...

A.Vosylis: Versle svarbu neskubėti ir vengti karštakošiškumo

Verslas

2014.01.06

Autorius: Agnė Žilevičiūtė

Temos: .

A.Vosylis: Versle svarbu neskubėti ir vengti karštakošiškumo

Andrius Vosylis Asmeninio albumo nuotr.

Andrius Vosylis (42 m.) buvo padykęs jaunuolis, kuris neskubėjo trinti universiteto suolo. Neįstojęs į norimą universitetą jis mieliau keliavo ir ieškojo verslo nišų. Ir štai jau 8 metus vyras plėtoja verslą paslaugų srityje, nors jaunystėje neblogai sekėsi ir pardavimas. Kaip jam sekasi, galime net neklausti, pakanka paminėti tokius pavadinimus kaip „Kas kas?“, „Berlin“, „Tarantino“, „Sensus Terasa“ ir vyninę Nidoje.

Nuo viešojo maitinimo iki naktinio klubo

„Viskas prasidėjo nuo viešojo maitinimo. Norėjome sukurti greitojo maisto tinklą, bet po dvejų metų veiklos bankrutavome, – prisimena Andrius. – Kai mūsų gyvenime atsirado klubas „Tarantino“, dar nebuvome bankrutavę, gal tiesiog tuo metu mažiau skyrėme dėmesio ir viskas taip susidėliojo.“

Nesėkmės verslininko neišgąsdino, priešingai, jis visą dėmesį sutelkė į naują klubą ir stengėsi išvengti senų klaidų.

„Pirmi metai buvo gana sunkūs, nes manėme, kad viskas bus daug paprasčiau. Užtrukome, kol išsinagrinėjome rinką ir išsigryninome klubo koncepciją. Tik po metų pradėjome eiti teisinga linkme“, – pasakoja verslininkas, besidžiaugiantis, kad jo naktinis klubas „Tarantino“ sėkmingai gyvuoja jau šešerius metus.

Jei yra poreikis, bus ir baras

Pajutęs naktinio gyvenimo skonį ir jo žaidimo taisykles A. Vosylis sužinojo, kad bus nuomojamos patalpos jaunimo pamėgtoje gatvėje. Taip kilo idėja atidaryti kokteilių barą „Berlin“. Šį kokteilių barą įkvėpė vienas kosmopolitiškiausių Europos miestų. Jame galima pasinerti į naktinį gyvenimą su kokteiliais, muzika ir Berlyno atmosfera. Ypatingą nuotaiką padeda sukurti ir čia dirbantys geriausi kokteilių virtuozai.

Tuo pat metu, kai buvo atidaromas kokteilių baras, Andriaus pečius nugulė ir vyninės atidarymas Nidoje. Ši vyninė veikia tik vasaros sezono metu.

„Kas kas?“

Vosylis, galima sakyti, naujam gyvenimui prikelia vietas, kuriose anksčiau plėtotas paslaugų verslas patyrė fiasko. Baras „Kas kas?“ atsirado duris užvėrus kaukazietiškos virtuvės kavinei. Baras yra judriausioje naktinio Vilniaus gatvėje, todėl buvo nuspręsta, kad tai bus ne tik vieta, kurioje galima skaniai pavalgyti, bet ir pasilinksminti.

„Nelengva, nes turistų srautas nėra didelis, dauguma žmonių eina į prekybos centrus, nes atšalus orams smagiau sėdėti uždarose patalpose, o ne vaikščioti po miestą. Kita vertus, jaučiame augančią paklausą. Žmonės nori pabūti įdomesnėse vietose“, – pozityvumo nepraranda Andrius.

Darbas, darbas ir dar kartą darbas

„Niekas neperspėjo, kad paslaugų srity reikia tiek daug dirbti. Neturiu laisvų dienų. Dirbu visą savaitę, bet nesigailiu. Spėjame viską, nes turiu didelę nuostabią komandą, kurioje dirba 90 darbuotojų, – šypteli verslininkas. – Lietuvoje verda nuožmi konkurencija, o klientų srautas nėra didelis. Be to, jaučiamas sezoniškumas. Kita vertus, visa tai mums neleidžia užmigti.“

Patyręs paslaugų srities vilkas pataria: „Neskubėkite, viską gerai įvertinkite ir susiraskite partnerių, bent jau pačioje pradžioje. Svarbu bendrauti ir komunikuoti su patyrusiais žmonėmis. Nieko nedarykite karštakošiškai.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.