Įkūrė antrąjį „Namų restoraną“ Birštono kurorte

Verslas

2021.08.20

Autorius: Inga Rauluševičienė

Temos: .

Įkūrė antrąjį „Namų restoraną“ Birštono kurorte

Asmeninio albumo nuotr.

Maitinimo verslo idėjos iniciatorė Roberta Blekaitienė, nepabijojusi pandemijos ir jos keliamų iššūkių, drauge su šeimos entuziazmu ir pagalba įkūrė jau antrąją erdvę Birštono kurorto lankytojams – „Namų restoraną“, skirtą jaukiems šeimų susibūrimams prie pietų stalo bei asmeninėms šventėms. 

Restoraną įkūrė su didžiuliu tikėjimu

Viena iš įkūrėjų, Miglė Kulbušauskaitė, atskleidžia: „Viskas prasidėjo nuo to, kad pati dirbau aptarnavimo srityje padavėja. Sesuo Roberta ir jos vyras svajojo apie maitinimo įstaigą tikėdami, kad Birštono kurorte projektas būtų sėkmingas. Tuo metu aš dar darbavausi restorane, toje pačioje vietoje, kur šiuo metu veikia mūsų „Old Town Grill“ restoranas. Dėl tam tikrų priežasčių tuometis restoranas privalėjo sustabdyti veiklą negrįžtamai. Šios patalpos liko laisvos ir atsirado reali galimybė įgyvendinti mūsų šeimos naujus užmojus. Nors ir turėdami labai mažą patirties bagažą, vedami didžiulio užsidegimo ir noro, – nepabijojome ir nusprendėme įkurti šeimos restoraną.”

Šiandien ši vieta skaičiuoja jau trejus, sėkme ir gerais atsiliepimais pažymėtus, gyvavimo metus.

Karantinas neišgąsdino

Gyvenime ir versle viskas priklauso tik nuo požiūrio. „Old Town Grill“ restorano įkūrėjams kaip tik pasitaikė proga išsinuomoti patalpas tame pačiame Birštone, tolėliau esančioje vietoje – miesto gyventojų ir turistų ypač lankomame Kultūros centro pastate. „Kaip žinoma, šis kurortas lankytojų sulaukia ne tik vasaros, bet ir žiemos sezonais, tad sumanėme įkurti „Namų restoraną“. Jam įrengti įdėta be galo daug širdies, o svarbiausia – jis atspindi mūsų šeimos vertybes. Siekiame, kad kiekviena šeima ar jos narys, užsukę čionai pasisvečiuoti, jaustų jaukumą ir šilumą, įvairiam skoniui ir kišenei pritaikytą meniu, malonų aptarnavimą ir norėtų sugrįžti dar ir dar kartą“, – pasakoja pašnekovė.

Išeitis visada yra

Šventiniu periodu „Old Town Grill“ restoranas gamino kalėdinius rinkinius, kuriuos mielai įsigijo vietinės ir Kauno miesto įmonės savo darbuotojams. Be to, restoranas siūlė ir nuotolines paslaugas: galimybę pasigaminti patiekalų pagal pateiktas instrukcijas savarankiškai namuose arba mėgautis šventine vakariene su vyno degustacija, atvykstant virtuvės šefui į pasirinktą vietą. „Atslūgus karantinui ir sumažinus apribojimus, jaučiamas itin gausus lankytojų srautas, kuris labai tikėtina, tęsis visą vasaros sezoną, nes, pasak klientų, jie išsiilgę skanaus maisto ir gyvo bendravimo su artimaisiais“, – prasitaria viena iš restorano įkūrėjų M. Kulbušauskaitė.

Komanda, kurios galima pavydėti

Kiekvienas šiame šeimos versle vienoje ar kitoje srityje turėjo išskirtinių gebėjimų ir patirties, tad „sulipdyti“ komandą nebuvo sunku. M. Kulbušauskaitė pasakoja: „Sesuo buvo įgijusi aukštąjį išsilavinimą ir turėjo didelę personalo valdymo patirtį, gebėjo efektyviai planuoti laiką, paskirti užduotis, be to, labai padėjo jos asmeninė savybė – kruopštumas. Jei kalbėtume apie mane – esu kūrybinga, naujų idėjų generatorė, meniška siela, kuriai norisi vis išbandyti kažką naujo. Taip pat esu labai pastabi smulkmenoms ir detalėms: atrodo, girdžiu kiekvieną skambutį virtuvėje, kada reikia paduoti maistą svečiams, matau net voratinklį palubėje. Turiu tradiciją – kelis kartus per metus apsilankyti aukšto lygio restoranuose ir susipažinti su jų gastronomine kultūra, paragauti maisto ir gėrimų, bei visa tai palyginti su nuosavu restoranu. Labai gerbiu ir vertinu darbuotojus, kurie dirba maitinimo sektoriuje, nes žinau, koks tai sunkus darbas. Apskritai, šiame versle labai svarbu daug ir nuolatos mokytis, išmanyti daug dalykų – nuo indų plovimo iki restorano meniu sudarymo. Drąsiai galiu teigti, kad iki šiol mūsų šeimai pavyksta su visu tuo susitvarkyti.“

