poreikiai“, – studijos vizija dalijasi pašnekovas.
Paklaustas, ko galėtų palinkėti kitiems pradedantiesiems, T. Jungaitis pabrėžia ryžtą bei kantrybę: „Linkiu nebijoti iššūkių, išsikelti tikslus ir veikti. Iš pradžių, tikėtina, bus daugiau sunkių dienų nei džiaugsmingų, bet ateitis Jums tikrai yra paruošusi sėkmę, jei tik kantriai dėl to dirbsite!“– linkėjimus siunčia studijos „Penki skoniai“ įkūrėjas.
Organizuojate renginį?
Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.