...

Išskirtinių kepinių verslas per pozityvumo prizmę

Verslas

2022.12.15

Autorius: Giedrė Kakstovienė

Temos: .

Išskirtinių kepinių verslas per pozityvumo prizmę

Valda Žarovska ir Feliks Zharovsky Asmeninio albumo nuotrauka

Tarp Lietuvos ir Ukrainos gyvenantys sutuoktiniai Valda Žarovska (43) ir Feliks Zharovsky (50) jau 2 metus užsiima, kaip patys sako, širdžiai mieliausia veikla Niam-Niam Bul-Bul. Išskirtiniai, per pozityvumo prizmę įvairiausioms progoms kuriami gaminiai jau spėjo nudžiuginti ne vieno smaližiaus gomurį. Nors konkurencija didelė, stipriai palaikomi aplinkinių, idėją vysto labai natūraliai, nespaudžia savęs į jokius rėmus ar planus. „Tiesiog darom taip, kaip jaučiame geriausiai“, – sako jie.

Šmaikščiai neįprastą veiklos pavadinimą sugalvojo poros anūkas, kuris senelių kepamus meduolius apibūdino „niam niam bul bul“. Nors pagal pirmąją įgytą profesiją Valda yra konditerė, savo hobį daugybę metų buvo nustūmusi į šalį. Ilgą laiką, kartu su vyru restoranuose darbavusis kaip virėja, ilgainiui nusprendė sugrįžti prie savo didžiausio troškimo gaminti desertus. „Felikso aistra ruošti maistą geriausiuose Ukrainos ir Lietuvos restoranuose įkvėpė ir mane iš naujo atrasti seną pomėgį. Konditerija – mūsų abiejų darbas, hobis, laimė ir meilė viename. Gamindami saldėsius, jaučiamės pakylėti, įvertinti judėti žingsniukas po žingsniuko pirmyn“.

Gavus dovaną, kartu gimė veiklos vizija

Kas galėjo pagalvoti, kad prieš kelis metus, sutuoktinių namuose Ukrainoje, dovanų gauti paprasti naminiai meduoliai, kartu atneš ir būsimos veiklos konceptą? Originalių kūrybinių sprendimų nestinganti pora šypsosi, kad tuo metu iš karto abiems pradėjo suktis mintys, kaip meduoliukus galėtų patobulinti, įdėti lašelį dažnai taip trūkstamo humoro. „Taip visai paprastai, netikėtai kilo mintis kurti netradicinio dizaino kepinius“, – sako jie ir tęsia, kad keptais meduoliais su įtraukiančiais, dažnai juokingais užrašais, pirmiausiai vaišino savo draugus. „Abejonių ir dvejonių nekilo, nes pradėjome daryti tai, kas mums iš tiesų patinka. Užsakymai plūste užplūdo“, – paprastu sėkmės receptu dalijasi pašnekovai.

Prieššventiniu laikotarpiu ypatingo populiarumo sulaukė Valdos ir Felikso kuriami Advento kalendoriai su 25 vienetais meduoliukų, papuoštų skirtingais paveikslėliais: „Kiekviename kalendoriuje tarsi išpildėme vaikučių norus susitikti su mylimais fimukų herojais. Tos švytinčios akytės, atidarant kiekvieną langelį, buvo labai smagi, turininga praktika. Tikrai kartosime ir kitais metais“.

Namų kepyklėlėje gimę skanėstai nuteikia pozityviai

Susidomėjimui didėjant, paklausai augant, Žarovskai nusprendė įsirengti namų kepyklėlę. „Lietuvos institucijos suteikė tikrai išsamią informaciją visais su naujos veiklos atidarymu ir darbo vietos susikūrimu susijusiais klausimais“, – sutuoktiniai dėkoja už kokybišką pagalbą tvarkant visus tam reikalingus dokumentus. Nors investicijų kokybiškam startui užtikrinti nusiperkant reikiamą įrangą prireikė nemažai, pašnekovai tiki, reali grąža bus matoma poros metų bėgyje.

Pora sutartinai linkčioja, kad smagiausia šio verslo dalis yra pastovus veiksmas, galvojimas, kaip geriausiai išpildyti naujus sumanymus, idėjas. „Dauguma mūsų klientų santūrūs, paprasti, bet svarbiausia – linksmi, su gera nuotaika, draugiški. Skirtingų charakterių ir norų užsakovai mus skatina sparčiai tobulėti. Dažnai ir patys sau išsikeliame iššūkius tikėdami, kad kiekvienas gaminys ras savo pirkėją. O kepinius pamils tie vartotojai, kurie kaip ir mes, į juos žiūri per pozityvumo prizmę“.

Klientai atveda klientus

Nors socialiniai tinklai šiais laikais atlieka didžiulį vaidmenį, daugiausia užsakymų šeimos tandemas sulaukia dėka rekomendacijų.  Žmonės, kurie jau pirko „Niam – Niam Bul – Bul“ brandintus pyragus, imbierines atvirutes (11×20 cm), meduolius ar sausainius, noriai dalijasi žinia su aplinkiniais. „Kepinius užsako vestuvėms, gimtadieniams, mergvakariams, didžiosioms metų šventėms, taip pat suasmenintoms dovanoms. Skanėstus puošiame cukraus pudros, zefyriukų mase, viršų dekoruojame maistiniu printeriu, piešiame kliento pageidaujama tema ir užrašais. Paveikslėlių ieškome interneto platybėse, knygose, žurnaluose. Sugrįžta klientų giminaičiai, draugai, pažįstami“, – atvirauja virtuvės profesionalai ir dalijasi šventėmis kvepiančio kalėdinio pyrago istorija: „Pažįstama papasakojo apie ją sužavėjusį užsienyje ragautą brandintą brendyje pyragą, kurio Lietuvoje neranda kur įsigyti. Susidomėjome, ilgai tobulinome receptą ir sukūrėme tokį, kuris įtiko ne tik ankščiau minėtai pažįstamai, bet tapo pagrindiniu mūsų šeimų šventinių stalų akcentu. Kalėdinis brandintas pyragas praturtintas džiovintais vaisiais ir riešutais, o didžiausią akcentą palieka brendžio poskonis. Pyragą jame brandiname net 28 dienas“.

Veiklumu, nuoširdžiu švytėjimu iš vidaus įkvepiantys kūrėjai sako, kad nėra geresnių ar blogesnių užsakymų: „Visi jie individualūs, kiekvienas svarbus, labai įdomus. Į savo mylimą veiklą mes pasineriame pilna širdimi ir norime padaryti net geriau negu nori klientas“. Ateityje jie dalijasi svajone atidaryti jaukią, širdžiai artimą kavinukę ar kepyklėlę: „Čia apsilankę klientai pasijaus kaip savuose namuose su skaniais kepiniais, gundančiu aromatu, malonia aplinka, paprastai nepaprastu aptarnavimu“.

Žarovskų duetas linki nepamesti turimų svajonių, nesižvalgyti į kitus, o visa širdimi stengtis įgyvendinti savąsias. ,,Dideli darbai daromi mažais žingsniais ir su meile“, – apibendrina jie.

 

 

 

 

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.