...

Grįžo į Lietuvą suteikti šventėms skonio

Verslas

2016.10.27

Autorius: Ieva Drungilaitė

Temos: .

Grįžo į Lietuvą suteikti šventėms skonio

„GV Cooking“ bendraįkūrėja - Ieva Blažauskaitė. egphoto.lt nuotr.

Kauniečiai Ieva Blažauskaitė (24), Paulius Valiulis (30), Gediminas Ciūnys (28) ir Vaidas Valiulis (24) plėtoja Lietuvoje kiek neįprastą išvažiuojamosios virtuvės verslą, tačiau klientams pateikia ne paprastus vieno kąsnio užkandžius, o ištobulintus ir gurmaniškus patiekalus. Jų sukurta „GV Cooking“ veikla skinasi kelią Lietuvos rinkoje.

Gimė iš nuotraukų

„GV Cooking“ beveik drąsiai galima vadinti šeimos verslu, nes įkūrėjai Paulius ir Vaidas yra broliai, o rinkodaros vadovė Ieva – Pauliaus žmona. Vaidas su Gediminu susipažino dirbdami restorane, o juos visus sieja stipri draugystė. Neatsižvelgiant į artimus santykius, versle vyrauja aiškus darbų pasidalijimas.

„Komandos stiprybė, kad kiekvienas narys daro tai, ką sugeba geriausiai: šefai lieka virtuvėje – sudarinėja meniu, eksperimentuoja su skoniu ir visiškai atsiduoda kūrybai. Aš užsiimu kūryba rinkodaros srityje, o Paulius garantuoja naujus užsakymus, yra atsakingas už klientų aptarnavimą ir finansus. Visi esame be galo skirtingi, tačiau meilė maistui ir žmonėms, grožiui bei skoniui itin suartino ir dabar neįsivaizduojame savo gyvenimo be šios veiklos, o šios veiklos be vienas kito“, – pasakoja I. Blažauskaitė.

Jos teigimu, verslo idėja gimė netikėtai, o populiarumas užplūdo dėl šefų profesionalumo ir gebėjimo maistą pateikti žavingai ir subtiliai. „Vaidas ir Gediminas, kurie dirbo viename gurmaniško maisto restorane Kaune, savo „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose nuolatos dalydavosi gurmaniškų patiekalų nuotraukomis. Pamačiusi šias nuotraukas nusprendžiau sukurti abiem šefams bendrą „Facebook“ paskyrą, kurioje tiesiog galėtume dalytis nuotraukomis ir receptais. Paskyrą sukūriau 2015 m. vasarį, o tų pačių metų pavasarį prasidėjo pirmosios klientų užklausos dėl maisto užsakymų“, – prisimena pašnekovė.

Nulis investicijų

Visi komandos nariai tam tikru savo gyvenimo laikotarpiu sėmėsi profesinės patirties užsienyje, tačiau gyventi, dirbti ir kurti nuosavą verslą vis dėlto pasirinko gimtinėje. Startavusi internete visiškai be jokių investicijų ir po keleto mėnesių sulaukusi pripažinimo, „GV Cooking“ komanda sėkmingai veikia jau dvejus metus.

„Mūsų verslo pradžia prasidėjo su nuliu investicijų – pirmieji užsakymai pradėjo eiti būtent iš „Facebook“. Žinoma, kainavo tik žmogiškieji resursai – mano idėjos ir laikas administruojant socialines paskyras. Vėliau, kai pradėjome skaičiuoti pirmąjį pelną, pradėjome investuoti į reklamą, virtuvės įrangą, aprangą ir t. t. Juokaudami sakome, kad galima pagaminti ir įgyvendinti beveik viską. Viskas, ko reikia, yra virtuvė ir aistra maistui“, – optimistiškai kalba pašnekovė.

Atiduoda visą save

Nors kol kas šis verslas yra hobis, tačiau, anot pašnekovės, kiekvienas komandos narys klientams ir jų šventėms skiria ypatingą dėmesį.

