...

Aplankyk "Sėkmės pilvas" skulptūrą Vilniuje, paglostyk ir būk sėkmingas!

Verslas

2014.02.10

Autorius: BZN start

Temos: .

Aplankyk "Sėkmės pilvas" skulptūrą Vilniuje,  paglostyk ir būk sėkmingas!

Skulptūra „Sėkmės pilvas" BFL/Butauto Barausko nuotr.

Reikia, kad sektųsi verslas? Aplankyk skulptūrą “Sėkmės pilvas” Vilniuje. Paglostysi – ir verslas eis kaip iš pypkės! 40 cm. dydžio bronzos bareljefas, sukurtas Romo Kvinto, yra matomas praeiviams ant „Novotel“ ir verslo centro pastato sienos (Vilniaus g. 10). R.Kvintas kartu su skulptūros iniciatore, jauno verslo bendruomenės telkėja ir „BZN start“ redaktore Živile Glaveckaite tiki, kad miestui naujas objektas, kurį gyventojai ir svečiai galės paliesti, suteiks žaismingumo ir taps traukos objektu. Skulptūra „Sėkmės pilvas“ atidengta 2013 m. birželio mėnesį, o ją paglostę iniciatyvūs ir verslūs žmonės gali tikėtis sėkmės.

Sklando ir legenda, kuri susieta su kūriniu: „Esu girdėjęs pasakojant apie seniai Vilniuje gyvenusią skurdžią šeimą. Ji vos sudurdavo galą su galu, vaikai lakstė apdriskę ir alkani. Bet visų nuostabai, jie augo nepaprastai gabūs, o subrendę tapo turtingais pirkliais ir nagingais amatininkais, gaminančiais aukštuomenei madingiausius daiktus. Sakoma, tos šeimos istorija susidomėjo ir Vilniaus burmistras, pats nutaręs paklausti motinos, kokia jos auklėjimo paslaptis. Tuomet ji jam pasakė: „Kiekvieną rytą būsimam pirkliui, kai jis dar gulėjo lopšyje, paglostydavau pilvuką, o juvelyrui – rankeles. Ką glostai, tas ir auga“, – atsakė moteris ir paglostė burmistrui galvą“.

Vilniaus miestą šiandien puošia daugiau kaip pusšimtis įvairių skulptūrų – lyginant su kitų šalių sostinėmis, šis skaičius nėra didelis. R. Kvintas tiki, kad jos daro miestą gražesnį, formuoja jo kultūrą ir taip skatina jo gyventojus pasitempti. Ž. Glaveckaitė taip pat palygino Vilnių su įvairiais miestais, kuriuose nuo žmonių rankų prisilietimų žvilga skulptūrų dalys, o miesto svečiai ilgainiui ima patikėti turį jas paliesti, nes tai – geras ženklas. „Pamaniau, kodėl Vilnius neturėtų turėti tokio visad apšviesto ir žvilgančio sėkmės ženklo?“ – kalbėjo kūrinio idėjos sumanytoja.

Sėkmės pilvas” skulptūra sostinėje jau tapo populiariu objektu. Žmonės ne tik trina pilvuką, bet ir fotografuojasi, dalinasi įspūdžiais socialiniuose tinkluose. Iliustratorė Milda Karpavičiūtė yra sukūrusi nuostabią šios skulptūros iliustraciją (nuotraukoje dešinėje), kuri dar daugiau įkvepia žmones aplankyti ją.

Ekspertai

Dr. Živilė Glaveckaitė

Dr. Živilė Glaveckaitė

„bzn start” įkūrėja, vadovė. / UAB „Glaveckaitė Media”

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.