...

Leidimai prekiauti parfumerija ir garsiais prekiniais ženklais

Žinių bazė

2022.05.21

Niekur internete nerandame informacijos, kokių leidimų reikia norint prekiauti parfumerija iš trečiųjų šalių? Turime tiekėją, kuris dirba jau daugiau nei 17 metų. Jo asortimente yra ne tik arabiškų vietinių gaminių, tačiau ir pasaulyje gerai žinomų prekinių ženklų. Kokių leidimų reikia įvežti ir prekiauti tokiais produktais?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Birutė Dauderienė

Patentinė patikėtinė, intelektinės nuosavybės apsaugos ekspertė / METIDA

Publikavimo data: 2022-05-24 12:15

Iš pateiktos informacijos galima suprasti, jog nurodyta parfumerija būtų importuojama iš ne Europos Sąjungos teritorijos. Importuojant prekių ženklais pažymėtas prekes...

Publikavimo data: 2022-05-24 12:15

Iš pateiktos informacijos galima suprasti, jog nurodyta parfumerija būtų importuojama iš ne Europos Sąjungos teritorijos. Importuojant prekių ženklais pažymėtas prekes iš trečiųjų šalių, galioja tam tikros teisės aktuose numatytos. Šiuo atveju svarbu numatyti, jog remiantis LR Prekių ženklų įstatymo 14 str. 3 d. 3 p., prekių ženklo savininkas turi teisę uždrausti importuoti ar eksportuoti prekių ženklu pažymėtas prekes. Tai reiškia, jog prieš pradėdami importo veiksmus, jums būtina gauti prekių ženklų savininko (-ų) sutikimą prekiauti konkrečia produkcija Europos Sąjungoje. Tik gavę tokį sutikimą, galėsite teisėtai importuoti tokiu prekių ženklu pažymėtas prekes į Europos Sąjungos teritoriją.

Ekspertai

Birutė Dauderienė

Birutė Dauderienė

Patentinė patikėtinė, intelektinės nuosavybės apsaugos ekspertė / METIDA

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.