Verslas, prilygstantis pomėgiui

Verslas

2017.01.16

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: .

Verslas, prilygstantis pomėgiui

Restorano „Peri Peri“ įkūrėjas - Ronaldas Nagrockis. BFL/Karolio Kavolėlio nuotr.

Ilgą laiką vištienos restorano Lietuvoje nebuvo, tad situaciją ėmėsi keisti vilnietis Ronaldas Nagrockis (31). Apie tai, kaip sukurti paprastą, nepretenzingą, tačiau aukštais kokybės standartais pagrįstą verslą, ir pozityvių emocijų svarbą restoranų versle kalbėjomės su vištienos restorano „Peri Peri“ įkūrėju.

Restoranas, turintis personažą

„Peri Peri“ vadovas pasakoja, kad jo įkurtas išskirtinis restoranas patrauklus visai šeimai, nes turi žaismingą personažą – vištą Peri Peri (arba Piri Piri), kuri, pasak legendos, sulesė „paukščio akies“ pipiriukų ir tai lėmė jos vardo kilmę. Šis nuotaikingas personažas restoraną vadina „restu“, nes žodis „restoranas“ vištai Peri Peri kelia didelę baimę. Restorano valgiaraštyje ir socialiniuose tinkluose višta Peri Peri pasakoja savo istorijas ir dalijasi įspūdžiais bei rekomendacijomis su lankytojais. Taigi šiame restorane sau patinkantį nepriekaištingai pagamintą patiekalą ir gerų emocijų dozę gauna visa šeima – nuo mažiausiųjų iki vyriausiųjų.

Pasak R. Nagrockio, ūkininkų auginamos vištos smarkiai skiriasi nuo masiškai auginamų vištų mėsos, o jų paruošimas marinuojant užtrunka mažiausiai 24 valandas – vėliau jos kepamos keraminėse kepsninėse. Pokalbio metu verslininkas ypač pabrėžia paprastumo svarbą, kuriant nepretenzingą, tačiau jaukią „Peri Peri“ restorano koncepciją ir interjerą.

Pradžia – be verslo plano

„Aplinkiniai visada atkalbinėjo nuo verslo kūrimo, sakydami, kad mūsų rinka yra netinkama ir verslas tikrai neatsipirks“, – kalbėdamas apie savo verslo pradžią, prisipažįsta pašnekovas. Verslininkas atskleidžia, kad steigdamas restoraną nesudarinėja jokių verslo planų, o tiesiog pasikliauja nuojauta ir klausydamas vidinio balso daro tai, kas jam mieliausia.

 

„Restoranas man – didžiausias hobis.“

R. Nagrockis.

 

Restorano „Peri Peri“ įkūrėjas prisipažįsta niekada neskaičiuojantis investicijų į savo verslą ir jų atsipirkimo laiko. „Restoranas man – didžiausias hobis“, – sako R. Nagrockis. Nors restorano „Peri Peri“ įkūrimas sutapo su didžiulės studijos „Čiop Čiop Event“ atidarymu ir verslininkui tai buvo ypač įtemptas metas, R. Nagrockis pasidžiaugia, kad didesnių kliūčių ir keblumų tokia patirtis jam nesukėlė. Pašnekovas tikina, kad ilgametė jo patirtis dirbant virtuvės šefu padeda jaustis tvirčiau, kuriant savo verslą. Pasak verslininko, nors konkurencija rinkoje juntama, višta Peri Peri konkurentų nebijo, nes viską daro kitaip nei kiti ir su begaline meile.

Laiko patikrinti patarimai

„Restorano lankytojų paliekami atsiliepimai labai pozityvūs“, – džiaugiasi „Peri Peri“ įkūrėjas. Šiuo metu restorane dirba apie 14 žmonių. Pasak R. Nagrockio, ypač daug dėmesio čia skiriama komandai, nes pats vienas be savo komandos jis nieko panašaus nebūtų sukūręs. „Labai svarbu nesukomercinti restorano veiklos ir išlaikyti aukštą paslaugų kokybę“, – įsitikinęs pašnekovas.

„Peri Peri“ vadovas pabrėžia, kad sėkmingo restorano įkūrėjas būtinai turi būti virtuvės šefas ir turėti sukaupęs pakankamai patirties šioje srityje, nes priešingu atveju laukia skaudžios pasekmės.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.