Keičiasi vadovų taktika. Kokius biurų nuomos sprendimus renkasi?

Verslas

2023.10.05

Autorius:

Temos: , , .

Keičiasi vadovų taktika. Kokius biurų nuomos sprendimus renkasi?

Pastarieji metai ir neužtikrinta ekonominė situacija verslą ir toliau skatina optimizuoti veiklą, peržvelgti išlaidas, tame tarpe susijusias su biuro nuoma. Vienu metu įmonės stengiasi „susispausti“, tačiau kartu negali užmerkti akių prieš darbuotojų poreikius. Įsigalėjus hibridiniam darbo modeliui, biuro aplinkos svarba išaugo dar labiau – darbo erdvė turi būti patraukti, moderni, tačiau kartu – netapti našta įmonei.

Ieško, kaip optimizuoti išlaidas  

Nors biuro patalpų nuoma turi eilutę praktiškai kiekvienos vidutinės ar didelės įmonės biudžete, dėl svyruojančios komunalinių paslaugų, elektros, papildomų paslaugų, kaip valymas ar internetas, kainos, ji tampa galvos skausmu ne vienam verslo savininkui. Jau nekalbant apie dienas, kai biuras sulaukia vos vieno kito lankytojo ar keičiasi komandos dydis ir patalpos nebeatitinka verslo poreikių net ir ilgalaikėje perspektyvoje.

„Supratę, jog tradicinis biuras nebespėja kartu su staigiai besikeičiančia verslo aplinka ir vidine įmonių dinamika, vadovai vis dažniau ima svarstyti ir pasirenka pilnai aptarnaujamų biurų centrus, kuriuose biurai – lengvai pritaikomi bet kokiems kompanijų pokyčiams, suteikia lanksčias nuomos termino, darbo vietų skaičiaus keitimo sąlygas, taip pat sprendžia dar vieną svarbų klausimą – kaip pritraukti talentus ir sugrąžinti darbuotojus į „gyvą“ bendravimą, darbą komandoje – biure,“ – sako „Workland“ valdomų biurų centrų vadovė Lietuvoje Laura Panovienė.

Workland vadovė Lietuvoje Laura Panovienė

Workland vadovė Lietuvoje Laura Panovienė

 

Užtikrintumas ir lankstumas

Pilnai aptarnaujamus biurus įmonės dažniausiai renkasi dėl trijų priežasčių. Pirmoji – tai užtikrintumas ir lankstumas viename. Lanksčios nuomos sąlygos leidžiančia pasirinkti norimą nuomos laikotarpį – nuo kelių savaičių, mėnesių, iki kelerių metų, su galimybe keisti ir reikalingų darbo vietų skaičių. Tai leidžia verslams lengvai prisitaikyti prie pokyčių, suteikia užtikrintumo, kad, atėjus pokyčiams, biuras netaps našta, bus lengva planuoti augimą ar darbuotojų mažinimą.

Svarbu, kad net keičiantis darbo vietų skaičiui, nereikia papildomų investicijų nei naujų darbo vietų sukūrimui,  pradedant baldais ir baigiant biuro erdve, nereikia kliautis ir ne visada tiksliomis prognozėmis – koks plotas bus reikalingas, kai paaugs komanda. Visada naudojama tiek darbo vietų, kiek reikia. O visa kita – stilingos poilsio erdvės, reprezentatyvūs susitikimų kambariai, viskuo aprūpinta virtuvė, recepcija – nuolat prižiūrimos, kaip ir kiekviena biuro erdvė ir atviros naudojimui. 

Lauros Panovienės teigimu, tai taip pat suteikia stabilumo, nes net keičiantis verslo situacijai, biuro dydžiui, nekenčia nei kokybė, nei darbuotojai, nei įmonės įvaizdis, nes biuras visada – aukščiausio lygio, tik išskirtinėse miesto arba verslo centrų pastatuose. 