„Norime savo klientams suteikti gurmanišką maistą, kuriam paruošti reikalingi išskirtiniai gebėjimai. Mūsų šefas Gediminas yra baigęs „Le Cordon Bleu Culinary Art“, kitaip sakant, tai tarsi šefų Kembridžas ar Oksfordas Kanadoje, ir turi didelę patirtį, ruošiant sudėtingus gurmaniškus patiekalus. Taigi savo klientams sakome, kad per savo šventę turite galimybę skanauti tikrą „silver service“ tipo vakarienę už prieinamą kainą. Dažnai jie išsigąsta, kad porcijos bus mažos, tačiau visus nuraminame ir garantuojame aukščiausią patiekalų kokybę bei kiekybę už konkurencingą kainą. Turbūt tuo ir esame išskirtiniai“, – svarsto pašnekovė.

 

„Na, o užsakovams, kurie ruošiasi vestuvėms, visada sakome, kad svečiai prisimins du dalykus: jaunosios suknelę ir maistą, kurį valgė, todėl ir džiaugiamės, kad mes galime suteikti šventėms skonį.“

I. Blažauskaitė.

 

Negana to, kiekvieną klientą komanda siekia nustebinti ir suteikti jo šventei išskirtinio prieskonio. „Prieš vakarienę visada pateikame šefo komplimentą – staigmeną. Tai yra degustacinis užkandis prieš vakarienę, kurio neatskleidžiame net renginio šeimininkams. Be viso to, ruošiame įvairius vieno kąsnio užkandžius ir rengiame kepsnių vakarėlius, kurie yra labai populiarūs vasarą. Dar išskirtinumo prideda ir mūsų santykis su klientu bei aukšta aptarnavimo kokybė. Dirbant su renginiais, visą laiką nutinka netikėtumų, tad visada darbą atliekame 110 proc., o sakinio „tai ne mano darbas“ nėra. Na, o užsakovams, kurie ruošiasi vestuvėms, visada sakome, kad svečiai prisimins du dalykus: jaunosios suknelę ir maistą, kurį valgė, todėl ir džiaugiamės, kad mes galime suteikti šventėms skonį“, – pabrėžia I. Blažauskaitė.

Nebijoti darbo

Artimiausias „GV Cooking“ siekis – išplėtoti verslą taip, kad tai galėtų tapti ketvertuko nuolatine veikla, nešančia pastovias pajamas. Tyliai mintyse komanda pasvajoja ir apie nuosavo restorano atidarymą. Paklausta apie tai, kas buvo sunkiausia, pašnekovė nedvejoja – sunkiausia buvo įrodyti klientams, kad jie yra verti dėmesio.

„Kadangi esame mobilūs šefai ir neturime savo restorano, sunkiausia buvo klientams „nupasakoti“ maistą, kurį ruošiame. Klientas negali paragauti ir pajusti maisto kokybės, o tai įrodyti tikrai sunku. Tačiau puikios rekomendacijos, laimingi klientai ir reklama iš lūpų į lūpas tikrai padėjo pelnyti patikimą vardą“, – džiaugiasi I. Blažauskaitė.

Iš savo asmeninės patirties pašnekovė pataria kiekvienam pradedančiajam nebijoti rizikuoti, o svarbiausia – nebijoti darbo, kuris iš pradžių gali atrodyti sunkus ir mažai atlyginamas, bet vėliau atnešti ir dvasinį, ir finansinį džiugesį.

„Linkėčiau kantrybės ir pasiryžimo kartais dirbti už labai mažai arba visai už dyką, vien tik dėl puikių atsiliepimų ir rekomendacijų, kas versle labai padeda“, – pataria „GV Cooking“ bendraįkūrėja.

„GV Cooking“

245-1477513962-581444.jpg 245-1477513962-188488.jpg 245-1477513962-214390.jpg 245-1477513962-892603.jpg 245-1477513962-883268.jpg 245-1477513962-168875.jpg 245-1477646150-394142.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.