Vieną iš restorano įkūrėjų džiugina, kad daugelis darbuotojų liko kartu ir dirba antrojoje „Namų restorano“ maitinimo erdvėje. Jai tai yra didžiausia dovana: „Be galo vertiname darbuotojus, ypač – virtuvės šefą Robertą. Jis, praleidęs apie dešimt metų užsienyje, dėl šeimyninių priežasčių priėmė sprendimą grįžti į Lietuvą ir tapo ne tik mūsų bendro verslo, bet ir šeimos dalimi. Jis yra viso ko ašis – iniciatyvus, savarankiškas, entuziastingas, organizuotas, juo galima vienareikšmiškai ir neabejotinai pasitikėti dėl priimamų sprendimų visais restorano veikloje iškylančiais klausimais. Maisto kultūra – be galo didelis, visa apimantis menas, kasdien priverčiantis tobulėti, tad Robertas idealiai tinka šiai pozicijai, nes visada stengiasi tobulėti pats, žvilgsniu ir žingsniu į priekį. Jis yra vienas didžiausių mūsų šviesulių, besirūpinantis gerove.“ 

Meniu – pagal sezoną

„Meniu kinta sezoniškai, o koks jis bus, priklauso nuo visos virtuvės komandos ir jos šefo Roberto. Jis suteikia laisvę kūrybai, o pats degustuoja ir pataria, pasiūlo, ką pakeisti ar papildyti, kad patiekalai būtų ne tik įvairūs, bet ir išskirtinio skonio. Pavyzdžiui, konditerė pagamina desertą ir pirmiausia pateikia jį šefui įvertinti ir nuspręsti, ar įtraukti jį į meniu. Restorano „Old Town Grill“ išskirtinumas – ant žarijų kepti patiekalai, visą vasarą ruošiami lauko terasoje, įrengtoje specialiame „namelyje“. Lankytojai gali visiškai laisvai bendrauti su maisto gamintoju, užduoti jam klausimų, stebėti visą procesą. Tiek pirmasis, tiek antrasis – „Namų restoranas“ – orientuoti į modernią pasaulio virtuvę. Stengiamės prisitaikyti prie įvairaus amžiaus grupių klientų poreikių“, – paaiškina verslininkė M. Kulbušauskaitė.

Didelis dėmesys komunikacijai

Restoranų įkūrėjams labai svarbu atrasti ir užmegzti ryšį tarp darbuotojų ir klientų. Komunikacijai skiriama labai daug dėmesio: kiekvieną lankytoją stengiamasi aptarnauti kuo greičiau, nuoširdžiau, pasidomint jo nuotaika, lūkesčiais ir juos pasistengiant išpildyti. „Namų restoranas“ vykdo „Sausainių kepimo“ edukacijas vaikams. Jų metu supažindina su virtuve, įrenginiais, pačiu gamybos procesu. Be to, nėra abejingi nacionaliniu mastu vykstančioms maisto paramos akcijoms, laikosi gerumo tradicijų. Pasirinktą mėnesį senjorus vaišina visiškai nemokamai. „Puikiai pamenu piršlybų įvykį mūsų „Old Town Grill“ restorane, vėliau ir čia atšvęstas vestuves. Naujai sukurta šeima ne tik pačiais geriausiais žodžiais atsiliepė apie mūsų restoraną, bet ir jo ligi šiol nepamiršta – lankydamiesi Birštono kurorte, visada užsuka čia pavalgyti“, – džiaugiasi viena iš restoranų įkūrėjų.

Restorane lankosi ir žymūs visuomenės veikėjai

M. Kulbušauskaitė prisimena: „Restorane „Old Town Grill“ lankėsi ir LR Vyriausybės atstovų: Saulius Skvernelis su delegacija ir Gitanas Nausėda su antrąja puse. Nustebino jų paprastumas, žmogiškumo ir malonių manierų demonstravimas, nepaisant to, kad užima tam tikrą svarbų statusą mūsų visuomenėje. Maistą įvertino pačiais puikiausiais atsiliepimais. Tokie atsiliepimai ypač paglosto širdį visai mūsų restorano darbuotojų šeimai.“

Restorane nestinga ir klientų iš Lietuvos krepšinio sporto arenos, taip pat atvažiuoja stovyklautojai, kasmetinio tarptautinio festivalio „Birštonas Jazz“ dalyviai, žmonės, švenčiantys įmonės ar šeimos šventes.

„Kas, jei ne mes, ir kada, jei ne dabar? Gyvenime taip nėra ir nebus – kiti už mus neįgyvendins mūsų sumanytų idėjų. Jei labai to trokšti, tuomet dėk visas pastangas, kūrybinius resursus, panaudok savo stipriausias savybes, nes bet kuris verslas gali būti sėkmingas, jei atiduosi visą savo širdį. Viskas prasideda nuo įkūrėjo: jei važiuos jis, važiuos kartu ir visa komanda“, – pataria verslininkė M. Kulbušauskaitė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.