„Mūsų praktika rodo, kad pilnai aptarnaujamų biurų konceptas tinka ne tik sparčiai augančioms įmonėms, kurioms reikia greitų sprendimų, kol bus įrengtas nuolatinis biuras ar padidintos patalpos. Mažos, vidutinės įmonės didžiuosiuose verslo centruose, net su ilgalaikėmis sutartimis išlaiko riziką, kad patalpos bus pernuomotos atsiradus didesniam nuomininkui. Tuo tarpu pilnai aptarnaujamų biurų centruose – net ir mažiausios įmonės yra vienodai svarbios ir tokios pat sąlygos užtikrinamos visiems,“ – sako L. Panovienė.

Workland Gedimino fully serviced office space

Posėdžių salė Workland Gedimino centre, Gedimino pr. 20, Vilnius

 

Pilnas aprūpinimas

Antroji priežastis, kodėl pilnai aptarnaujamų biurų nuoma tampa pirmuoju verslo pasirinkimu – tai itin kokybiškai įrengtos ir aptarnaujamos erdvės. Kiekvienas biuras – pilnai įrengtas, su ergonomiškais baldais. Jį supa profesionali, įkvepiančio interjero aplinka su visomis produktyvumą užtikrinančiomis erdvėmis, administracine pagalba. Nereikia investuoti į moderniausius technologinius sprendimus, kurie pagreitina darbą ir aprūpina biurui reikalingais resursais.

„Ir biurai, ir bendradarbystės erdvės įrengti taip, kad pradėti darbą įmonė gali kad ir tą pačią dieną – viskas yra paruošta. Neužtrunka ir sutarties pasirašymas – teoriškai bet kokio dydžio įmonė, netgi turinti 25 darbo vietų ar didesnį poreikį, gali tą pačią dieną pasirašyti lanksčią nuomos sutartį ir įsikelti į biurą – darbas vyksta nenutraukiamai. Tuo pačiu, nereikia rūpintis nei valytoja, nei internetu, nei kava – viskuo pasirūpina biurų operatorius, o tai įmonei sutaupo daug laiko, kurį gali skirti vidinių procesų optimizavimui ir koncentravimuisi į savo tiesioginę veiklą, o ne rūpesčius, susijusius su biuru,“ – teigia „Workland“ vadovė.

Workland Gedimino biurų administratorė

Pilnai aptarnaujamų biurų administracija, Gedimino pr. 20, Vilnius, Workland

 

Verslo bendruomenė 

Paskutiniu metu itin populiarėja įvairūs verslo klubai, bendruomenės, kuriose galima ne tik semtis naujų žinių, bet ir megzti naujas verslui naudingas pažintis. Visgi tokių klubų lankymas užima daug laiko, tad efektyvumo siekiantys žmonės stengiasi rinktis kuo kompleksiškesnes paslaugas, kur viską gautų iš vienų rankų, vienu metu.

Būtent tuo pasižymi ir pilnai aptarnaujami biurai, kurie koncentruojasi ne tik į darbo erdvę, bet ir ryšių tarp biurų centrų bendruomenės narių kūrimą bei puoselėjimą.

„Jau sunku suskaičiuoti, kiek naujų projektų, vertingų idėjų gimė „Workland“ bendruomenės viduje. Čia naują verslo partnerį, klientą – gali sutikti tiesiog prie kavos puodelio bendruomenės pusryčių metu. O kur dar specialūs „networking“ renginiai, seminarai, konferencijos ir kitos naudos nariams,“ – pasakoja Laura Panovienė.

Workland bendruomenė

Workland bendruomenės narės, Gedimino pr. 20, Vilnius

Pilnai aptarnaujami biurai – veiklos efektyvumą, kaštų optimizavimą skatinantis pasirinkimas. Šie biurai ne tik suteikia profesionalią aplinką ir pagalbą verslui, bet ir išskirtines galimybes auginti jį stiprioje profesionalų bendruomenėje.

Gaukite pasiūlymą biurui, kuris užtikrins jūsų komandos efektyvumą ir leis lengvai planuoti bei užtikrintai vystyti savo verslą: https://wrkland.com/lt 

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.