Ėmė gaminti kokybiškus mėsos konservus šiuolaikiniam žmogui

Verslas

2021.10.05

Autorius: Aušra Matulaitytė

Temos: .

Ėmė gaminti kokybiškus mėsos konservus šiuolaikiniam žmogui

S. Kaupienė Andriaus Ufarto nuotr.

Laiko vagių sąvoka dažniausiai apibūdinami socialiniai tinklai ar išmanieji prietaisai, tačiau ją vartoti galima ir tada, kai tenka valandas praleisti prie puodų, nors nemėgsti gaminti ir laukia begalė kitų darbų. Būtent taip gimė įmonės „Maisto arsenalas“, gaminančios kokybiškus mėsos konservus ir paštetus, idėja – prisitaikyti prie šiuolaikinio žmogaus, mėgstančio skaniai ir kokybiškai pavalgyti bei taupančio savo laiką. 

Įmonės vadovė Sandra Kaupienė sako, kad viskas prasidėjo nuo eksperimentų namuose, gaminant žvėrienos konservus, taip atsirado geriausi skoniai ir receptai, o kiek vėliau ir bendraminčių įkurti gamybos įmonę.

Vizija ir misija 

Kiekvienas verslas turi turėti viziją, ne išimtis ir „Maisto arsenalas“, savo klientams norintis pateikti kuo skanesnę ir įdomesnę produkciją bei plėsti įmonėje jau gaminamų produktų asortimentą. 

„Siekiame didinti atliekamų gamybos paslaugų apimtis medžiotojams, ūkininkams, įmonėms, norime pasiūlyti kuo įvairesnių gaminių“, – sako S. Kaupienė. Anot jos, konservuotas maistas ir konservuota mėsa asocijuojasi su kelionėmis, žygiais ir nuotykiais. Tokiems žygiams reikia pasiruošti kokybiško ir ilgai negendančio maisto, todėl ir buvo parinktas toks įmonės pavadinimas. 

„Mūsų produkcija gaminama iš kokybiškos kiaulienos, jautienos ir elnienos. Didžioji dalis mėsos perkama iš vietinių ūkių. Naudojami patikrintų ir patikimų gamintojų prieskoniai be pridėtinių „E“. Taip pat neseniai į rinką išleisti nauji mūsų produktai – vištienos, kalakutienos ir galvijų kepenų paštetai, paskaninti sviestu, grietinėle, spanguolėmis, obuoliais. Jie pateikiame stiklinėje taroje“, – pasakoja įmonės vadovė. 

Sėkmės paslaptisįsiklausymas į šiuolaikinį žmogų

S. Kaupienė sako, kad pagrindinis įmonės klientas yra šiuolaikinis žmogus: skubantis, turintis daug veiklų, norintis greito, kokybiško, jau paruošto ir skanaus maisto, neskiriantis valgio gamybai per daug laiko.

„Maisto arsenalo“ produkciją galima rasti ir didžiuosiuose prekybos tinkluose „Rimi“, „Maxima“, „Aibė“, specializuotose parduotuvėse „Vynoteka“, ir smulkiose, išskirtinių produktų parduotuvėlėse, turguose. Didesnius kiekius galima įsigyti atvykus į gamyklėlę. 

Anot S. Kaupienės, labiausiai šiuo metu juos džiugina didėjantis klientų būrys, vis įvairesnės paslaugos, įmonės plėtra ir gausėjantis gaminių asortimentas.

Išskirtinumas – išskirtinė kokybė

Kuriant savo verslą labai svarbu apmąstyti, ką išskirtinio galėsi pasiūlyti savo klientams, kuo produktas išsiskirs iš kitų, todėl „Maisto arsenalas“ sutelkė dėmesį į išskirtinę kokybę. Pagrindiniai gamybos darbai vyksta rankiniu būdu: mėsos pjaustymas, dėjimas į dėžutes ar stiklinę tarą, vakavimas, pakavimas ir kt. 

Sandros teigimu, verslo pradžioje pasitaikė ir sunkių akimirkų, koją kišdavo laiko stoka, jį reikėdavo vogti iš kasdienių veiklų. Taip pat milžiniški biurokratiniai reikalavimai atidarant gamybos įmonę, įrangos pirkimas, žaliavų paieška.

„Verslo pradžioje labiausiai orientavomės į mėsos konservavimo gamybos paslaugą. Siekėme padėti ūkininkams ir medžiotojams perdirbti jų produkciją į skanius ir kokybiškus gaminius. Vėliau nusprendėme plėstis ir pradėjome gaminti savo produktus, kuriuos parduodame visoje Lietuvoje“, – sako įmonės vadovė.

S. Kaupienė teigia, kad pradinės pastangos ir nuovargis atsiperka matant patenkintus nuolatinius klientus ir augantį produkcijos poreikį, todėl savo verslą verta auginti ir puoselėti, net jei jis prasideda nuosavoje virtuvėje ar rūsyje. 

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.